زندگی با امام عصر علیه السلام - بخش پنجم
جلسه ی هشتاد و یکم - تاریخ: 1399/9/4

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   60 دقیقه مباحث مطرح شده:
در ذیل بخش ششم از کتاب شریف مکیال و در ارتباط با دعای شریف ندبه: مروری بر مباحث جلسه ی قبل و تکمیل منابع روایاتِ مربوط به حدیث «حوض کوثر» و افزودن روایات و نکات جدید.
پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله و سلم فرمودند: انا مدینه العم و علی بابها، فمن اراد المدینة والحکمة، فلیأتها من بابها
من شهر علم هستم و علی علیه السلام دربِ این شهر است، هر کس می خواهد وارد این شهر شود باید از درّ آن وارد شود.
در رابطه با این حدیث منابعی از پیروان مکتب خلفا و اهلِ ثقیفه بیان شد که همه نشان از این دارد که پیروان این مکاتب به صحت این حدیث اقرار کرده و این فضالت حضرت علی علیه السلام را نیز قبول دارند ولی با این وجود به خطا رفته اند.
از جمله منابع:
تاریخ بغداد نوشته ابوبکر بغدادی ( یحیِ بنِ معین درباره ابوالصلت نوشته: او را به دروغگویی نمیشناسم و این حدیث صحیح است)
زرَندی در کتابِ نظم الدُرَرِ السِنطَین (این فضیلتِ دیگریست که اصحاب به آن اعتراف کرده و در آن توافق دارند)
سَخاوی در کتابِ المقاصد الحسنه برای این حدیث چهل و شش منبع از منابع اهل سقیفه آورده.
تاریخ آلِ محمد صلوات الله علیه و آله وسلم نوشته ی قاضی بهجت (در بینِ علماء امت کسی پیدا نمی شود که به این حدیث اقرار نکند چون این حدیث اعتقاد همه مسلمانان است)
در کتاب فیض الغدیر که نویسنده آن سُنّی می باشد نوشته: مصطفی مدینه ایست جامعِ همه معانیِ دیانت ها و مدینه، ناگزیر راهِ ورود می خواهد و خبر داده که آن راه علی علیه السلام است، پس کسی که راهِ علی را پیش گیرد واردِ مدینه دانش می شود و هر کس از علی علیه السلام منحرف شود راهِ خطا رفته، بی شک موافق و مخالف،دوست و دشمن به اعلَمیتِ علی علیه السلام گواهی داده اند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   53 دقیقه مباحث مطرح شده: منابع دیگری ذیل این حدیث:
قُندوزی در ینابیع الموده و ابنُ المَغازی در مناقب آورده اند: عَن اِمامُ المُتقین علیٌ رَضیَ الله عَنه! از امامِ متقین که خدا از او راضی شود!
پیروانِ سقیفه ابتدا می گویند امامِ متقین بعد می گویند خدا از او راضی شود!! (بغض و کینه دشمنانِ امیرالمومنین علیه السلام)
پیامبر اکرم صلوات الله علیه وآله و سلم فرمودند: من شهر علم هستم و تو بابِ آن هستی، دروغ می گوید کسی که ادعا می کند بهره ای از دانش بُرده ولی از بابِ آن وارد نشده.
در کتابِ تُحَفُ العقول از فرمایشاتِ حضرت علی علیه السلام به جنابِ کمیل آمده: ای کمیل اگر می خواهی از ما باشی از غیرِ ما طلب نکن.
یکی از راویان می گوید: من از حضرت علی علیه السلام بسیار شنیدم که می فرمود درونِ سینه ام دانشِ بسیاری است! و امروز این دانش بسیار، در وجود مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
در راهِ حفظ و انتشارِ احادیث و روایاتِ مرتبط با فضائلِ حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام افرادِ با تقوا، با اراده و پشتکارِ زیادی، حبس و شکنجه و دوری از وطن و خانواده را تحمل کردند و بسیاری در این راه جانِ خود را از دست دادند.
ان شاءلله ما هم با دعای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در این راه قدمی برداریم.
 

 


جلسه ی هشتاد و دوم - تاریخ: 1399/9/11

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   42 دقیقه مباحث مطرح شده: درشباهت امام حسین علیه السلام با امام زمان علیه السلام:
۱- فراوانیِ اهتمام در یادکردن هر دو بزرگوار در قرآن و کتب آسمانی و سنت پیامبران.
۲- مطالب زیادی در طول تاریخ مبنی بر اهمیت اشک ریختن بر مصائب امام حسین علیه السلام قبل از تولد ایشان و قبل از وقوع عاشورا از پیامبران و معصومین علیهم السلام بیان شده و همین کثرت مطالب پیش از ولادت امام زمان علیه السلام از بابت طولانی شدن مدت غیبت، از معصومین علیهم السلام.
۳- اهتمام وجود مقدس این دو امام علیهما السلام درامر به معروف و نهی از منکر که به اذن خدا علنی بوده و خواهد بود.
۴- امام زمان علیه السلام در هیچ برهه ای از عمر با برکت خود تحت بیعت هیچ طاغوتی نبوده و نخواهند بود همانند امام حسین علیه السلام هم در بخشی از زندگیِ ارزشمندِ خود با طاغوتِ زمانشان بیعت نکردند.
۵- فرشتگان به اذن خداوند هر دو بزرگوار را به آسمان بالا بردند.
۶- آرزوی بودن در کربلا و در روز عاشورا و آرزویِ بودن با حضرت حجت علیه السلام به قصد یاری رساندن به ایشان، هر دو ثواب شهادت در رکابِ امامِ معصوم علیه السلام را دارد.
ازخداوند طلب عمر طولانی وباتقوا درزمان غیبت به جهت نوکریِ امام زمان علیه السلام را داشته باشیم .
۷- امام حسین علیه السلام از مدینه به سمت مکه و از آن جا به طرف کوفه حرکت کردند و همین امر برای امامِ زمان علیه السلام اتفاق خواهد افتاد.

