زندگی با امام عصر علیه السلام - بخش هفتم
جلسه ی صد و بیست و یکم - تاریخ: 1400/7/20

دانلود فایل صوتی    80 دقیقه مباحث مطرح شده: بخش اول جلسه در رابطه با ارزش علم، ارزش عالم و جایگاه عالم شدن در علوم الهیست.
در روایتی از پیامبر صلوات الله علیه و آله وسلم آمده: جناب موسی علی نبینا و اله و علیه السلام از حضرت خضرعلیه السلام خواستند که ایشان را نصیحت کنند، جناب خضرعلیه السلام این گونه فرمودند:«ای موسی! بدان که قلب تو ظرف و جایگاهی پذیرا برای مواد مختلف می باشد پس بنگر که این ظرف را با چه موادی آکنده می سازی.»
«ای موسی دنیا را بشناس و آن را در پسِ پشتِ خویش قرار ده زیرا دنیا نم یتواند خانه و جایگاه پایداری برای تو باشد». دنیا صرفاً وسیله و ابزاری برای رسیدن به کمال روحی و معنوی است تا بندگان توشه خویش را از این گذرگاه برای معاد و توقفگاه همیشگی خود بردارند.
«ای موسی اگر خواهان علم و دانش هستی باید خویش را برای پذیرایی از علم، از هر چیز فارغ و آسوده سازی زیرا علم و دانش صرفاً از آنِ کسی ست که خود را فارغ از هر چیزی در اختیار آن قرار دهد.»
بخش دوم جلسه به حفظ حُرمتِ ایام شهادت حضرت محسن بن علی علیهما السلام شد. 
با به پایان رسیدنِ ماه محرم و شروع ماه ربیع الاول متأسفانه اینطور مرسوم شده که پرچم های عزاداری را جمع می کنند، لباسهای مشکی را دَر می آورند و به هم تبریک می گویند ولی پیروانِ اهل بیت علیهم السلام م یدانند که از روز شهادت پیامبر صلوات الله علیه و آله وسلم (۲۸ ماه صفر) تا روز هشتم ربیع (شهادت امام حسن عسکری علیه السلام) که به حضرت زهرا سلام الله علیها بی حُرمتی شده و حضرت محسن علیه السلام به شهادت رسیدند، هنوز ایام عزاداری برای شیعیان است.
وقتی می شنویم که بچه ای سقط شده به دنبال دلیل آن می گردیم، وقتی می گویند دختر پیامبر صلوات الله علیه و آله وسلم مخفیانه دفن شدند علت را جویا می شویم و اینجاست که ظلم به آن حضرت و ماجرای سقیفه آشکار می شود.
حکمت احترام به این ایام، احترام به جایگاه حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت محسن علیه السلام می باشد.
ریشه همه بی حرمتی و مظالم نسبت به اهل بیت علیهم السلام در این ایام رخ داده که ابتدای آن سقط حضرت محسن علیه السلام، شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها و در ادامه تا به وقوع پیوستن ماجرای کربلا می باشد.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و دوم - تاریخ: 1400/8/4

دانلود فایل صوتی    85 دقیقه مباحث مطرح شده:  
           
 

 


جلسه ی صد و بیست و سوم - تاریخ: 1400/8/11

دانلود فایل صوتی    61 دقیقه مباحث مطرح شده:
شیخ زین الدین علی ابن فاضل مازندرانی در دمشق علوم دینی می خواند و با استادش زین الدین مغربی اندولسی هم سفر شد. استادش در علم صرف و نحو و منطق و معانی و اصول خبره بود ولی با مذهب تشیع هم دشمنی نداشت. او به خاطر بیماری از استادش جدا شد و پس از بهبودی به سفر ادامه داد. در مسجدی با گروهی از شیعیان برخورد کرد که تمام اعمال عبادی شیعه از جمله لعن بر خلفا را انجام می دادند اما او به خاطر جو حاکم بر جامعه که جو لطمه زدن به شیعه بود ابتدا اعتقاداتش را به طور واضح بروز نداد ولی با اعتراضات آن گروه اعتقادات حقه اش را ظاهر کرد! ...
طرفداران خلفای غاصب و خود آن ها برخی از شعائر دینی را حذف کردند. ...
معرفی یکی دیگر از اصحاب امام حسین علیه السلام در روز عاشورا جناب سعید ابن عبدالله حنفی
او خودش را سپر امام علیه السلام در برابر تیرها قرار داد. در زیارت رجبیه خطاب به او آمده است که تو مرگ را دیدار کردی و امام خودت را یاری نمودی. او باور داشت خشنودی پیامبر خشنودی خداست. به امام حسین علیه السلام عرضه داشت که ما تو رها نمی کنیم تا خدا بداند در نبود پیغمبرش ما از تو پاسداری کردیم.
نیکوست در نام گذاری فرزدانمان به احترام پیامبر ابتدا نام او را محمد قرار دهیم و در صورت انتخاب نامی دیگر، پس از مدتی اقدام کنیم.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و چهارم - تاریخ: 1400/8/18

