زندگی با امام عصر علیه السلام / بخش دوم
جلسه ی بیست و یکم - تاریخ: 1398/7/16

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  75 دقیقه مباحث مطرح شده: اصول دین تقلیدی نیست و افراد باید خودشان در اصول دین تفحص و تامل کنند و حقیقت را بیابند.
برای داشتن ایمان درست، فرد باید به اصول دین باور داشته باشد. برای رسیدن به این باور، با استناد به حدیث ثقلین باید به کتاب (قرآن) و سنت (اهل بیت علیهم السلام) مراجعه کرد.
در این زمان تنها اهل بیت معصوم پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، وجود مقدس حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه می باشند که باید همراه با قرآن،  به وجود مقدس ایشان متمسک شد.
از کتاب شریف مکیال در بخش شباهت امام زمان علیه السلام و حضرات اسحاق، نوح، یعقوب و یوسف علیهم السلام مطالبی بیان شد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  39 دقیقه مباحث مطرح شده: خوف با ترس متفاوت است. ترس، وحشت است و گاهی منطقی نیست (مثل ترس از تاریکی). خوف، خضوع و نگرانی منطقی است در مورد کوتاهی هایی که نسبت به طرف مقابل می شود. ما دعوت شده ایم به خوف و رجاء، نه ترس!
براساس آیات و روایات کسانی که در بندگی خدا کوشاتر هستند خوفشان بیشتر است. چون پرده هایی برایشان کنار می رود و عظمت خدا را می بینند و در نتیجه خوفشان بیشتر می شود.
وعده خداوند به پاداش ها و وعید او به عذاب هاست.
او به همه ی وعده هایش عمل می کند ولی ممکن است به وعیدهایش عمل نکند و به رحمتش از عقاب بندگان بگذرد.

 


 


جلسه ی بیست و دوم - تاریخ: 1398/7/23

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   72 دقیقه مباحث مطرح شده: روایتی از کتاب مکیال المکارم از کتاب شریف کافی از حضرت امام جواد علیه السلام موردبرسی قرار گرفت.       
در ابتدا به این نکته توجه شد که در بحث امامت و نبوت اصلی ترین شاخص نشانه ی حجت الله بودن یک فرد دو عنوان است، علم او و قدرت او.
درباره ی علت پرسش حضرت خضر علیه السلام از امیرالمومنین که در روایت آمده توضیح داده شد که نوعی تذکر به مردم است که حضرت به خاطر علم و قدرتشان امیر و خلیفه ی بلافصل هستند.  یک ذره شک و تردید به حقانیت امیرالمومنین علیه السلام بر اساس آیات و روایات آسیبش بیشتر از گناهان دیگر است.
در ادامه به نقد تفکرات اعتزالی و مرجئه پرداخته شد که این گونه بیان شد: تشیع بر اساس قرآن و روایات نه مثل معتزله به ظواهر و اعمال بسنده می کند و نه مثل مرجئه فقط در حیطه ی اعتقادات باقی می ماند. حقیقت دین در اعتقادات است که با عمل مستحکم می شود.
در پایان این بخش به پرسش هایی پاسخ داده شد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   26 دقیقه مباحث مطرح شده: در این بخش به ادامه سوالات طرح شده پرداخته شد:
جایگاه من، عقل من، فهم من، تدبر، چه می شود؟
معنای فکر، تعقل و معنای تدبر چیست؟
روایتی از امیرالمومنین علیه السلام که از حضرت درباره زیرکی های معاویه پرسیدند که آیا این از عقل اوست؟ ...
روایتی از امام صادق علیه السلام که حضرت صورت بر خاک گذاشتند و دعایی خواندند؛ در این روایت حضرت این جهان را به آخر بهار تشبیه نمودند ...

 


 


جلسه ی بیست و سوم - تاریخ: 1398/7/30

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   73 دقیقه مباحث مطرح شده: معرفت اجمالی: همان معرفت فطری واولیه که خدا به همه بندگان می دهد ومی توانیم دردرون خود جستجو کنیم.
معرفت تفصیلی: بعداز شناخت خدای معروف باادعیه واهل بیت علیه السلام می خواهیم خدا بیشتر و ویژه به ما معرفی شود.
هدایت ارائی تفصیلی: خدااز طرف انبیا این هدایت را به مردم معرفی می کند هر کس به شرط عقل می تواند بپذیرد.
تفاوت معرفت ارائی با معرفت اولیه: در معرفت اجمالی چیزی دروجود ما قرار دارد ولی درهدایت عام توسط انبیا وحجت های الهی دعوت عمومی و بیرونی می شود. باتسلیم به هدایت عام موردعنایت خاص حجت خدا قرار گرفته وهدایت بالاتری ایجاد می گردد.
دراعتقادات شیعی اشک بر سیدالشهدا علیه السلام، ذکرشریف استغفار و توجه به حجت حی، جلادهنده معرفت  است.
در روایت «قائم به امربودن» یعنی چه؟ به این معناست که هرامامی ازدنیا می روند گویی رایت امامت برزمین می ماند و کسی می آید وآن چه برزمین مانده  رابرپا می دارد.
 نواب اربعه همان طور که واسطه بین امام علیه السلام  ورعیت بودند درحال حاضرهم به همان منصب شریف مفتخرند و باید نامه های حاجت در شدائد به وسیله ی ایشان به حضرت برسد وچه نیکوست که ما در خواندن زیارت عاشورا وچهارقل وایه الکرسی ودادن صدقه ایشان را شریک کنیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   41 دقیقه مباحث مطرح شده: سوالی درمورد نرفتن به مجلسی که میزبانش خواهر یا برادر یا بزرگتری هستند و با توجه به موسیقی حرام ومختلط بودن زن ومرد ازان جایی که نمی خواهیم دل پدرومادر شکسته شود؛ چه کنیم؟ ایامی شود تقیه کرد؟
تقیه مربوط به جایی است که جان ومال وناموس مان درخطر باشد واگر خلاف آن چه ازما می خواهند عمل کنیم آسیب قابل توجهی می بینیم.
درپاسخ  توجه به ۳ نکته می کنیم:
1- درشرایط فعلی در بعضی مواقع تکلیف راروشن بیان می کنیم؛ مثلا ما درفلان مجلس که ابزار موسیقی واختلاط زن ومرد هست شرکت نمی کنیم.
2- گاهی از روش های جایگزین استفاده می کنیم؛ متناسب باشرایط خانواده.
3- داشتن حداقل اطلاعات لازم درمورد احکام مراودات بافامیل ضروری است تابتوانیم درموقعیت به واجب عمل کنیم.
مرحوم علامه  مجلسی روایتی بسیار مهم درشرافت ۹ ربیع الاول بیان کردند با ۳ سند معتبرو روایت به نقل از امام هادی علیه السلام وامام عسکری علیه السلام است:۱-یوم عید.۲-افضل اعیاد نزد اهل بیت علیهم السلام. ۳- عید نزد موالیان  اهل بیت علیهم السلام. ۴-پیامبر صلی الله علیه واله به حضرت علی علیه السلام وامام حسن وامام حسین علیهماالسلام فرمودند: بخورید! گواراباد برشمابرکت این روز ۵-روزی که خدادشمنش راهلاک کرده ۶-دعای مادرشمارامستجاب کرده۷-روز قبولی اعمال ۸-استغفار ملائکه برای شیعیان ومحبین پیامبرصلی الله علیه واله ۹-قسم می خورم به عزت وجلالم  کسانی که خالصانه عید می گیرند شریکشان نکمایم درثواب ان هایی که عرش خدا رااحاطه کردند۱۰-مالشان رازیادکنم.۱۱-کوشش ان هارا مشکورقرار دهم.۱۲-گناهانشان راببخشم.