 


 


جلسه ی هشتاد و سوم - تاریخ: 1399/9/18

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   45 دقیقه مباحث مطرح شده:
اشاره می شود به جناب حر که چگونه از سپاه بنی امیه رو برگرداند و به سپاه امام حسین علیه السلام پیوست و این که گفت به خدا قسم، خودم را در میان بهشت و جهنم مخیر می بینم؛ به خدا قسم من هیچ چیزی را با بهشت عوض نمی کنم حتی اگر تکه تکه شوم!
سرنوشت جناب حربن یزید ریاحی که از بزرگان قبیله بنی تمیم بوده نشانه آزادی در انتخاب راه درست و غلط است.
روایتی در بحث علم از حضرت رسول صل الله علیه وآله وسلم..
در ذیل آیه 83 از سوره بقره براهمیت سرپرستی ایتام ... خداوند مردم را به احسان به آنان تشویق کرده زیرا آنان پدران دلسوز خود را از دست داده آند. در روایتی منصوب به امام حسن عسکری علیه السلام آمده که یتمی سراغ داریم که شرایطش سختتر ازیتیم پدر از دست داده است و او همان است که از امام خود محروم گشته. امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند..اگر کسی از پیروان ما به معارف ما دست یافته و فردی بی خبر از شریعت ما را به شریعت ما رهنمون گردد، چنین فردی یتیمی را در دامانش قرار داده و از یتیمی بی پدر سرپرستی می کند و درپیشگاه الهی همراه ما بوده و در جایگاهی که ماهستیم نزد خدا قرار می گیرد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   41 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب مکیال المکارم در بحث شباهت های امام حسین علیه السلام و امام زمان عجل تعالی فرجه:
این که هر دو بزرگوار صبر بر مصیبت دارند. امام زمان علیه السلام سال ها در انتظار ظهور هستند و در این مدت مصیبت ها و استغاثه های دوستانشان را می بینند ولی صبر می کنند و جز در موارد خاص اذن رفع گرفتاری را ندارند.
ازکارهایی که باعث رفع ناراحتی ایشان می شود دعا برای سلامتی ایشان وصدقه دادن و تلاش برای تحقق خواسته های ایشان می باشد.
همچنین امام حسین علیه السلام یاری خواستند و امام زمان علیه السلام نیز در زمان ظهورشان یاری می خواهند.
عادت کنیم هرروز صبح با ذکر ایشان بلند شویم وفکر کنیم که امروز چگونه ایشان را یاری کنیم.
گرفتار کسی نیست که گرسنه است گرفتار کسی است که حالت غریق را دارد و غریق کسی است که در بین شبهات و شهوات و ناراحتی ها گرفتار است. غریق کسی است که نماز نمی خواند و یا دعایی برای امام زمان علیه السلام نمی کند و یا اشکی برای امام حسین علیه السلام نمی ریزد! ...

 


 


جلسه ی هشتاد و چهارم - تاریخ: 1399/9/25

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   44 دقیقه مباحث مطرح شده: امام حسن عسکری علیه السلام می فرمایند: سوگند به خدا، حضرت مهدی علیه السلام آنقدر غایب می شود که در زمان غیبت طولانی اش از هلاکت نجات نمی یابد مگر کسی که خدای بزرگ او را بر عقیده به امامت حضرت ولی عصر علیه السلام ثابت قدم گرداند و به او توفیق دهد که برای فرجش دعا کند. (کمال الدین، جلد ۲، ص ۳۸۴)
دو شرط برای عدم هلاکت انسان: ۱-ثابت قدم بودن در اعتقاد به امام زمان علیه السلام به کمک خداوند ۲- دعا کردن برای حضرت
به حسب ظاهری برای تحقق شرط اول چه کاری انجام دهیم؟ با استفاده از کلاس و کتاب و فایل صوتی که توجه و دانش ما را به وجود مقدس امام زمان علیه السلام به صورت صحیحی افزایش دهد می توانیم در این راه قدم برداریم.
طبق روایات حضرت ولی عصر علیه السلام شبیه ترین به پیامبر صل الله علیه و آله و سلم هستند.
دو نکته در مورد این روایت وجود دارد: ۱- آنچه که می توانیم راجع به زیبایی بگوییم و بفهمیم هماهنگی است که در چهره فرد زیبارو وجود دارد، ولی راجع به خود زیبایی سلیقه افراد متفاوت است. ۲- قرار نیست ائمه علیهم السلام در جمال ظاهریشون یک حالت فوق العاده ای داشته باشند. بنابراین با سلیقه شخصی اینگ ونه روایات را تحلیل نکنیم.
مفوضه: برای اهل بیت علیهم السلام از ولایت خداوند چیزی را قائل نیستند. ما معتقدیم ائمه من عندالله صاحب ولایتند.
در مقابل آن مقصره: کسانی هستند که معتقدند خداوند متعال بعد از خلقت آدم قدرت را به ائمه داده است و دیگر در نظامات عالم مسئولیتی ندارد.
حضرت فرمودند: مفوضه دروغ می گوید دل های ما محل مشیت الهی است آن چه خداوند اراده کند در قلوب ما شکل میگیرد، پس هرچه خدا بخواهد ما می خواهیم.

