اهمیت و آداب دعا و مباحثی پیرامون دعای مشلول

جلسه ی دوم - تاریخ: 1394/8/7

دانلود فایل صوتی   55 دقیقه مباحث مطرح شده: از اول عالم خلقت، مهدويت و باور به امام زمان نقش ويژه ای در عالم خلقت داشته است.
باورداشت مهدويت، حقيقت ايمان است و باور مهدويت باوری جهانی است.
مفهوم عبارت "اَلَسْتُ اولي بِكُم مِنْ اَنْفُسِكُمْ" از زبان پيغمبر در خطابه غدير را باید توجه ویژه داشت.

 


 


جلسه ی سوم - تاریخ: 1394/8/14

دانلود فایل صوتی   14 دقیقه مباحث مطرح شده: اثرات خواندن و مداومت دعای مشلول در شبهای جمعه

 


 


جلسه ی چهارم - تاریخ: 1394/8/28

دانلود فایل صوتی   14 دقیقه مباحث مطرح شده: تکرار دعا و اصرار بر دعا کردن در بدست آوردن نتیجه موثر است.
برخی از افراد باید بیشتر دعا کنند تا به نتیجه مطلوب برسند.
شروع دعا با نام خداوند و سپس حمد و ستایش او، دو مورد از آداب دعا است.
دعایی که بدون حمد و ستایش خداوند باشد ابتر است.

 


 


جلسه ی پنجم - تاریخ: 1394/9/5

دانلود فایل صوتی   42 دقیقه مباحث مطرح شده: بیان داستان دعای مشلول و نکات مربوط به آن.
تعبیر امام حسین علیه السلام بعنوان شاهد این دعا که فرمودند: خوشحالی من از فواید این دعا بیشتر از شفا یافتن آن جوان از سلامتی و سرنوشتش بود.
حضرت امیر علیه السلام در تعلیم این دعا فرمودند: در این دعا اسم اکبر اعظم عزیز اکرم خداست.

 


 


جلسه ی ششم - تاریخ: 1394/9/26

دانلود فایل صوتی   13 دقیقه مباحث مطرح شده: آيا انجام عمل خير فقط براي نفس خود و بدون در نظر گرفتن اخلاص در انجام آن، منفعتی برای صاحب انجام كار دارد؟

 


 


جلسه ی هفتم - تاریخ: 1394/10/3

دانلود فایل صوتی   21 دقیقه مباحث مطرح شده: وقتی خواسته ای از خدا داریم باید برای خودمان هیچ جایگاهی قائل نباشیم و هیچ اعتمادی به خودمان نداشته باشیم چون اعتماد به نفس مغایر با بحث توکل است.
در مبانی دینی به ما توصیه شده که در همه ی شرایط و جنبه های مختلف زندگی وظیفه ی ما دعا کردن، تضرع و توسل به اهل بیت علیهم السلام و توکل به خدا است.
با توجه به روایاتی که از اهل بیت صادر شده به ما فرمودند که هرگاه حاجتی داریم باید خدا را به حق محمد و آل محمد قسم دهیم یعنی آن ها را شفیع و واسطه قرار دهیم بین خودمان و خدای متعال زیرا به فرموده ی پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم، اهل بیت عروه الوثقی هستند یعنی ریسمانی محکم برای رسیدن و ارتباط با خدای متعال.
اگر جایی خدا دعای ما را مستجاب نکند این خودش لطف خداست و یک مسیر هدایت الهی است برای تقرّب به ذات ربوبیت خداوند. بر اساس قاعده ی استدراج  که منبع روائی هم دارد کسانی که فاصله های قابل توجهی باخدا واهل بیت دارند (کفر محض) خداوند آن ها را به حال خودشان رها می کند و ممکن است که همه چیز درزندگی بر وِفقِ مُرادشان باشد وخیلی هم خوش بگذرد ولی اگر در جامعه یا خانواده کسانی باشند که اهل حلال و حرام خدا باشند و معتقد، این ها بر اساس قواعد بشری گرفتاری هایی در زندگی شان دارند که این گرفتاری ها هم می تواند حکمت های مختلفی داشته باشد و یکی از آن ها اَدب کردن ما بنده ها بر اثر معصیت است.
خلاصه پشت پرده بر ما روشن نیست که صلاح و حکمت خدا در هر موقعیت خوب یا بد چیست؟

 


 


جلسه ی هشتم - تاریخ: 1394/10/17

دانلود فایل صوتی   21 دقیقه مباحث مطرح شده: انواع استجابت دعا:
۱- عین آنچه خواسته می شود اعطا می شود.
۲- در ظاهر آنچه خواسته ایم صورت نمی پذیرد اما خداوند در آخرت به قدری جبران می کند که می گوییم ای کاش هیچ یک از دعاهایمان مستجاب نمی شد.
۳- با دعا رفع بلا می شود.