 


 


جلسه ی بیست و چهارم - تاریخ: 1398/8/14

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   59 دقیقه مباحث مطرح شده: توضیحاتی درباره امام حسن عسکری علیه السلام
نکته: ۱) تولد ایشان در مدینه بوده. در مورد روز تولدشان اختلاف نظرهایی است که میتوان به چند دلیل از آن ها اشاره کرد؛ ...
نکته :۲) درمورد اسم وکُنیه ایشان هست؛ توجه داشته باشید همیشه در ابتدای کنیه اَب یا اُم می آید. لقب هم که عمدتاً برخواسته از فضایل یا رذایل یک فرد است. لقب ایشان (زکی،عسکری) است.
نکته:۳) درباره نقش خاتم امام عسکری علیه السلام و توضیح مطلب که داشتن انگشتر ونقش بر انگشتری که سیره ائمه علیهم السلام بوده است.
نکته: ۴) هر کدام از اهل بیت علیهم السلام برای هرروز از روز های ماه قمری تسبیح مشخصی دارند که روز ۱۶و۱۷ هر ماه قمری مخصوص ایشان هست.
نکته: ۵) مادر امام حسن عسکری به نام سوسن بعد از شهادت ایشان پناه شیعیان بودند.البته در این زمان حال هم می توانیم در گرفتاری ها به ایشون متوسل بشیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   61 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره به یکی از اصحاب حضرت سید الشهداء علیه السلام به نام اَبو ثُمامه عُمر ابن عَبدالله صاحبی که وقت نماز را به امام حسین علیه السلام یادآوری کردند وحضرت ایشان را دعا کردند. اصل زندگی امام حسین علیه السلام و امامان دیگر در بندگی خداست. رمز عاشورا بندگی خدا بوده و بندگی خدامخالف با اصل لذت طلبی است.
راههای بهره مندی از عمر:
۱) عمرمان را صرف کاری کنیم که ارزش داشته باشد وازاین فضا وارد فضای بندگی خدا شویم.
۲) باید سعی کنیم اول اُفق دید خود ودر مراحل بعدی فرزندان وخانواده واطرافیانمان را عوض کنیم البته این اصلاح وتغییر اُفق باید درمکتب ومسیر رضایت حجت خدا باشد.
• ۳) بالاترین اُفق این است که خودمان وهرکس راکه خیرش را می خواهیم به حُجّت خدا نزدیک کنیم.
تذکر پایانی: اگر قلبی مزّه ذکر خدا را نچشد، دعاها وخواسته هایش رنگ ولعاب دنیایی می گیر؛ باید با امام زمان علیه السلام زندگی کنیم ودر انجام همه امور زندگی حواسمون به رضایت ایشان باشد ودستمان رادر دست ایشان بگذاریم که درغیراین صورت به گناه و معاصی کشیده می شویم.اگر عشق وعلاقه ما به امام زمان علیه السلام عشقی واقعی باشد دیگر دل ما پیش افراد دیگر و وجاهای دیگر نمی رود واضطراب ونگرانی وقتی به سراغ ما می آید که توکّل واقعی به خدا وحجت خدا نداشته باشیم.

 


 


جلسه ی بیست و پنجم - تاریخ: 1398/8/21

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: روایت مربوط به ۹ ربیع خوانده شد.
در بیان اسناد روایت توضیحاتی بیان می شود؛ این روایت به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله در زمانی که هنوز دری به آتش کشیده نشده گفته می شود.
پیامبر در این روایت نام هایی را برای این روز بر می شمرند: روز عید، روز توبه، روز صدقه دادن بزرگ، روز به درک رفتن دشمن اهل بیت، روز استجابت دعا و ...
از اسناد مهم دیگر این روایت:
مرحوم علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد، جناب سید ابن طاووس در کتاب اقبال الاعمال و جناب محدث قمی در وقایع الایام به این روایت اشاره می کنند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   39 دقیقه مباحث مطرح شده: ذیل سوالاتی که مطرح شد، پاسخ هایی هم داده شد.
روز به درک رفتن خلیفه دوم چه زمانی است؟
اهل سنت این روز را پایان ذی الحجه می دانند؛ روایت می گوید در نهم ربیع شادی کنید زیرا دشمن اهل بیت در این روز به درک واصل شده است.
معنای رفع القلم چیست؟
بین صاحبان رساله در مورد این روایت اختلاف است
ولی ما طبق اصلی که داریم و نباید روایت را به راحتی رد کرد؛ می گوییم هیچ حرامی حلال نمی شود و هیچ حلالی حرام نمی شود اما ...
در معنای رفع القلم به طور کامل و مفصل توضیح داده شد.