 


 


جلسه ی هشتاد و پنجم - تاریخ: 1399/10/2

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   48 دقیقه مباحث مطرح شده:
توضیحی مختصر در باره ی قسمتی دیگر از دعای ندبه: « ثُمَّ قالَ لَهُ: أَنْتَ أَخِي وَ وَصِيِّي وَ وارِثِي، لَحْمُكَ مِنْ لَحْمِي، وَ دَمُكَ مِنْ دَمِي، وَ سِلْمُكَ سِلْمِي، وَ حَرْبُكَ حَرْبِي، وَ الإِيمانُ مُخالِطٌ لَحْمَكَ وَ دَمَكَ، كَما خالَطَ لَحْمِي وَ دَمِي، وَ أَنْتَ غَداً عَلَى الْحَوْضِ خَلِيفَتِي، وَ أَنْتَ تَقْضِي دَيْنِي، وَ تُنْجِزُ عِداتِي، وَ شِيعَتُكَ عَلى مَنابِرَ مِنْ نُورٍ، مُبْيَضَّةً وجُوهُهُمْ حَوْلِي فِي الْجَنَّةِ وَ هُمْ جِيرانِي، وَ لَوْلا أَنْتَ يا عَلِيُّ لَمْ يُعْرَفِ الْمُؤْمِنُونَ بَعْدِي»
عرض ادبی خدمت جناب حر بن یزید ریاحی از اصحاب امام حسین علیه السلام
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   46 دقیقه مباحث مطرح شده: در ذیل دعای شریف ندبه از قسمت ادعیه ی مربوط به حضرت، بخشی را که به «حوض کوثر» در قیامت اشاره نموده است مورد توجه قرار گرفت و 3 نکته در ذیل آن بیان شد.

 


 


جلسه ی هشتاد و ششم - تاریخ: 1399/10/9

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   58 دقیقه مباحث مطرح شده:
تذکری به جناب حر و بخشی از ماجرای او در صحنه ی کربلا
 و توصیه به استمداد خواستن از از شهدای کربلاآ و وساطت شان از ما  نزد سیدالشهدا و خدای متعال ‌...
مرور روایات مطرح شده در جلسه ی قبل در موضوع «حوض کوثر»
بیان نکته ی 4، 5 و 6 در ارتباط با «حوض کوثر» در ذیل دعای ندبه از جلد دوم مکیال المکارم
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   53 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته های 7، 8 و 9 در ارتباط با «حوض کوثر» در ذیل دعای ندبه از جلد دوم مکیال المکارم 
همچنین در توضیح عبارت  "فاستبقوالخیرات " بیان گردید که در روایات بهترین خیر" ولایت اهل بیت علیهم السلام ذکر شده است، اگر چه  برای رسیدن به مراتب عالی انسانی به بقیه خیرات نیز باید  توجه نمود.
در انجام خیرات از یکدیگر سبقت بگیرید و اگر گاهی دیگران همراه نیستند با خودتان رقابت کنید؛ مثلا به تعداد سال های عمر ختم کردن قرآن، یا به تعداد روزهای عمر ،روزی ۷۰ مرتبه استعفاروکارهایی از این قبیل با ذوق شخصی خود.

 


 


جلسه ی هشتاد و هفتم - تاریخ: 1399/10/16

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   41 دقیقه مباحث مطرح شده: به بهانه ی افزودن توضیحات دیگر بر بخشی از دعای شریف ندبه، افرادی را که خطای در خوانش و قرائت این دعای شریف داشتند به تمرین بیشتر تذکر دادیم.
و شیعتک  علی منابر من نور مبیضه وجوههم حولی فی الجنه هم جیرانی.
نکته مهمی که در این بخش از دعا مورد توجه است احترام به شیعیان امیرالمومنین علیه السلام است.
باید توجه داشت که به هر دلیلی اگر کسی سخنی بگوید که شیعیان امیرالمومنین علیه السلام و تشیع را در ذهن دیگران خفیف کند قطعاً مدیون عموم شیعیان و مدیون امیرالمومنین علیه السلام خواهد بود. توجه کنیم که یکی از وظایف اصلی ما دفاع از شیعیان امیرالمومنین علیه السلام است و اگر شخصی از روی بی توجهی و ناراحتی از یکی از شیعیان از فعل جمع برای سایر شیعیان استفاده کرد با سخن نیکو به او تذکر دهیم.
بیان 1 نکته ی دیگر در ارتباط با «حوض کوثر».
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند ۵ چیز درباره ی علی به من داده شده که از دنیا و هر چه در آن است نزد من بهتر است ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: روایاتی از کتب پیروان سقیفه، در ذیل بحث «حوض» که اشاره به ارتداد امت بعد از شهادت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و ظلم های آنان دارد.