دانلود فایل صوتی    66 دقیقه مباحث مطرح شده: در اين جلسه ذيل روايتي در موضوع علم و در توصيه ی جناب خضر به حضرت موسي علي نبينا و آله و عليه السلام، ايشان به عدم زياده گويي علما كه نتيجه ی آن افتادن در ورطه ی اشتباهات است و اعتدال در سخن گفتن تاكيد كردند.
در ادامه ی خوانش كتاب جزيره خضراء، كه داستان تشرف زين الدين علي ابن فاضل مازندراني و حضور ايشان در اين جزيره بود، ويژگي هايي مثل غرق شدن كشتي دشمنان اهل بيت عليهم السلام در آب هاي نزديك آن، حضور افرادي از اولاد صاحب الزمان در آن جا، وفور نعمت و جلسات بحث و مسئله گويي افراد تعيين شده از جانب حضرت ولی عصر عليه السلام مطرح و سه نكته  از آن بيان شد.
١-وجود همسر و فرزند براي حضرت كه با توجه به قاعده ی جمع روايات و قاعده عرفي و عقلي دور از ذهن نيست.
٢-ديدن حضرت نشانه ی فضل و برتري افراد نيست و عامل موثر حكم و مصلحت خداوند است. در اين جا اگر فرد خوب بود به خوبي هايش اضافه مي شود و اگر بد بود اين تشرف او را تطهير نمي كند.
٣-براي ما موضوع تشرف مهم است و الزاما جزيره خضراء همان مثلث برمودا نيست.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و پنجم - تاریخ: 1400/8/25

دانلود فایل صوتی    68 دقیقه مباحث مطرح شده: خوانش کتاب مکیال در بخش حرف ظاء و ادامه نقل یک تشرف از کتاب جزیره خضراء و بررسی نکات آن
۱- هیچ کس نمی تواند در زمان غیبت کبری از سمت خودش زمانی را برای تشرف خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه تعیین کند.
۲- در جایی از کتاب به نقل از سید شمس الدین گفته شد که پیامبر در آخر عمر اصحاب را جمع کردند و قرآن را از اول تا آخر برایشان قرائت کردند، این به معنای هم شان و رتبه بودن آن ها نبوده است بلکه آن ها به هر دلیلی افراد سرشناس قوم بوده اند.
۳- بعضی آداب قرائت قرآن در بین مردمان شایع بوده ولی مهم توجه به آداب ظاهری و باطنی قرآن کریم طبق نظر اهل بیت علیهم السلام است.
۴-گفته شده که اگر یاران امام ۳۱۳ نفر باشند حضرت ظهور خواهند کرد ولی این گونه نیست که امر خدا معطل افراد باشد و تنها این امر با اراده ی خداوند امکان پذیر است.
۵- علائم حتمی ظهور هم بدین گونه است که دست خدا را نمی بندد و مهم مشیت خداوند برای اصلاح امر فرج است.
۶- گفته شده که هر کس ادعای دیدار ما را کرد او را تکذیب کنید منظور اینست که اگر ادعای دیدار همراه با ادعای نیابت از سمت خود فرد یا اطرافیانش  باشد بدین گونه است و این مسئله، اصل تشرفات را زیر سؤال نمی برد.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و ششم - تاریخ: 1400/9/2