 


 


جلسه ی بیست و ششم - تاریخ: 1398/8/28

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   58 دقیقه مباحث مطرح شده: در این جلسه ابتدا به خوانش جلد اول، بخش سوم از کتاب شریف مکیال «در بیان قسمتی از حقوق و مراحم آن حضرت نسبت به ما» پرداخته می شود.
حق وجود و هستی به عنوان اولین حق مطرح است. در این بخش روایتی طلایی در موضوع آفرینش، خلقت و روزیِ مخلوق بیان شده و مورد تحلیل قرار می گیرد و خلق مستقیم اهل بیت علیهم السلام در بحث مشیت الله توضیح داده می شود.
همچنین روایتی مهم، زیبا و فوق العاده از خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله و سلم راجع به تسبیح و تقدیس از کتاب ثواب الاعمال خوانده شده و در ادامه حق بقاء در دنیا به عنوان دومین حق ذکر می شود.
فضل روز التاسع من شهر ربیع الاول و اسامی آن
روایتی از آقا امام حسن مجتبی علیه السلام راجع به ایجاد بغض نسبت به متخلف سوم
اشاره ای به برخی اشعار شاعران بزرگ در مدح خلفای غاصب!
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   45 دقیقه مباحث مطرح شده: در این قسمت روایتی قابل تامل راجع به دنیا و مصادیق دنیا مطرح شده و در ادامه پرسش و پاسخ هایی در موضوع حقیقت وجود قرآن، علم خداوند و خلقت متفاوت اهل بیت علیهم السلام صورت می گیرد.

 


 


جلسه ی بیست و هفتم - تاریخ: 1398/9/5

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   55 دقیقه مباحث مطرح شده: در دعای بعد از زیارت ال یس، عبارت «والنصر ناصریه و اخذل خاذلیه» به چه معناست؟ ...
در هر جای جهان این دعا را می خوانند از حق متعال می خواهند که «خدایا! هر کس امام زمان علیه السلام برایش مهم نیست خدایا توهم از کنارش به راحتی بگذر!»
محبت نشانه هایی دارد؛ گاهی باید مشق محبت کرد! یک جوری باید امام زمان علیه السلام در زندگی پر رنگ تر شود.
کتاب مکیال المکارم، جلد یک، دومین حق، حق بقای دردنیا.
اگر امام زمان علیه السلام نبودند یک ساعت هم زنده نمی ماندیم؛ به لحاظ عقلی هم دربحث نظام تکوین می شود این مطلب را اثبات کرد. در این جا ۴ حدیث در این زمینه آورده شده است ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   41 دقیقه مباحث مطرح شده: حق سوم از حقوق امام زمان عج الله فرجه الشریف بر ما حق قرابت و خویشاوندی پیامبر صلی الله علیه وآله می باشد.
حق قرابت از کجا آمده است؟ بخشی از ایه ۲۳ از سوره شوری: قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی.
حدیث اول از امام باقرعلیه السلام روایت شده  که منظور از قربی دراین ایه امامان هستند.
کلمه ی دیگری مشابه مودت است که تفاوت جزئی دارد، حب و محبت است و معادل مودت قلمداد می شود. این تعبیر در۸۳ جای قرآن آمده است.
به عنوان نمونه در سوره ی ال عمران ایه ۳۱: قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله و یغفرلکم ذنوبکم و الله غفوررحیم؛ بگو اگر دوستدار خدایید مرا پیروی کنید تا دوست بدارد شما را خدا و بیامرزد گناهان شما را، خدا آمرزنده ومهربان است.
مودت یک محبت ویژه ومخصوصی است که بازتاب و واکنشی بیرونی در پی دارد. ریشه ی مودت ود-یود از مصدر مفعله است. یک محبت ویژه که ثبات دارد، دوام و شدت دارد و بروز هم پیدا می کند.

 


 


جلسه ی بیست و هشتم - تاریخ: 1398/9/12

   63 دقیقه مباحث مطرح شده:
نکاتی ذیل آیه ی مودت: بعضی از آیات قرآن مجید باید کامل خوانده شود تا حق مطلب بیان شود. ریشه ی فعل مودت که در ۲۸ جای قرآن مجید آمده است معنای مشترکی دارد .
تفاوت بین محبت ومودت : محبت کشش درونی وگرایش نسبت به چیزی یا شخضی است و محبت از وجدانیت انسان است.
محبت وقتی ابراز می شود مودت است و محبتی است که دوام و شدت دارد. مودت محبتی است ویژه و مخصوص که محب به محبوب ابراز می کند.
«م» در مودت ثبات و دوام فعل و «ت» در آخر آن شدت و مباغه در فعل است. آیه ی مودت ۵ قسمت دار د و ۵ مفهوم را بیان می کند:
معنای ظاهری که این همان است که خدا به بندگانش نوید داده است.
با توجه به آیه ی ۲۱ و۲۰ آیه قبل از آیه ی مودت، بنیادی از پیش خودشان قرار دادند برای تعیین سرپرست برای مردم واگر آن کلمه ی فصل برای تاخیر عذاب نبود گرفتار و دچار عذاب می شدند و اگر حجت خدا نبود زمین اهل خود رو فرو می برد.
             
   34 دقیقه مباحث مطرح شده: ما در معرض گفته ها، سخنرانی ها، کتب و مقالات مختلفی هستیم. به همین دلیل در اين جلسه تکلیفی مبنی بر توجه و تمرکز بر روی محتوای مطالب به جای گوینده و متعلقاتش برای حاضران جلسه معین شد.
در ادامه گزارشی از یک مستند در موضوع تاریخچه باب و بهایی گری و ارتباط آن با مساله منجی و ظهور و مدعیان دروغین امام زمان علیه السلام توسط یکی از حاضران جلسه ارائه گردید.