 


 


جلسه ی هشتاد و هشتم - تاریخ: 1399/10/23

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   50 دقیقه مباحث مطرح شده: اگر کسی بود که جریان روزی ما دست او بود ما به دلایل عقلی و نقلی متعدد خود را ملزم و مقید می کردیم که برای او و برای سلامتی او و رفع گرفتاری های او دعا کنیم. بر اساس فرمایش صاحب مکیال هر کس یکی از این ویژگی هایی که در کتاب شمرده شده را داشته باشد، به حسب عقل بشری و دستور شرع و وجدان و خوی انسانی، زیبنده و لایق دعاست.
بحث «جهاد آن حضرت» در ذیل حرف «ج» در فصل 4 کتاب شریف مکیال
در دعایی از امام رضا علیه السلام، امام زمان با عنوان «بزرگوار مجاهد تلاشگر» نام برده شده اند.
در بحارالانوار از امام باقر علیه السلام نقل شده:
«او خونخواه، با تأسف و  غضبناک خروج می کند به خاطر غضب خداوند بر این خلق. پیراهنی که رسول خدا در روز احد پوشیده بود بر اوست. عمانه ی سحاب و زره سابقه و شمشیر ذوالفقار پیغمبر با اوست. شمشیر بر شانه می گذارد و تا شش ماه از کشته پشته می سازد.
خونخواهی نسبت به خون سید الشهدا و تاسف ناشی از این همه ظلم و غضبناک از مشرکان و کفار است نه مؤمنین. ( طبق سوره فتح آیه آخر)
معیار غضب و رضای حجت خدا، رضای خداوند است نه ملاک بشری.
عصمت حجتهای الهی بحث ریشه ای است .
امام زمانی قابل پیروی می باشد که هر عمل و میلش بر اساس رضای خداوند باشد و معصوم در تمام جهات زندگی.
آیه: وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّىٰ لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيَكُونَ الدِّينُ كُلُّهُ لِلَّهِ
«با آن ها بجنگید تا این که فتنه ای نباشد و تمامی دین برای خدا گردد.»
امام باقر علیه السلام: تأویل این آیه هنوز نیامده است یعنی زمان تحقق این امر الهی نرسیده است .
قرار نیست امور برای همگان براحتی رقم بخورد. در دنیا قرار است صبر و تلاش کنیم . در راه اهل بیت علیهم السلام باید تلاش کنیم و سختی ها را تحمل کنیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.

 


 


جلسه ی هشتاد و نهم - تاریخ: 1399/10/30

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   46 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب مکیال بخش جهاد آن حضرت خوانده شد.
شباهت حضرت مهدی علیه السلام به پنج پیامبر علی نبینا و آله و علیهم السلام مرور گردید.
۱- حضرت یونس بن متی علیه السلام
۲- حضرت یوسف بن یعقوب علیهما السلام
۳- حضرت موسی علیه السلام
۴- حضرت عیسی علیه السلام
۵- وجود مقدس خاتم الانبیا صلی الله علیه و آله
امام زمان علیه السلام با شمشیر رعب یاری می شوند یعنی چه؟ ...
در زمان امام زمان علیه السلام هر پرچمی که برای فتح به دست یکی از یارانشان که آن ۳۱۳ نفر هستند و یا خود حضرت رفتند با عنایت و توجه خدا و زحمتی که حضرت و یارانش می کشند پیروز باز می گردند.
در مورد صیحه ی آسمانی در ماه مبارک رمضان نیز صحبت شد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   44 دقیقه مباحث مطرح شده: در عنوان چهارم، حرف «ج» در فصل ۴ در کتاب شریف مکیال اشاره شد به این قسمت از دعای شریف ندبه «أین جامع الکلمة علی التقوی» و توضیحاتی داده شد.
در زمان ظهور عدل برقرار می شود و عقل ها کامل می شود.

 


 