 


 


جلسه ی نهم - تاریخ: 1394/11/1

دانلود فایل صوتی   22 دقیقه مباحث مطرح شده: برای توسل به صاحب الزمان بايد راههای مختلفی را پیمود، يكي از اين راه ها واسطه قرار دادن نواب اربعه می باشد.

 


 


جلسه ی یازدهم - تاریخ: 1394/12/6

دانلود فایل صوتی   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
دانلود قرائت دعای مشلول   27 دقیقه      

 


 


جلسه ی پانزدهم - تاریخ: 1395/4/31

دانلود فایل صوتی   40 دقیقه مباحث مطرح شده: دعا، آداب آن و توجه به التجا در درگاه الهى
همه كارها به دست خداست و همه كاره اوست. به او اطمينان كنيم و يقين كنيم كه تأخير يا سرعتِ در اجابتِ خواسته ها، عزت و ذلت و ... همه به دست اوست و كسى بر خلاف اراده او نمى تواند كارى كند.
اين يقين و اعتقاد فعل نفس است و بايد بااين باور خدا را بخوانيم.
در تعاليم اهل بيت عليهم السلام به دعا در زمان ها و مكان هاى خاص توجه شده است.
بحث "اصل تسامح در ادّله ی سنن"

 


 


جلسه ی شانزدهم - تاریخ: 1395/5/14

دانلود فایل صوتی   33 دقیقه مباحث مطرح شده: در خصوص اهمیت دعا دو دسته مباحث نقلی و عقلی بیان می شود. در مباحث عقلی روایتی از امیرالمؤمنین علیه السلام موجود است که می فرمایند: «آن کسی که دچار بلا و گرفتاری نشده است به اندازه ی همان کسی که مشکل دارد سزاوار دعا کردن است چرا که هیچکس از بلا و گرفتاری مصون نیست». در واقع دعا ابزاری است که به وسیله ی آن می توان بلا را دفع نمود. از این روایت دلیل عقلی اهمیت دعا استخراج می گردد، چرا که عقلا اگر انسان قدرت دفع آفات و بلایا را داشته باشد باید برای آن تلاش نماید. در تکمیل این بحث روایت دیگری نیز از امیرالمؤمنین علیه السلام موجود است که به فرزندشان می فرمایند: «کسی که صاحب خزائن دنیا و آخرت است به تو اذن دعا کردن داده و تکفل کرده است اجابت درخواست تو را و امر کرده است که درخواست کنی تا اجابتت کند و او رحیم و کریم است». بنابراین باید گفت که دعا کلید دستیابی به خزائنی است که نزد حق تعالی است و بنا به روایات موجود در خصوص اهمیت فراوان دعا کردن نیز می توان نتیجه گرفت که دعا با ایجاد احساس فقر و نیاز به درگاه الهی توجیه اعتقادی دارد و سبب می شود که انسان غنای حق و فقر خویش را بیش از پیش درک نماید.
             
قرائت دعای مشلول   17 دقیقه      

 


 


جلسه ی هفدهم - تاریخ: 1395/5/28

دانلود فایل صوتی   30 دقیقه مباحث مطرح شده: بر اساس روایاتی که از معصومین علیهم السلام نقل شده است، دعا سلاح بازدارنده ی مومن از شر دشمنان، افزاینده ی روزی و نیز دافع بلیات اوست. همچنین به وسیله دعا می توان قلم تقدیر را برگرداند و حتی آن چه را که در سرنوشت انسان محتوم گشته است تغیر داد. چرا که نزد حق تعالی چیزی محبوب تر از خواستن از او نیست و خداشناس ترین انسان ها نیز کسانی هستند که بیش از دیگران دست نیاز به سمت خداوند دراز می کنند.
با دعا می توان به تقرب حق دست یافت و اگر دعایی از دعاهای مومن مستجاب نشود در قیامت برایش تبدیل به عمل صالح گشته و از جانب خداوند جبران می گردد.
روایتی در خصوص "بسم الله الرحمن الرحیم" از امام صادق علیه السلام است که می فرمایند: باء بسم الله روشنی الهی، سین آن رفعت الهی، میم آن ملک الهی و کلمه "الله" نعمت ولایت اهل بیت است.
در حقیقت وقتی خداوند را با این نام می خوانیم، با نامی خوانده ایم که به آن نعمت و عزت ولایت را داده و مارا نیز از خواری دوری از محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله مصون داشته است.