 


 


جلسه ی بیست و نهم - تاریخ: 1398/9/19

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   55 دقیقه مباحث مطرح شده: تذ کری است در باره تفاوت شرکت در جلسه با سخنرانی عمومی؛ نظم حضور در جلسه، یاداشت برداری و حضور پیوسته .
در جلسه باید یاداشت برداری ها نظام مند باشد و اگر از سیستم روز استفاده می کنید باید عنوان بندی و پوشه شده باشد و اگر از کاغذ و تقویم استفاده می کنید باید متناسب با بحث جلسات تقسیم و باب بندی شده باشد
همه ی ادیان آینده ای را تصویر کرده اند که در سایه ی ظهور یک منجی عدل، تجربه خواهد شده، اما تاریخ مشخصی برای این ظهور وجود ندارد.
اشاره به فرقه ی شیخیه و انحرافات برخاسته از آن! ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   48 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره به مطلبی مهم در امر تبلیغ بهایی ها ...
طرح نقطه یعنی هر بهایی هر جای دنیا که باشد آن جا یک نقطه و مرکز
تبلیغ بهاییت است.
در طرح همسایه هر کسی روی همسایه خود تبلیغ کند.
در مورد سوالی که پرسیده شده بود در جواب داده شده به این نتیجه رسیدیم که مرید هرکس به غیر از چهارده معصوم بشوید بی راهه است. هر سخنرانی ممکن است اشتباه داشته باشد.
مگر هر کس درس انسان شناسی گذاشت دارد انسان شناسی اهل بیت را می گوید؟ و هر کس سخنرانی را با آیه قرآن شروع کرد تا آخر درست می رود؟ خطر نفاق از خطر کفر بیشتر است. مرید شدن غلط است آزاد اندیش باشید دل به کسی نبندید.

 

 


 


جلسه ی سی ام - تاریخ: 1398/9/26

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   50 دقیقه مباحث مطرح شده: رسیدیم به سومین حق امام زمان علیه السلام بر ما.
در رابطه با آیه ی مودت، سوره مبارکه شوری آیه ی ۲۱,۲۲,۲۳ خوانده و توضیحاتی داده شد.
در این سه آیه یک صحنه ای ترسیم شده است بین ستمگران و انتقام الهی از آن ها که حق ولایت خدا را غصب کردند و وعده ی عذاب داده شدند و در مقابل اهل ایمانی که به پیمان خویش با امام باقی ماندند و تمسک به قرآن و عترت را با عمل صالح آراستند.
روایتی از امام باقر علیه السلام در ذیل این دو آیه بیان شد.
کلمه فصل به معنای ولایت است، اگر امیرالمؤنین علیه السلام نبودند همه دچار عذاب می شدند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   42 دقیقه مباحث مطرح شده: حق چهارم و پنجم: حق منعم بر متنعم و حق واسطه ی نعمت.
فرق این دو مطرح و حدیثی بیان شد.
هر چیزی که از معصوم به ما می رسد بالله است، چه از خود معصوم بخواهیم چه از خدا به واسطه ی معصوم بخواهیم، یا حسین علیه السلام عین بندگی خداست و یا الله عین توحید است و فرقی با هم ندارند.
اگر از اهل بیت علیهم السلام تقدیر کنیم تقدیر از خدا هم هست ولی اگر بگوییم فقط خدا ترویج وهابیت است. در مورد حق پدر بر فرزند که همان حق امام زمان علیه السلام است بر ما توضیح داده شد.
کنفرانسی در مورد توصیه های حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در دفاع از امیرالمؤنین علیه السلام به زنان قریش.

 


 


جلسه ی سی و یکم - تاریخ: 1398/10/3

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   58 دقیقه مباحث مطرح شده: پرداختن به تکلیف جلسه قبل با موضوع اقداماتی که می توانیم جهت خوار کردن دنیا در دید خود و خانواده انجام دهیم.
حق پنجم از کتاب شریف مکیال با عنوان حق پدر بر فرزند و احادیثی در این زمینه.
حق ششم با عنوان حق آقا و ارباب بر بنده و اشاره ای به حقیقت وجودی ما که فقر محض هستیم.
روایتی زیبا از ابوحمزه ثمالی از امام باقر علیه السلام در باب شناخت خدا و حقیقت ایمان و دوستان و دشمنان خدا.
نکاتی پیرامون نور علم و عقل و رابطه ی این دو.
اگر کسی گفت من فقط به قرآن عمل می کنم این خطاست چرا که خود قرآن فرموده ما آتاکم الرسول فخذوه.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   28 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره ای به وقایع زمان حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، سقیفه، تبوک، حدیث منزلت و آیه ی مباهله توسط یکی از حاضران.
نکاتی ذیل آیه اولی الامر (آیه 59 سوره نساء)، وجوب اطاعت از اولی الامر و لزوم عصمت ایشان. اطاعت مطلقی که مقید به زمان و مکان و موضوع خاصی نیست.
بیان دیدگاه فخر رازی ذیل این آیه و پاسخ نقضی به گزافه گویی وی.