جلسه ی نود - تاریخ: 1399/11/7

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   64 دقیقه مباحث مطرح شده: فصل4، کتاب شریف مکیال، حرف ج، شماره ی۵: جمع شدن یاران دین از ملائکه و جنیان وسایر مومنین.
در روایاتی از اهل بیت علیهم السلام آمده: که وقتی امام زمان علیه السلام  ظهورمی کنند، اصحاب و یاران خاص حضرت که ۳۱۳ نفر هستند و به نام امت معدوده یا فُقدا در روایات ذکر شده اند، دریک ساعت مانند ابرهای پاییزی در مکه جمع می شوند.
در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده که سی هزار وسیصد وسیزده فرشته، هم اکنون در زمین منتظر قیام حضرت هستند و هنگام ظهور به استقبال ایشان می روند، قبل از این که کسی آن حضرت را زیارت کند. هیچ بیماری نیست (از مؤمنین) مگر این که این فرشتگان به عیادتش می روند وهرکس از دنیا می رود بر بدنش نماز  می گذارند و پس از مرگ برای او طلب مغفرت می کنند واین ها همان فرشتگانی هستند که با نوح وابراهیم وموسی وعیسی وپیغمبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم در جنگ بدر ودر کربلا روز عاشورا به یاری امام حسین علیه السلام آمدند ولی به آن ها اجازه داده نشد وآن ها کنار قبر آن حضرت پریشان وگریان هستند تا روز قیامت و رئیس آن ها فرشته ای است به نام منصور.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   39 دقیقه مباحث مطرح شده: در حدیث مفضل از امام صادق علیه السلام آمده: وقتی حضرت ظهور می کنند وارد کعبه می شود و پس ازآن میان رُکن ومقام می ایستد وندا می دهد: «ای نُقبای من وای کسانی که خداوند شما را پیش از ظهور برای یاری من بر روی زمین ذخیره کرده بود نزدمن آیید با میل ورغبت خودتان». پس صدای او را در شرق وغرب عالم می شنوند ودر عرض یک چشم برهم زدن در پیشگاه او حاضر می شوند ولی ایشان در مکه اقامت نمی گزینند بلکه مردی از خاندانشان را جانشین برای خود قرار می دهند ولی دشمنان به ظاهر دوست آن حضرت، او را می کشند. حضرت برای بار دوم جانشین انتخاب می کنند ودوباره همین اتفاق تکرار میشود. دشمنان ومخالفان حضرت در این آزمون  سخت به دستور حضرت توسط یارانشان کشته می شوند و کسی باقی نمی ماند مگرآن هایی که ایمان آوردند.
مومنین در کوفه در خانه امام زمان علیه السلام جمع می شوند، محل  حکومت وفرمانروایی حضرت در مسجد جامع، محل تقسیم بیت المال و غنائم مسلمین مسجد سهله وجای خلوت های آن حضرت شهر مقدس نجف است.

 


 


جلسه ی نود و یکم - تاریخ: 1399/11/14

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: در جلد دوم کتاب مکیال، نویسنده محترم دفع شبهه ای را بیان فرمودند که بعد از دعای  ندبه توضیح داده شده است. عبارت «عرجتُ به» در کتاب «تحفه الزائر» و «مصباح الزائر» سید بن طاووس و در کتاب «زاد المعاد» عبارت «و عرجتُ بروحه» آمده است که ظاهرا در  ان نسخه خطای نوشتاری واقع شده است که این سبب شبهه کوته نظران و معاندان گشته است. حال آن که معراج جسمانی ازضروریات مذهب دین اسلام است و روایات از ائمه اطهار علیهم السلام درباره آن به تواتر رسیده و قرآن از آن سخن گفته است.
«عرجت به» بیانگر عروج جسمانی است و «عرجت بروحه» بیانگر عروج روحانی است و در همین دعا «سخرت له البراق» و «عرجت به الی سمائک» کنار هم  آمده است. «بُراق» همان مرکب ویژه ای هست که در تسخیر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله قرار گرفت و این نشانه عروج جسمانی است چون روح نیاز به براق  ندارد. وان چه هست دلالت دارد این که معراج پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم  با جسم شریفشان بوده است.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: در ابتدا از خاطرات سفر مشهد نکاتی بیان شد و از برکات آن سفر و این که خواندن مطالب نیکو و احادیث اهل بیت علیهم السلام  و اثرات ان تذکر داده شد.
چرا به سید بن طاووس اعتبار داده می شود؟ نقل قول ها بیشتر وابسته به تقوا و اعتبار فرد بیان کننده است. بعضی از افراد اعتبار اجتماعی دارند ولی اعتبار علمی ندارند. بعضی اعتبار علمی دارند ولی اعتبار اجتماعی ندارند. اما یکی از کسانی که هم اعتبار علمی و هم اعتبار اجتماعی در تاریخ علم شیعه دارد جناب سید بن طاووس است. اعتبار سید بن طاووس به تقوا و علم اوست به این جهت به خواب دیدن ایشان هم اعتبار داده شده است و لذا نویسنده محترم کتاب شریف مکیال دعایی را که در خواب به جناب سید بن طاووس آموخته شده بود در کتاب خود آورده است.
در خاتمه درباره خواب ها ی صادقه و احلام و الهام ها  توضیح داده شد.

 


 


جلسه ی نود و دوم - تاریخ: 1399/11/21

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   64 دقیقه مباحث مطرح شده: روایتی از امام سجاد علیه السلام است که حضرت به گفتگوی میان جناب موسی و حضرت حق اشاره می فرمایند که: خدای متعال فرمود: ای موسی! محبت من را به سوی بندگانم جلب کن و من را به آن ها بشناسان و من را محبوب بندگانم بگردان و محبت آن ها را به سوی من جلب کن.
حضرت موسی می فرماید: چه راه و رسمی را پیش گیرم؟ خطاب می رسد: الطاف و نعمت های من را به ایشان یادآوری کن.
خدا می فرماید ای موسی! اگر بنده گریزپا را به سوی من جلب کنی بهتر از این است که صد سال به گونه ای بندگی کنی که روزها را روزه و شب ها را خیزان و بیدار به عبادت بگذرانی.
حضرت سجاد علیه السلام می فرمایند: خوشا به حال پیروان و شیعیان اهل بیت که وظیفه ی کسب علم دین و رساندن آن علم به ناآگاهان و غفلت زدگان را برعهده گرفتند؛ خدا اجر عظیمی به آن ها می دهد.
در ذکر اصحاب حضرت سیدالشهدا علیه السلام؛ جناب حربن یزید ریاحی.
... کسی بود که می گفت: به خدا قسم من فقط اسب حررا پی کردم. تیری به قلب اسب او زدمو  طولی نکشید که اسب به زمین افتاد اما او مانند شیر برجست وشمشیر در دست رجز می خواند که: اگر ااسبم را پی می کنید من مانند شیر شرزه و فرزند آزاده ام! شما نمی توانید من را از یاری حجت خدا باز دارید ...
... به فردی گفتند: چرا دوست نداری قاتل حر باشی؟ گفت چنانچه که گفته شده او از پارسایان و زاهدان روزگار بود؛ به خدا قسم اگر به گناه زخمی کردن و حضور در میدان نبرد در پیشگاه الهی حاضر می شدم بهتر از این بود که با گناهِ کشتن یکی از آن ها نزد خدا حاضر شوم! ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.