دانلود فایل صوتی    33 دقیقه مباحث مطرح شده: ما شیعیان موظف به پرداخت خمس در عصر غیبت هستیم.
به ارث و مهریه خمس تعلق نمی گیرد.
اگرمیّتی در زمان حیات خود، اهل پرداخت وجوهات نبوده وچنانچه خمس در ذمه ی او باشد، ابتدا باید خمس را از مال میت خارج کرد چون حُکمِ دِین را دارد و بعد باقی مانده بین وراث تقسیم شود.
واگر خمس در عین مال باشد (خانه و فرش) بنابراحتیاط برعهده ی ورثه ی کِبار است که از سهم خود خمس آن را پرداخت کنند. ولی در بعضی از رساله ها آمده است که برکسی که به او ارث رسیده پرداخت خمس واجب نیست. البته خود میت در پیشگاه خدا باید جواب پس بدهد (هم در قبر وهم در قیامت). و بزرگوار دیگری فرمودند که اگر یقین ندارید که میت اهل وجوهات بوده یا نبوده، خمس ندارد.
مسئله ی بعدی در رابطه با خمس خانه ی بانوان است. اگر شوهر خانه داشته باشد و خانم هم خانه ی مستقلی داشته باشد، آیا به خانه ی خانم خمس تعلق می گیرد؟ چند حالت دارد ۱- اگر به خانه نیاز داشته باشد و نتواند درخانه ی شوهر زندگی کند ، خمس ندارد. ولی طبق نظرصاحب رساله دیگر باید خمس آن را پرداخت کند مگر این که به او ارث رسیده باشد. ۲- اگر خانه به خانم ارث رسیده باشد خمس ندارد. ۳- اگر خانه را قبل از ازدواج داشته و دراختیار خانواده ی خود مثل برادر و خواهر و پدر و مادر خود قرارداده خمس ندارد. ۴- اگر قبل از ازدواج آن را اجاره داده ، و موونه ی زندگی او به حساب نمی آید، باید خمس آن را پرداخت  کند.
بطور کل باید خانم ها و آقایان  از وضعیت دارایی خود با پرسش از مجتهداعلم و آگاهی که انتخاب کرده اند، مطلع و مطمئن گردند.
بعد بیان برخی احکام خمس، توجه به تیتر بالای صفحات کتاب مکیال المکارم داده شد که علل وجوب دعا برای امام و مرحوم صاحب مکیال گفته اند که من می خواهم ویژگی هایی را مطرح کنم که اگر بخشی از این ویژگی ها در شخصی باشد ما خود را از نظر عقل و شرع و وجدان ملزم به شکرگزاری نسبت به آن شخص می دانیم و این درصورتی است که آقا صاحب الزمان علیه السلام دارای تمام این ویژگی ها هستند، و ما باید بیش از گذشته به این امر اهتمام داشته باشیم. اگر کسی در راه دین خدا زحمت کشیده باشد، آیا سزاوار نیست که بدور از جبهه گیری های اجتماعی وبرای او دعا کنیم؟ حضرت صاحب الزمان علیه السلام برای دین خدا و احکام آن، برای گسترش عدل وانصاف ومحبت و ... زحمت می کشند. آیا ایشان زیبنده ی قدردانی ودعا نیستند؟
کسی که اهل زهد وتقوی است  وانسان ها را تشویق به دینداری و خداشناسی می کند چه در زمان غیبت و چه در زمان ظهور الگویی می شود برای ارزش دادن به بندگیِ خدا و بازدارنده ی انسان ها از دلبستگی به دنیا، برکت است برای مردم و دفع کننده ی بلایاست و موارد متعددی که حضورش یادآورنده و مشوقِ یاد خداست و شایسته است که خود را ملزم به دعا برای او کنیم.
حضرت حجت از کسانی هستند که قبر مطهر سیدالشهداء  ودیگر ائمه ی اطهار را زیارت می کنند و طبق حدیثی از حضرت صادق علیه السلام ایشان برای زائرین امام حسین علیه السلام دعا می کنند ودر روایت دیگری هست که تعداد فرشتگانی که برای زائرین دعا می کنند از زمینیان بیشترند، باوجود معرفت نسبت به چنین مطالبی شایسته نیست برای این زائرغریب امام حسین علیه السلام با توجه بیشتری دعا کنیم؟
باوجود این همه ویژگی های خاص اگر تا به حال به عادت دعاهای سلامتی وفرج را می خواندیم باید بعد از دانستن و خواندن کتاب مکیال با معرفت بیشتری به دعای بر ایشان ادامه دهیم.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و هفتم - تاریخ: 1400/9/9