 


 


جلسه ی سی و دوم - تاریخ: 1399/10/10

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   42 دقیقه مباحث مطرح شده: چند مسأله در مورد بحث خمس: (بحث خمس: سوره انفال آیه ۴۱)
مسأله ۱: شخص از چه زمانی باید سال خمسی داشته باشد؟ آغاز سال خمسی برای هر کس از زمانی است که شروع به کار می کند و چنانچه درآمدش از مخارج سال زیاد آمد، باید خمس آن را بپردازد.
مسأله ۲: کسی که درآمد او کمتر از مخارجش باشد و در عین حال سرسال مقداری پول، خوراکی زیاد می آورد، آیا باز هم واجب است حساب سال داشته باشد و خمس بپردازد؟ آری.
مسأله ۳: آیا پرداخت خمس به صورت اقساط جایز است؟ خیر
مسأله ۴: راه محاسبه خمس را ذکر کنید؟ هنگامی که از دریافت اولین درآمد، یک سال گذشت، آن روز وقت حساب سال هست. هر چه از مؤونه که مورد استفاده قرار می گیرد و عین آن از بین می رود، چنانچه در پایان سال خمسی زیاد آید، باید خمس آن به روز محاسبه کرد.
ماشین و فرش جزء مؤونه است و نیاز به پرداخت خمس نیست. هزینه های زاید بر نیاز و شأن افراد، جزء مؤونه محسوب نمی شود. بنابراین اگر بیشتر از این مقوله صرف کند؛ به گونه ای که در عرف اسراف شمرده شود، باید سر سال، خمس آنها پرداخت شود.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   54 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب شریف مکیال رسیده بودیم به حق هفتم که در این حق تعبیر آیه ۶ از سوره احزاب «النَّبِيُّ أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِم» بیان گردیده است. وِلایت یا وَلایت که اهل بیت علیهم السلام بر مومنین دارند به چه معناست؟ آیه اولی الامر می تواند کمی «أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِم» را آشکارتر کند. «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ».
نکات آیه:
۱- اسم آیه اولی الامر است (سوره نساء آیه ۵۹).
۲- این آیه به صورت عمومی به اصل بحث عصمت اشاره کرده است.
۳- کلمه«أَطِيعُوا» صیغه امر است (اطاعت امر کسی که ولایت بر ما دارد به ما امر شده است و بر ما واجب است).
4- نبودن قید زمان و مکان و موضوع خاص در اطاعت مطلق.
5- وقتی قید مطرح نشده یعنی آن فرد حتما باید معصوم باشد. معنای عصمت: عدم وجود سهو، نسیان و خطاست. سهو یعنی از روی عمد خطا انجام نگیرد.
6- توضیح فخر رازی در مورد این آیه: دلالت بر عصمت را در این آیه اقرار می کند، اما به دلیل عدم دسترسی و عدم شناخت معصومینی که به گفته شیعیان مصداق این آیه هستند، بیان می کند که این ها مصداق این آیه نیستند و از دیدگاه او  پیروی از عموم مسلمانان و جامعه مسلمین اولی الامر هستند. در بحث های کلامی باید تلاش کرد که در پاسخ هایمان یک پاسخ نقضی و یک پاسخ حلی داشته باشیم.
۲ پاسخ نقضی و ۱ پاسخ حلی در پاسخ به فخر رازی داده شد.

 


 


جلسه ی سی و سوم - تاریخ: 1398/10/17

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   55 دقیقه مباحث مطرح شده: آلوسی و فخررازی ۲نفر از بزرگان مکتب خلفا هستند که خیلی سعی دارند در فضای بحث های شیعی، شک و شبهه ایجاد کنند و یا آن را رد کنند. یکی از کارهایی که ما می توانیم در مقابل حرف های آن ها انجام دهیم این است که اگر دیدیم سخن آنها، با سخن مکتب شیعه همسو است نه به عنوان یک تکیه گاهی که بشود به آن تکیه کرد بلکه به عنوان شاهدی از سخن مخالفین دراثبات سخن خودمان استفاده کنیم.
در پاسخ های حَلّی فخر رازی به آيه اولوالامر به چهار نکته به شکل مبسوط در این جلسه پرداخته شد.
بنابر بر اساس توضیح آيه ی اولوالامر، وجودمقدس امام زمان عج الله تعالی فرجه طبق آيه قرآن و فرمایشات خاتم الانبیا و أهل بيت، برما حق آقایی و سروری و ولایت دارند.
حق ولایت به معنایی که خود قرآن می فرماید یعنی "اولی به نفس بودن"؛ یعنی خواست امام برخواست و میل اشخاص برتری دارد.
اگر ما "اولی به نفس بودن اهل بیت "رانسبت به خودمان بدانيم در بایدها و نباید های دینی به گونه دیگری عمل می کنیم و اولوالامر تمام زندگی ما را در بر می گیرد از اعتقادات، اخلاقیات، روابط اجتماعی، روابط بین خانوادگی، خرید و فروش و ...
به قول مرحوم صاحب مکیال اگر حق آقایی و اربابی امام زمان را پذیرفتی پس باید به امر مولا عمل کنی!
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   39 دقیقه مباحث مطرح شده: رجعت:یکی ازاعتقادات مهم شیعه است. معتقدیم که پس از شهادت امام عصر، اهل بیت به دنیا بر می گردند؛ مطابق بعضی روایات حکومت اهل بیت در هنگام رجعت ۸۰ هزار سال است و اين شواهد قرآنی دارد که کسی که از دنیا رفته، می شود مجدد به دنیا باز گردد و به دلایل عقلی هم قابل اثبات است.
ازمنابع مکتب خلفا استنباط می شود که خانه ی حضرت زهرا سلام الله علیها یک هجوم نداشته و بیش از یک مرتبه بوده.
برخی از اتفاقات هجوم اول:
۱۹ اتفاق از کتاب "الهجوم الی بيت الفاطمه" نوشته آقای عبدالزهرا مهدی:
۱-جمع هیزم و آوردن آتش
۲-در هجوم اول،حضرت زهرا علیها السلام با مهاجمین احتجاج کردند و دلیل آوردند
۳-اخذ بیعت از متحصنین
۴-امتناع بنی هاشم از بیعت با ابوبکر
۵-امیرالمومنین علیه السلام و زبیر شمشیر به دست گرفتند
۶-تحصن آن هایی که حاضر به بیعت نبودند در خانه حضرت زهرا سلام الله علیها
۷-تحصن حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام و زبیر به صورت خاص
۸-تهدید به سوزاندن خانه ی حضرت زهرا سلام الله علیها
۹-در ایام تحصن حضرت امیرالمومنین علیه السلام، قرآن توسط ایشان جمع آوری می شد
۱۰-آوردن آتش (در بعضی منابع مکتب خلفابه شکل خاص ذکر شده)
۱۱-عده ای از مهاجرین از خلافت ابوبکر ابراز خشم کردند
۱۲-شخص اميرالمؤمنين علیه السلام و زبیر به عنوان مخالفان ابوبکر نام برده شده
۱۳-مهاجمین تصمیم هایی داشتند که با اقدامات حضرت زهرا علیها السلام خنثی شد
۱۴-دستور ابوبکر به آغاز هجوم اول به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها
۱۵-شکستن شمشیر زبیر به عنوان یکی از متحصنین
۱۶-عدم خروج اميرالمؤمنين از خانه تا پایان هجوم اول
۱۷-فرماندهی مهاجمین توسط عمربن خطاب بوده است
۱۸-متحصنین از حضرت زهرا سلام الله علیها سوال می کنند که چه کنیم
۱۹-در نوبت بعد هم،مثل نوبت اول مهاجمین وارد خانه می شوند اما در نوبت اول نمی توانند اميرالمؤمنين را بیرون ببرند.