 


 


جلسه ی نود و سوم - تاریخ: 1399/11/28

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   55 دقیقه مباحث مطرح شده: خوانش حدیث توسط شرکت کنندگان در جلسه.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   72 دقیقه مباحث مطرح شده: در احوال کسانی که دعا برای امام زمان نمی کنند، و در خصوص چگونگی استجابت دعا با توجه به نقلی از کتاب مکیال، به چند تعبیر پرداخته شد:
بعضی هستند که دعا کردن و انتظار کشیدن و طلب کردن ظهور امام عصر را کار با ارزشی قلمداد نمی کنند؛ بعضی این عمل را مورد بی مهری و بی توجهی قرار می دهند دعا کردن را کاری عامیانه در دوران کهولت سنی می دانند. بضی دعا کردن را سخیف و سبک می شمارند که همه ی این افراد در بهترین شرایط جاهلند. سخن ایشان در تعرض بینی است.
با توجه به فضیلت هایی که درباب دعا کردن روایت شده است باید از اهل بیت علیه السلام  شنید و فهمید و عمل کرد که انتظار کشیدن چیست؟
دعای چه کسانی مستجاب می شود که با رعایت آن شرایط دعای ما مستجاب می شود؟ جواب در دو روایت به تفصیل آمده اسن:
روایت اول از امام مجتبی سلام الله علیه ...
روایت دوم:امام زین العابدین علیه السلام ...

 


 


جلسه ی نود و چهارم - تاریخ: 1399/12/5

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   61 دقیقه مباحث مطرح شده: تحلیلی درباره خواب ها:
خواب هایی که به اعتبار ناقلان ان مورد استثناد قرارگرفته توضیح داده می شود واشاره به این که این خواب ها درمقایسه با بیانات ماثور اهل بیت علیه السلام وفرمایشات انها قابل مقایسه نیست. ما دراثبات و رد این خواب ها فرد بیان کننده مطلب و یا فردی که ازاو مطلب نقل می شود مدنظرمان نیست؛ ما درپی این هستیم که نه درچاه های ویل گرفتاری درخواب ها بیفتیم وهم می خواهیم خودمان رااز برخی مطالبی که از این طرق منتقل می شود محروم نکنیم .
در این رابطه سه اصل کلی ویک نکته کاربردی استفاده می شود:
خواب مبنای دین داری ویا پرداختن به برخی اعمال دینی لااقل برای شنوندگان آن نیست.
ما به خواب به عنوان منابع اعتقادی یا منابع تصمیم گیری درجهات مختلف زندگی نگاه نمی کنیم.
ما برای رد یک خوابی که نتیجه یک توسلی باشد ودعوت به کار خیری هم شده باشد استدلال نقلی وعقلی می آوریم.
نکته کاربردی:عجله برای رد یا اثبات این خواب ها نداشته باشیم واگردرفضای مجازی است عجله برای نشرآن نداشته باشیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   11 دقیقه مباحث مطرح شده: به دعای «اللهم انت عرفتنی نفسک» اشاره شد/
اخرین دعا دربخش هفتم ازدعاهای مهمی که برای رواشدن حاجت روایت شده و مشتمل بر دعای فرج وتوسل به آن حضرت برای دفع هر گرفتاری است: درکتاب جنه الماوی به نقل از کتاب کنوزالنجاج شیخ طبرسی فضل بن الحسن صاحب تفسیرامده که گوید: دعایی است که حضرت صاحب الزمان علیه السلام به ابوالحسن محمدبن احمد ابی اللیث رحمه الله تعلیم فرموده درشهربغداد، درمقابر قریش؛ چنین بود که ابوالحسن به مقابر قریش فرار کرده و از ترس کشته شدن به آن جا پناهنده شده بود پس به برکت این دعا از کشته شدن نجات یافت ابوالحسن مزبور گوید:ان حضرت به من آموخت  که بگویم: اللهم عظم البلا وبرح الخفا ... .
             
دانلود فایل صوتی
قسمت سوم
  دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.