دانلود فایل صوتی    94 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و هشتم - تاریخ: 1400/9/16

دانلود فایل صوتی    84 دقیقه مباحث مطرح شده: دعا برای زوار قبور ائمه علیهمالسلام چه اهمیت و اثری دارد؟
در کتاب شریف مکیال آمده است که دعا برای زوار اهلبیت علیهم السلام رجحان دارد و امام زمان علیه السلام از زوار اهل بیت علیهم السلام هستند.
نکته اول: با دعا برای زوار اهل بیت علیهم السلام محبت خود را به ایشان ابراز کرده ایم. 
از راه های یاری یک فرد ذکر نام ایشان، محبت به ایشان، ترویج نام و معارفشان واخلاقشان و رفتن به زیارت ایشان و گرم کردن با معرفت محل مزار ایشان است.
نکته دوم: این کار در مسیر بزرگداشت رسول اکرم صلی الله علیه آله و سلم است. وقتی فرزند و عزیز کسی را تکریم  می کنیم در واقع خود آن فرد را تکریم کرده ایم. همه ی ائمه علیهم السلام را به اعتبار و احترام رسول اکرم  صلی الله علیه آله و سلم گرامی می داریم.
نکته سوم: دعا برای زوار ائمه علیهم السلام بزرگداشت مقام اولیا و دوستان خداوند است. منظور از اولیا خداوند فقط اولیا معصوم خداوند و اهل بیت خاص پیامبر صلی الله علیه آله و سلم است. و دعا برای زوار در مسیر بزرگداشت دوستان خدا است و در مسیر بندگی خداوند است. خداوند دوست دارد بندگانش نزد مخلوقاتش عزیز باشند.
روایتی داریم از امیرالمؤمنین علیهالسلام که در آخر زمان به مؤمنین به چشم مرداری متعفن نگاه میشود!
در آخر زمان به خاطر دینداری و تقید افراد را کوچک می شمارند.
نکته چهارم: در زیارت عاشورا داریم «انی سلم لمن سالمکم» دعا برای زوار اهلبیت علیهم السلام در جهت تولی است .
ملاک دوستی و دشمنی با افراد، دوستی و دشمنی با اهلبیت علیهم السلام است، و زائر اهلبیت علیهم السلام، دوست ایشان است و دعا برای او در راستای تولی است.
نکته پنجم: رفتن به زیارت اهل بیت علیهم السلام نوعی از ابراز محبت به ایشان و در نتیجه داشتن محبت خداوند متعال است و ما نسبت به کسانی که محبت خداوند را دارند ابراز محبت کرده ایم. پس دعا برای زوار اهل بیت علیهمالسلام به نوعی ابراز محبت به خداوند متعال است.
توجه به این نکته لازم است که: واژه ی محبت و دوست داشتن خداوند متعال در برخی منابع و کتب با الفاظ نامناسب بکار رفته است و ما باید حواسمان باشد که دچار اشتباه نشویم.
             

 


 