 

     کتاب معرفی شده در جلسه ی 33


 


جلسه ی سی و چهارم - تاریخ: 1398/10/24

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   85 دقیقه مباحث مطرح شده: در کنفرانس ارائه شده توسط حاضران، در موضوع بهاییت به دو نکته اشاره شد:
۱_ در مورد اعدام باب؛ طبق ساخته ی این فرقه بعد از اعدام باب جنازه اش غیب شده است و بر این اساس قائل به معجزه برای باب هستند!
۲_ در مورد حاکم دین؛ وقتی ظهور کند هر کتابی به جز کتاب آیین بهاییت باید سوزانده شود، هر بقعه و زیارتگاهی باید از بین برود، هر انسان غیر بابی باید کشته شود.
استعمار با تغییراتی در نماز و روزه و قبله ی مسلمانان، فرقه بهاییت را ساخته و در دامن شیعیان قرار داده است. ولی با توجه به شیعه بودن ایرانیان و ارادتشان به اهل بیت علیهم السلام مثل کشورهای دیگر خیلی آزادانه نمی توانند فعالیت کنند.
قبل از تحلیل هر مطلبی دقت شود که:
۱_ ادبیات هر متنی چطور تنظیم شده است و به دنبال چه چیزی است؟
۲_ فضای هاله ای برای تاثیر گذاری محتوا چیست؟
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   35 دقیقه مباحث مطرح شده: در این جلسه مطالبی در مورد جناب «انس بن حارث کاهلی» یکی از یاران سیدالشهدا علیه السلام بیان شد.
از او روایتی نقل شده است از بیان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم: این فرزندم (امام حسین علیه السلام) در سرزمینی کشته می شود که کربلا نامیده می شود و هرکس از شما آن جا بود او را یاری کند.
در ادامه ی کتاب شریف مکیال؛ حق هشتم: حق عالم بر متعلم
اهل بیت علیهم السلام مصداق راسخین در علم و «اهل الذکر» هستند و خداوند متعال فرموده اند هر چه نمی دانید از اهل ذکر بپرسید.
روایت قدسی از بیانات امام صادق علیه السلام: بِي فافرَحْ ، و بذِكري فتَلَذَّذْ ، و بِمُناجاتي فتَنَعَّمْ، به واسطه ی من شاد باش، با ذکر و یاد من لذت ببر، با مناجات من متنعم باش.
حق نهم: حق امام بر رعیت
از امام باقر علیه السلام پرسیدند، حق امام بر مردم چیست؟ فرمودند: آن چه که می گوید بشنوند و او را اطاعت کنند.

 


 


جلسه سی و پنجم - تاریخ: 1398/11/1

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  46 دقیقه مباحث مطرح شده: در زمینه شباهت امام زمان علیه السلام با حضرت خضر علیه السلام شش شباهت ذکر شده است:
شباهت اول: طول عمر حضرت خضر علیه السلام؛ حکمت طول عمر حضرت خضرزعلیه السلام دلیلی بر طول عمر امام زمان علیه السلام است.
شباهت دوم: علت اینزکه خضر نامیده شده چون حضرت خضر علیه السلام  بر چوب خشکی نمی نشست مگر آن که آن چوب سبز شود. امام زمان علیه السلام هم هر جا قدم نهند سبز شود.
شباهت سوم: حضرت خضر علیه السلام به هر شکلی که بخواهد جلوه می کند و امام زمان علیه السلام هم چنین قدرتی دارند.
شباهت چهارم: حضرت خضر علیه السلام مأمور به علم باطن بود و امام زمان علیه السلام هم مأمور به علم باطن هستند.
شباهت پنجم: این که وجه کارهای حضرت خضرعلیه السلام آشکار نشد مگر این که خودشان آشکار کردند؛ حکمت کارهای امام زمان علیه السلام هم آشکار نشود مگر آن که خودشان آشکار کنند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   39 دقیقه مباحث مطرح شده: دو نکته در ذیل حکایتی از ظهور صاحب الزمان علیه السلام در حج نقل شد:
نکته اول: راجع به دعاهایی است که در حکایت آمده است. این که هیچ کدام از کسانی که مخاطب قرار گرفته بودند دعاها را فراموش نکرده اند و این نشانه ی تصرف الهی آن حضرت بوده است و اشاره به این که هر دعایی یک برکت و اثری در زندگی وارد می کند و سعی کنیم با همه دعاها و سوره های قرآن انس داشته باشیم و کتاب های دعا را از اول تا آخر بخوانیم.
در پایان روایت از حضرت سوال شد از کدام بنی هاشم هستید حضرت مشخصات خانواده خود را این گونه فرمودند: آن ها که سرها را شکافتند. مردم را اطعام کردند. و در دل شب که مردم در خوابند در نمازند.
از مشخصه های بنی هاشم اطعام و مهمان نوازی است و هرچه بخواهیم خود را به زندگی علوی نزدیک کنیم باید این شاخصه ها را در خود تقویت کنیم.