 


 


جلسه ی نود و ششم - تاریخ: 1399/12/19

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   26 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب شریف مکیال رسیدیم به ابتدای حرف حاء و حمایت آن حضرت از اسلام.
گفته شد هر کدام از تعابیر را که فهرست وار می گوییم باید توجه داشته باشیم که اگر کسی یکی از این ویژگی ها را داشته باشد حتی نه به این کاملی که در وجود مقدس حجت خدا هست، چقدر زیبنده است که برای او دعا کرد چه رسد به این که فردی تمام این ویژگی ها را تمام و کمال داشته یاشد.
پس باید بیشتر دعاگوی امام زمان علیه السلام باشیم و باید هر کدام از این ویژگیرها شوق ما را به اماممان بیشتر کند.
فرق جهاد و جنگ بیان شد و در مورد این که کار پیامبر با کسانی بود که سنگ و چوب می پرستیدند ولی در زمانی که امام زمان علیه السلام تشریف می آوردند مردم با کتاب الله و تأویل آن، با حضرت مقابله می کنند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   86 دقیقه مباحث مطرح شده: التقاط یعنی ممزوج کردن کلمات حق و باطل و در مورد آن توضیح داده شد.
در مورد کلمه ی تأویل توضیح داده، چند روایت در ذیل این بحث بیان گردید.
گفته شد قرآن غیر از ظاهر اشارات و لطایف و حقایقی هم دارد.
دوردست ترین چیز به عقول رجال تفسیر قرآن است.

 


 


جلسه ی نود و هفتم - تاریخ: 1399/12/26

دانلود فایل صوتی    77 دقیقه مباحث مطرح شده: تفسیر یعنی پرده برداری باطنی از حقایقی که در قران است. که فقط نزد چهارده معصوم علیهم السلام است.
تفسیر به رائ گناه کبیره است.
تفسیر به رای دو جور است:
۱- آیه دو یا چند معنا داشته ومن بدون قرینه ی کافی یکی از معانی را بگویم.
۲-  در نظرم افکاری دارم و در قران دنبال آن معنا می گردم و آیه را بر معنای آن چه دوست دارم پیدا می کنم.
روایات و قران مکمل هم، و حکم پل هستند برای هدایت بشر.
قران حتما باید مبین داشته باشد چون خودآموز نیست. اگر قران را زمان مند کنیم آن را از اعتبار انداخته و شریعت خاتم را نقص و منکر شده ایم.
درعلوم قران بحث هایی راجع به آیات و مبارکات قران داریم:
۱- بعضی از آیات مُجمل است.
۲- موجزگویی به حذف.
۳- تقدیم و تآخیر.
۴- الفاظ مبهم و مشترک.
۵-استعمال الفاظ تبدیل یافته.
۶- آیات ناسخ و منسوخ.
۷- آمدن الفاظ عام و خاص.
۸- بکار رفتن رُخص و عزائم.
۹- وجود آیات محکم و متشابه
کسی که قراراست با ارشاد مبین به قران رجوع کند باید آیات را در کنار بیانات اهل بیت بگذارد.
             

 


 


جلسه ی نود و هشتم - تاریخ: 1400/1/3

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   67 دقیقه مباحث مطرح شده: کتاب مکیال حرف «ح» قسمت ۲: حرب و جنگ با مخالفین.
از حضرت باقر علیه السلام نقل است که فرمودند: در صاحب این امر، شیوه و سنتی از موسی و عیسی و یوسف و محمد صلی الله علیه و آله هست.
بیان سه دسته روایات نشانه ظهوراز کتاب «امام مهدی علیه السلام از ولادت تا ظهور» از سیدمحمد کاظم قزوینی.
توضیحاتی در مورد سیدهاشمی، سید حسنی و نفس زکیه.
قسمت ۳: حج آن حضرت.
دینی که امام صادق علیه السلام برای ما بیان می کنند، توصیه به تشرف هر ساله به حج است.
توضیحاتی در مورد نواب اربعه. ما از جایگاه این بزرگواران نزد حجت خدا غافلیم. کارهای مستحبی خود را به نیابت از این ۴ بزرگوار به امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف هدیه کنیم.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   46 دقیقه مباحث مطرح شده: قسمت ۴: حیات و زندگی زمین به وجود آن حضرت.
شرح آیه «یحیی الارض بعد موتها».
نکته ا: تفسیر قرآن توسط یک مسلمان یا یک مستشرق درنهایت اگر ما را به جای دیگری نبرد، متذکر به توحید می کند، اما مفسران و مبینان قرآن می گویند: این آیات قرآن بوسیله مهدی علیه السلام بر مردم آشکار می شود. به عبارتی خداوند نشانه های کامل و بینه مشهود خود را برای زمان ظهور گذاشته است.
نکته ۲: اگر یک حد در زمین اقامه شود، بهتر از ۴۰ روز بارانی است که بر زمین می بارد.
اگر شادی و سرور دل امام زمان برای ما مهم هست، خدمتگزاری حداقل کاری است که می توانیم در این راه انجام دهیم.