جلسه ی هجدهم - تاریخ: 1395/9/18

دانلود فایل صوتی   39 دقیقه مباحث مطرح شده: دعای مشلول از جمله دعاهایی است که در آن اسماء حق تعالی بسیار به کار رفته است.
در خصوص کمالاتی که برای خداوند گفته می شوند بر مبنای فرمایش اهل بیت باید گفت که کمالات خداوند فعلی نیستند یعنی این گونه نیست که تا فعلی از حق صادر نشود نتوان آن صفت را به او نسبت داد. فهم ما نیز از اسماء و صفات الهی میان حد تشبیه و تعطیل است و تنها وجه اشتراک اسماء و صفاتی که برای خداوند گفته می شود و اسماء و صفاتی که مستفاد ما می باشد، اشتراک لفظی است نه بیش از آن. به تعبیر دیگر فهم ما از این اسامی سلبی است نه ثبوتی.
در اسامی خداوند متعال ترادف وجود ندارد. بدین معنی که هر دو نام حتی به ظاهر مشابه، معانی متفاوتی دارند. در بعضی از کتب برای برخی از افعال ذاتی خداوند تجلیاتی می گیرند که در مکتب اهل بیت اینان جلوه ی فعل خدا هستند و فعل خدا غیر از خدا است.
هر یک از اسماء الله بیانگر جلوه ای از جلوات حق می باشند و هر کدام اثر خاص خودشان را دارد به همین جهت است که بسیار توصیه می کنند به خواندن این اسامی و تسبیح پروردگار به وسیله آنان چرا که این ستایش و تسبیح باب معرفت الله است و نباید از آن غفلت نمود.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   15 دقیقه      
             





جلسه ی نوزدهم - تاریخ: 1395/10/9

  36 دقیقه مباحث مطرح شده: در توحید مفهوم مهمی به نام تنزیه وجود دارد؛ بدین معنا که تنزیه خداوند متعال نوعی توحید خارج از حد تشبیه و تعطیل است (توحید تنزیهی).
در خصوص اسماء و صفات الهی با رویکرد تنزیهی نکاتی را می توان ذکر نمود:
چگونگی توصیف و ستایش حق تعالی بسیار در دین ورزی مردم اهمیت دارد و بشر به تنهایی و به خودی خود راهی به معرفت الله ندارد. تنها راه این معرفت شناخت خداوند به تعبیر خود اوست.
تعریف خداوند متعال فعل اوست و اسماء و صفاتش کیفیت و چگونگی ندارند، آنچنان که خودش کیفیت و چگونگی ندارد.
خداوند متعال معرفی اولیه ی خودش (عهد الست) را نیز به اراده و حکمت بالغه اش از خاطر مخلوقات برده اما مکرراً انبیاء خویش را به جهت یادآوری این میثاق نزد بشر فرستاده است.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  37 دقیقه مباحث مطرح شده: در حقیقت انبیاء و اوصیاء الهی تنها راویان معرفت توحید تنزیهی هستند.
در خصوص تشبیه و تعطیل نیز اگر ذره‌ای خطا شود توحید حق دچار مشکل گشته و انسان به شرک یا کفر مبتلا می گردد.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   14 دقیقه      
             





جلسه ی بیستم - تاریخ: 1395/10/16

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   14 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و یکم - تاریخ: 1395/11/15

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   14 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و دوم - تاریخ: 1395/11/21

  27 دقیقه مباحث مطرح شده: دعا کردن دارای آدابی می باشد که عمل به آن ها اگرچه مستحب است اما زمینه ی تحقق دعا را فراهم می سازد. در حقیقت آداب دعا کمال دعا است و سبب خضوع در برابر حق تعالی، آنگونه که او از بنده خواسته است می گردد.
برخی از آداب دعا ظاهری اند مانند: طهارت هنگام دعا، استعمال بوی خوش، رو به قبله بودن و صدقه دادن پیش از دعا. برخی از آداب نیز آداب قلب و باطنی اند مانند: اعتقاد به قدرت خداوند سبحان بر انجام کار و حسن ظن داشتن به اجابت خداوند.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   12 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و سوم - تاریخ: 1395/11/28

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   16 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و چهارم - تاریخ: 1395/12/19

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   17 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و پنجم - تاریخ: 1396/3/4

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   17 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و ششم - تاریخ: 1396/3/18

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   15 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و هفتم - تاریخ: 1396/4/1

  9 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             
             





جلسه ی بیست و هشتم - تاریخ: 1396/3/29

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   16 دقیقه      
             





جلسه ی بیست و نهم - تاریخ: 1396/8/28

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   11 دقیقه      
             





جلسه ی سی ام - تاریخ: 1396/6/2

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   11 دقیقه      
             





جلسه سی و یکم - تاریخ: 1396/6/9

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   12 دقیقه      
             





جلسه ی سی و دوم - تاریخ: 1396/7/27

دانلود فایل صوتی
   دقیقه مباحث مطرح شده: متاسفانه فایل صوتی این بخش موجود نیست.
             
دانلود قرائت دعای مشلول   14 دقیقه