جلسه ی صد و بیست و نهم - تاریخ: 1400/9/23

دانلود فایل صوتی    95 دقیقه مباحث مطرح شده:
روایتی از حضرت عیسی علی نبینا و آله وعلیه السلام در بحار الانوار، ترجمه شده در کتاب تعلیم و تعلم در اسلام: به یاران خود فرمود: شما نیروی خود را برای تأمین نیازهای دنیوی به کار می برید، در حالی که روزی شما بدون کوشش های خارج از اندازه ی شما تأمین  شده است، لکن برای آخرت نمی کوشید!!
روایت فوق را با آیه ۶ سوره هود تطبیق می دهیم
وما من دابهَّ فی الارض الاّ علی الله رزقُها؛ پروردگار متعال روزی مخلوقاتش را تضمین کرده است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: دنبال روزی  بودن را تمام همت خود قرار نده.
رسیدن به عاقبت بخیری جز در سایه تلاش و کوشش (مساعی) میسر نیست، آخرت وابسته به عمل ماست ولی رسیدن به نعمت های دنیوی بسته به اراده خداوند متعال است.
حرف سین در کتاب مکیال المکارم
۱- سیره و روش حضرت که سیره و روش خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله خواهد بود. بنیان های غلط پیش از خود را ویران می سازد،  همانطور که رسول خدا صلی الله علیه وآله انجام داد و اسلام را از نو معرفی می نماید.
ما می دانیم که موعودی خواهد آمد و همه ی عالم تحت حکومت نیکوی او اداره خواهد شد، پس لازم است برای ایشان دعا کنیم.
۲- سخاوت آن حضرت که بر مردمان بخشش و روزی خواهد داد و حکمت عطا می کند.
ما باید با امام زمانمان صحبت کنیم و هر مشکل اعتقادی، جسمی و روحی داریم برای رفعش به ایشان متوسل شویک. همه ی وجود ما بسته به عنایت ایشان است.
             

 


 


جلسه ی صد و سی ام - تاریخ: 1400/9/30

دانلود فایل صوتی    90 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب مکیال در روایات مربوط به شفاعت آن حضرت، امیرالمؤمنین روایتی را از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کنند که ...
در قیامت خدای متعال شئونی از شئونات اهل بیت علیهم السلام را بر مردم آشکار می کند. امیرالمؤمنین ساقی کوثرهساتد؛ آیا نمی ارزد به نیت سیراب شدن از دست امیرالمؤمنین کاری برایشان کنیم؟ خدا را قسم دهیم به حق امیرالمؤمنین از دستان مبارکش سیراب شویم.
در انتهای روایت میفرماید: المهدی شفیع یوم القیامة.؛ روزی که خداوند اجازه نمی دهد شفاعت را جز کسی که شفاعت او را بخواهد و از او راضی باشد.
شفاعت ایشان شامل کسانی که منکر مولای ما صاحب الزمان علیه السّلام باشند نمی گردد؛ مثل کسی که به علت شدت گناه قلبش خاضع به حجت خدا نیست کلماتی که به کار می برد بوی خذلان می دهد.
مخذول دانستن کسی به معنای انکار او نیست. همین که امام زمان علیه السلام را کوچک می شمارد و برایشان جایگاه و مرتبه ای قائل نیست، بس است.
امام صادق عليه السلام فرمودند: هر کس به امامت پدران و فرزندانم اقرار داشته باشد ولی مهدی از فرزندان من را انکار نماید، مانند آن است که به همه پیامبران اقرار و اعتماد داشته باشد و محمد صلی الله علیه و آله وسلم را انکار نماید.
انتخابگری با توست که با امام زمان زندگی کنی یا این که منکر وجود مقدس ایشان بشوی!
             

 


 