 


 


جلسه ی نود و نهم - تاریخ: 1400/1/10

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   70 دقیقه مباحث مطرح شده: ظهور امام زمان علیه السلام وابسته به هیچ عاملی جز اراده ی الهی نیست و اراده ی خدا قابل تغییر نیست مگر به دعا و استغاثه به درگاه او. خداوند در یک شب امر ظهور را اصلاح می کند.
خواندن کتاب مکیال باید ما را به دعای برای ظهور و فرج امام زمان علیه السلام مصمم تر کند.
کتاب مکیال جلد ١ حرف ح شماره ی ٧: محبت آن حضرت:
امام زمان علیه السلام نسبت به همه ی شیعیان محبت دارند و حداقل لطفی که ایشان به ما کرده اند این است که وقتی نام مقدس ایشان را می بریم نسبت به ایشان احساس محبت و احساس شادی و خوشحالی در ما ایجاد می شود.
هرچقدر معرفت ما نسبت حضرت بیشتر باشد محبت ما هم نسبت به ایشان بیشتر خواهد شد.
نکته: محبت او در حق ما جز از جهت ایمان و اطاعت ما نسبت به خداوند عزوجل نیست، پس اگر محبت آن بزرگوار را می خواهی برتو باد اطاعت خدای متعال!
ذکر دو روایت در این باب:
روایت١  از امام باقر علیه السلام ( کافی ٢٧٩/٢)
روایت ٢ از امام صادق علیه السلام ( کمال الدین۶٧١/٢)
ذکر روایتی از امام سجاد علیه السلام از کتاب عدة الدّاعی:
گناهانی که سبب تغییرنعمت ها می شود و گناهانی که پشیمانی به جا می آورد و گناهانی که نعمت ها را فرو می ریزد و گناهانی که بهره ی انسان را از روزی ها و فیوضات الهی محروم می کند ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   34 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه ی روایت امام سجاد علیه السلام: 
گناهانی که باعث نزول بلا می شود و گناهانی که دشمنان را پیروز می کند.
معرفی  یکی از اصحاب امام حسین علیه السلام حَنْظَلَة بن أسعَد شِبامی (شامی):
ایشان جزو شهدایی است که تا اواخر جنگ از جان امام  در مقابل  دشمن محافظت می کرد و سپاهیان دشمن را موعظه می نمود.
«ای قوم من، من بر شما از روزی همانند روزهای عذاب اقوام پیشین می هراسم؛ مانند حال و روز قوم نوح و عاد و ثمود و کسانی که پس از آن ها آمدند و خداوند در حق بندگان ستمی نمی کند. ای قوم من، من بر شما از روز فریاد خواهی می هراسم روزی که روی می گردانید اما هیچ پناهگاهی در برابر خداوند ندارید و هر کس را خداوند به خاطر اعمالش گمراه کند او را راهبری نیست. ای قوم، حسین را مکشید که  خدا شما را به عذابی سخت  هلاک می کند، و هر که دروغ بندد نومید می گردد.»
امام علیه السلام در پاسخ او فرموند:
ای ابن سعد، خدا تو را رحمت کند. آن ها وقتی دعوت حق تو را رد کردند و حمله کردند تا خون تو و یارانت را بریزند، مستحق عذاب شدند، چه رسد به الان که یاران پارسای تو را شهید کرده اند.
حنظله خطاب به امام گفت: راست گفتید، فدایت شوم. آیا اجازه می دهید که به ملاقات پروردگارم بشتابم و به برادرانم ملحق شوم؟ امام اجازه دادند و فرمودند:  برو به سوی چیزی که بهتر از دنیاست و آن چه در آن است، جهانی که حدی نپذیرد و سلطنتی که زوال نیابد.
حنظله به میدان شتافت و پس از  مبارزه و کشتن تعدادی از لشکر کوفه، به  مقام شهادت نائل گردید.

 


 


جلسه ی صد - تاریخ: 1400/1/17

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   81 دقیقه مباحث مطرح شده:  کتاب شریف مکیال، بخش چهار، حرف ح، بخش 7:
بحث ناتمام روایت امام سجاد علیه السلام تکمیل شد که در خصوص معرفی گناهانی بود که اعمال خیر انسان را می سوزاند و محبت و دوستی حضرت  صاحب الزمان را به ما از بین می برد.
در این بخش انواع گناهان و پیامد های هر کدام جداگانه  نام برده شد:
1- گناهانی که باعث تغییر نعمت می شوند.
2- گناهانی که پشیمانی به بار می آورد.
3- گناهانی که نعمت را از بین می برند.
4- گناهانی که بهره و نصیب انسان را از فیوضات و روزی های الهی محروم می کند.
5- گناهانی که پرده ی عصمت را می درد.
6- گناهانی که باعث نزول بلا می شود.
7- گناهانی که دشمنان را پیروز می کند.
8- گناهانی که موجب تعجیل در مرگ می شوند.
9- گناهانی که موجب قطع امید می گردد.
10- گناهانی که باعث می شود انسان قدرت تشخیص حق از باطل را نداشته باشد.
11- گناهانی که موجب پرده دری و بی آبرویی می شود.
12- گناهانی که دعا را بر می گرداند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   27 دقیقه مباحث مطرح شده: به مناسبت احترام به مؤمن در روایت پایانی حضرت امام سجاد علیه السلام 4 روایت در خصوص بزرگداشت مؤمن بیان شد.
1- اگر کسی تحقیر کند مؤمنی را چه مسکین باشد یا غیر مسکین خدا هم او را خوار می کند.
2-کسی که مؤمن را خوار کند خدا می فرماید: من شتابان  دوستان خود را یاری می کنم.
3- کسی که مؤمنی را دشنام می دهد مثل کسی است که در پرتگاه هلاکت قرار گرقته.
4-هر کس مؤمنی را سرزنش کند خدا او را در دنیا و آخرت سرزنش می کند.