 


 


جلسه ی سی و ششم - تاریخ: 1398/11/8

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   57 دقیقه مباحث مطرح شده: ابتدای بخش ۴ از کتاب مکیال المکارم صاحب مکیال فرمودند: اموری در این جا هست که اگر در کسی پیدا شود بر ما لازم است که بر او دعا کنیم به حکم عقل، شرع یا خوی انسانی. در بخش ۱ از کتاب مکیال بحث شد که شناخت امام زمان صلوات الله علیه واجب است بنا به دلایل عقلی و نقلی.
همچنین درباره اثبات امامت حضرت صاحب الزمان صحبت شد.
حدیث پیامبر به تواتر لفظی و معنوی بر آن دلالت دارد که من لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه.
در بخش ۳ از کتاب مکیال صحبت شد که امام زمانی که ثابت شد در یک فرد مشخص متعین است، حقوقی دارد نسبت به جامعه و شیعیان که باید نسبت به ایشان ادای وظیفه کنند.
در بخش ۴ از کتاب مکیال به این مطلب اشاره شده است که انسان به حسب عقل وقتی بفهمد فردی دارای کمالات به ناراحتی ای دچار شده است باید به یاری او برخیزد و برای خلاصی او اقدام کند و اگر نتواند این کار را انجام دهد باید مبادرت به دعا نماید تا برای او فرج و خلاصی حاصل شود. با دعا برای فرج صاحب الزمان علیه السلام در وجود شخص دعا کننده هم شفقت و اخلاص نسبت به صاحب الزمان پیدا می شود.
در انجام وظیفه باید حداقل ها را به علت دستور خداوند اطاعت کرد و انجام داد ولی اگر در زندگی عبادی مان به حداقل ها اکتفا کنیم از خیلی از  لذت های بزرگ بی بهره خواهیم ماند.
یکی از کمالات حضرت صاحب الزمان شباهت های است که ایشان به انبیا دارند. حضرت صادق علیه السلام فرمودند: وقتی حضرت قیام می کند، سنت های پیامبران در صاحب الزمان جلوه دارد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   37 دقیقه مباحث مطرح شده: ویژگی های مشترک حضرت الیاس با امام زمان علیهما السلام:
۱- خداوند عمر حضرت الیاس را طولانی کرده است مانند امام زمان سلام الله علیه.
۲- حضرت الیاس مانند حضرت خضر هرسال به حج می روند و در انجا با امام ملاقات می کنند.
۳- وقتی قوم الیاس می خواستند او را بکشند، از قوم خود فرار کرده و از نظر ها غائب شد؛ امام زمان ما نیز.
۴- حضرت الیاس ۷ سال غائب شد ولی درباره امام زمان نمی دانیم چند سال غائب خواهند بود.
۵- حضرت الیاس در کوه و به دشواری سکونت کردند.
۶- خداوند به برکت دعای حضرت الیاس، یونس پیامبر را در کودکی بعد ۱۴ روز از فوتش زنده کرد و به برکت وجود و دعای امام زمان هم مردگان زیادی زنده خواهند شد مانند اصحاب کهف.
۷- خداوند الیاس را به آسمان بالا برد، امام زمان هم در آغاز تولدشان به آسمان بالا برده شدند.
۸- الیاس به فریاد دردمندان میرسد و گمشدگان مضطر در بیابان و دشت ها را راهنمایی می کند، وجود مقدس امام زمان هم به دردمندان و گمشدگان رسیدگی می کنند.
۹- برای امام زمان از آسمان مائده می آید، آن چنان که برای چناب الیاس آمد.

 


 


جلسه ی سی و هفتم - تاریخ: 1398/11/15

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   65 دقیقه مباحث مطرح شده: شباهت های جناب ذوالقرنین با امام عصر علیه السلام:
۱- پیامبر نیستند ولی مردم را به خداپرستی دعوت می کنند.
۲-هر دو بر مردم حجتند.
۳-خداوند هر دو را را به آسمان برد و مشرق و مغرب را مشاهده کردند.
۴-هر دو از قومشان غایب و دارای غیبی طولانی اند.
۵-ذوالقرنین به خاور و باختر زمین رسید و امام عصر هم خواهند رسید.
۶-هردو مغرب و مشرق را تصرف کرده و می کنند.
۷- پیامبر نیسنتد ولی بر ایشان وحی می شود.
۸-ذوالقرنین ابر رام را سوار شد امام عصر هم بر ابر می نشیند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   38 دقیقه مباحث مطرح شده: امور زندگی وابسته به نیت است، تفریح سالم برای بندگی خداست.
توفیقات بین افراد متفاوت است،تقرب به درگاه خدا داشته باشیم و از خدا بخواهیم به توقیفاتمان بیفزاید.
بحار ۷ ص ۲۶۲ حدیث ۱۵-از خاتم الانبیا صلی الله علیه و آله روایت است: روز قیامت برای ۲۴ ساعت،۲۴ گنجینه است؛ بعضی انقدر پر از شادی و نورند که اگر در میان اهل جهنم توزیع شود، درد را فراموش می کنند.آن ساعتی ست که اطاعت خدا را کرده ایم.
گنجینه دیگر پر از وحشت است که اگر میان بهشتیان تقسیم شود تمام اهل بهشت لذت های خود را فراموش می کنند. آن ساعتِ گناه و نافرمانی است.
و سومین دسته ی گنجینه ها  ...