جلسه ی صد و سی و یکم - تاریخ: 1400/10/7

دانلود فایل صوتی    69 دقیقه مباحث مطرح شده: شهادت آن حضرت برای ما
آیه ۴۱ سوره مبارکه نساء:
«فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى هؤُلاءِ شَهيداً ».
حال آن ها چگونه است هنگامی كه از هر امّتى، شاهد و گواهى [بر اعمالشان] مى آوريم، و تو را نيز بر آنان گواه خواهيم آورد؟!
در کافی شریف ج.۱ ، ص. ۱۹۰ در تفسیر آیه فوق امام صادق علیه السلام در فرموند: «این آیه به طور خاص در حقّ امّت محمّد صلی الله علیه و آله نازل شده است. در هر دوره، امامی از ما شاهد بر [اعمال] مردم است و محمّد صلی الله علیه و آله در همه ی دوران ها بر ما گواه است».
در ادامه روایات دیگری ذیل آیه فوق از تفسیر روایی اهل بیت علیه السلام بیان شد. که همگی بیانگر شهادت امام هر زمانی بر مردم زمان خویش هست.
همیشه گفته ایم برای فهم کلام خداوند باید به تفسیر مأثور مراجعه کنیم. حال این که وقتی به تفسیرالمیزان که یکی ازمشهورترین کتب تفسیری هست، مراجعه می کنیم، در تفسیر آیه فوق هیچ مطلبی در مورد ائمه علیهم السلام و فضایل ایشان و احادیث ذیل آیه نیامده است! همچنین در مورد امام عصر علیه السلام هیچ مطلبی مشاهده نمی شود.
در زندگی نامه کمیل در سفینة البحار جلد ۲ ص. ۴۹۷ دانشمند معروف مدائنی در شأن جناب کمیل گفته: «کان من المفرطین فی علیٍ». کمیل کسی بود که در دوستی با علی علیه السلام و ابراز محبت با او و اولادش بسیار شدید بود.
دعا کنیم ملائکه الهی بر قلب ما بنویسند: «کان من المفرطین فی مهدی علیه السلام». و در اوج محبّت نسبت به امام مهدی علیه السلام باشیم. که این همان معنی دینداری و تقوی است.
در کتاب سیمای علی علیه السلام روایت ۴۳ در مناقب الخطبب آمده، رسول اکرم صلی الله علیه و آله  فرمودند: «ای علی، اگر کسی خدا را به مدت عمر حضرت نوح بندگی کند و مثل کوه احد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند، و به قدری عمر کند تا بتواند هزار بار با پای خود (و نه سواره) حج به جا آورد و بعد بین صفا و مروه به ناحق کشته شود، اما ولایت تو را نداشته باشد بوی بهشت به مشام او نمی رسد و داخل بهشت نمی شود».
مصداق این روایت در زمان ما، امام زمان علیه السلام است.
             

 


 


جلسه ی صد و سی و دوم - تاریخ: 1400/10/14

دانلود فایل صوتی    107 دقیقه مباحث مطرح شده: مكيال المكارم- بخش ٤- حرف شين- شماره ي ٣: شهادت دادن حضرت مهدي عليه السلام.
آيات مباركات ٤١ نساء و ١٤٣ بقره، آياتي امامتي و مهدوي است؛ از اين جهت امامتي است كه، به طور ويژه به  وجود مطهر اهل بيت عليهم السلام مرتبط مي شوند، چرا كه فقط آن بزرگواران داري چنين شأن ويژه اي هستند و فقط آنان گواهان حق تعالي و حجت هاي الهي روي زمين هستند؛ از اين جهت اين ٢ آيه مهدوي است كه، وجود مبارك امام هر عصر، شاهد بر اعمال امت شان هستند. 
شماره ٤: شرافت امام زمان عجل الله فرجه.
امام صادق عليه السلام در مورد امام زمان سلام الله عليه فرمودند:
وَلَوْ أَدْرَكْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَيَّامَ حَيَاتِي
"اگر دوران او را درک می کردم، همه ی زندگی ام را در خدمت به او می گذراندم."
بخش چهارم- حرف صاد- صبر حضرت مهدي عليه السلام
در كتاب كمال الدين، در باره ی لوح شريف حضرت زهرا سلام الله عليها، اين طورآمده كه لوحی است که خداوند متعال آن را به حضرت رسول اكرم  صلي الله عليه و آله و سلم اهدا نمودند. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: در این لوح نام پدر و همسر و فرزندانم و نام اوصیا و امامانی که از نسل فرزندانم هستند ذکر شده است. پدر بزرگوارم  آن را به من بخشیده است تا با نگاه کردن به آن دلم شاد شود.
سوالي مهم در مرور مطالب پيشين كتاب شريف مكيال: چرا بايد براي وجود مبارك مولامهدي عجل الله تعالي  فرجه الشريف دعا كنيم؟
ويژگي هاي برجسته اي در وجود امام زمان سلام الله عليه هست كه اگر يكي از آن ها در حد مختصر در كسي يافت بشود بر ما واجب و لازم مي شود  كه به حكم عقل يا شرع و يا فطرت انساني و حتي خوي حيواني، بسيار قدردان باشيم و براي او طلب خير و دعا كنيم؛ حالا وجود مقدس امام صادق عليه السلام در مورد شرافت وجود مطهر امام عصر عليه السلام مي فرمايند كه "وَلَوْ أَدْرَكْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَيَّامَ حَيَاتِي" پس براي چنين بزرگواري كه آن چه همه خوبان دارند را ايشان يك جا دارد، (پيرو فرمايش امام صادق عليه السلام)،  بايد بسيار دعا كرد.
             