 


 


جلسه ی سی و هشتم - تاریخ: 1398/11/29

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   62 دقیقه مباحث مطرح شده: به نظر می رسد اثرعوامل غیرمادی در زندگی مادی ما بیش از عوامل مادی است.
روایاتی از ائمه ی معصومین علیهم السلام آمده که اذکار کوتاهی را بیان می کند و خداوند گرفتاری های انسان را به واسطه ی خواندن این اذکار از انسان دور می کند.
این رفع گرفتاری ها گاهی به اسباب است (یعنی خدا به وسیله ی اسباب مادی شرایط را تغییر می دهد) و گاهی هم بدون اسباب است و خداوند عنایت می کند و همّ و غم را بر طرف می کند.
در نقش پدری یا مادر ی قبول مسئولیت داشته باشیم و توانمندی های خود را در تربیت و پرورشِ فرزندِشیعه ی امیرالمؤمنین علیه السلام باور داشته باشیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   41 دقیقه مباحث مطرح شده: شباهت های امام عصر علیه السلام با حضرت شعیب:
۱.حضرت شعیب عمری بسیار طولانی داشتند سپس از نظرها غایب شده و سپس به صورت جوانی به قوم خود بازگشتند ، امام زمان علیه السلام هم به صورت جوانی بعد از دوران غیبت باز خواهند گشت. این نکته دروغگویی افرادی که ادعای مهدویت دارند و سن و سال آن ها زیاد است را مشخص می کند.
۲.حضرت شعیب ۳ بار از محبت خداوند آن قدر گریست تا نابینا شد و خداوند هر ۳ بار بینایی را به او بازگرداند، امام زمان علیه السلام هم همان طور که در زیارت ناحیه مقدسه آمده است خون گریه می کنند تا زمان ظهورشان.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: بالاترین اعمال دوستی به خاطر خدا و دشمنی و بغض به خاطر خداوند است.
معیار دین داری را باید خود صاحب شریعت که خدا است تعریف کند و معیار، رضایت و خوشنودی خداوند هست و ما اگر می خواهیم در نظام بندگی خدا قرار بگیریم باید همه ی افعال خود را با رضایت خدا بسنجیم.

 


 


جلسه ی سی و نهم - تاریخ: 1398/12/6

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   46 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه ی شباهت های امام زمان علیه السلام و حضرت شعیب علی نبینا وآله علیه السلام.
شباهت سوم: حضرت شعیب علی نبینا و آله علیه السلام در قوم خود فرمود: «بقیّة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین».
در روایتی از امام باقر علیه السلام آمده است که: هنگامی که حضرت حجت خروج کند به کعبه تکیه می زند و ٣١٣ مرد به نزدش حاضر می شوند؛ پس اولین سخنی که به زبان می آورد این آیه است: «بقیّة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین». سپس می‌گوید من بقیة الله در زمین و خلیفه و حجت او بر شما هستم. پس هیچ مسلمانی بر او سلام نمی‌کند مگر این که چنین می گوید: «السلام علیک یا بقیة الله فی ارضه» ...
شباهت چهارم: تکذیب کنندگان جناب شعیب علی نبینا و آله علیه السلام به آتشی که از ابری بر آن ها سایه افکنده بود و بیرون آمد، سوختند. تمام تکذیب کنندگان وجود مقدس امام زمان علیه السلام هم خواهند سوخت.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   62 دقیقه مباحث مطرح شده: ملاک های معرفی حق باطل از دیدگاه برخی از افراد مورد تحلیل قرار گرفت.
در پاسخ به دیدگاهی که در جلسه مطرح می شود گفته شد: استدلال و ملاک ایشان برای دین داری این است که اگر ما اعتقادِ اصیل شیعی را بپذیریم پس فقط اعتقاد یک عده محدودی حق است و در نتیجه به اعتقاد بقیه به خصوص اهل تسنن بی احترامی می شود (!!) و از دایره دین داری خارج می شوند!
این دقیقا بدان معناست که ما اگر بگوییم اسلام حق است، پس فقط مسلمان ها آدم های خوبی هستند و بت پرستان خوب نیستند، پس باید بگوییم همه ادیان خوبند!!
در پاسخ به دیدگاهی دیگر بیان شد که: ملاک دین داری ایشان آدم بودن است و تعریف ایشان از آدم بودن، پایین ترین حد از رعایت اخلاق و رفتار است؛ بعد نتیجه می گیرد که هر کس این طور فکر نکند نتیجه اش کشتار مسلمانان است! ...
این دو مدل از دیدگاه های خطرناکی بود که در لباس عالم شیعه در جامعه شیعی گفته شده است.
نتیجه این که ما مأمور و موظفیم به آگاهی بخشی به جامعه و حفظ حریم اعتقادات مورد رضایت امام زمان علیه السلام و امیرالمومنین علیه السلام.

 


 


جلسه ی چهلم - تاریخ: 1398/12/13

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   63 دقیقه مباحث مطرح شده: کتاب آداب تعلیم و تربیت در اسلام اثر شهید ثانی معرفی شد.
نویسنده کتاب ۵۵ سال عمر با برکت داشته اند و کتابهای متعددی به رشته تحریر در آورده است از جمله کتاب: رسالة في عدم قبول صلاة الا بالولاية.
ایشان با توجه به این که تحت تعقب بودند کثیر السفر بوده اند؛ در مواردی که در سفر نبودند روزها مشغول به تعلیم و تعلم و شب ها برای کسب درآمد و گذران امورات زندگی به کار می پرداختند، بالاخره هم ایشان را به شهادت می رسانند و بدنشان را می سوزانند.
خوب است تصمیم بگیریم هر مجلس دینی که قصد شرکت داریم یکی از آداب این کتاب را مطالعه نماییم.
ایشان لازم می دانند قبل شروع به علم آموزی ابتدا شاگرد شروع به حفظ قرآن نماید؛ حال اگر توفیق حفظ قرآن را نیافتیم حداقل مأنوس با قرآن باشیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   26 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره به نصوص قرآنی (آیه 25 تا 32 سوره طه) و نصوص روایی ( حدیث منزلت) مربوط به امامت حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام و فرزندان طاهرین ایشان تا امام زمان علیه السلام.
شباهت های امام عصر علیه السلام و جناب موسی علی نبینا و آله علیه السلام
اشاره به یکی از روایات معراجیه
تذکری تلخ و شیرین ذیل روایت لخدمتُهُ ایام حیاتی