 


 


جلسه ی صد و سی و سوم - تاریخ: 1400/10/21

دانلود فایل صوتی    59 دقیقه مباحث مطرح شده: حضرت عیسی در روایتی که مخاطبشان یارانشون هستند وتربیت شده های خودشان، می فرمایند: شما عالمان و دانشمندان بدی هستید چون مزد خویش را دریافت و عملتان را ضایع می کنید. (منظور رزق و روزی که افراد دریافت می کنند ولی اعمالشان برای رضای خدا نیست) شما مزدوران (مزد بگیران) خدا ی متعال هستید ... و بدانید که ازین دنیای پهناور بزودی به تنگه ی گور می روید.
گاهی ما در برابر عمل خیری که انجام می دهم به خود می گویم با این کار خیرم خدا مثلا به مردم آزاری من توجه نمی کند!
کسی که خود را نام اهل علم ودانش می گذارد ولی در برابر آن چه خدا برای او مقدر کرده بر خدا خشم می گیرد ... آ
یا کسی که خدا را در سرنوشت خود متهم می سازد و راضی به رضای حق نیست  اهل علم است؟ خیر این جاهل است پس احر سکوت و خواب اهل علم  شامل آن نمی شود.
روزی ما آن چیزیست که مورد استفاده ما قرار می گیرد؛ یعنی آنچه که می خوریم و از آن بهره می بریم؛ هر چه بیشتر از آن در اختیار ماست، ما مراقب و نگهبان آنیم!
اگر می خواهیم بدانیم چقدر اهل علمیم (علم واقعی) بنگریم که در مواقع سختی چقدر راضی هستیم؟
             

 


 


جلسه ی صد و سی و چهارم - تاریخ: 1400/10/28

دانلود فایل صوتی    70 دقیقه مباحث مطرح شده: ذيل حرف ص و صبر آن حضرت، متن حدیث لوح و ترجمه ی آن از کتاب کمال الدین بیان گردید.
لوحی که حدیث بر روی آن نوشته شده، لوحی است که خداوند به پیامبراکرم صلی الله علیه وآله و سلم به عنوان هدیه ای برای تولد امام حسین علیه السلام اهدا نموده و پیامبر برای شاد شدن حضرت زهرا سلام الله علیها به ایشان بخشید.
در این حدیث به موضوع توحید و نبوت و امامت و مهدویت به روشنی تصریح شده است، که در این جلسه از ابتدا تا معرفی هشتمین اختر اسمان امامت و ولایت حضرت علی ابن موسي الرضا علیه السلام قرائت و توضیحات قابل توجهی بیان گردید.
بسم الله الرحمن الرحیم
این کتابی است از سوی خداوند شکست ناپذیر وحکیم به محمد، نور و فرستاده ی خدا و حجاب و دلیل و آیت او در زمین. این نوشته توسط جبرئیل امین از جانب رب العالمین آورده شد.
ادبیات این هدیه محکم و استوار و متین آغاز می شود و هیمنه و الوهیت و سطوت حق متعال در آن نمایان است.
نکاتی از حدیث لوح:
انکار یکی از امامان به منزله ی انکار همه آنان
به کمال رسیدن امامت به وسیله امام زمان علیه السلام
مهدویت در حدیث لوح
پیشگویی وقایع عصر ائمه علیهم السلام  
             

 


 


جلسه ی صد و سی و پنجم - تاریخ: 1400/11/5

دانلود فایل صوتی    69 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه ي روايت حديث لوح، خداوند متعال به معرفي و بيان ويژگي هاي پيشواي هشتم حضرت علي بن موسي الرضا و بعد از آن حضرت محمد بن عليٍ الجواد و سپس حضرت علي بن محمدٍ الهادي و فرزندي از صلب ايشان حضرت امام حسن بن عليٍ العسكري صلوات الله عليهم اجمعين مي پردازد.
بعد حديث لوح به ابتداي سخن پيرامون وجود مقدس امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف مي رسد و اين گونه آغاز مي شود كه حق متعال مي فرمايد: «اين سلسله ي اولياي حق و نظام امامت به فرزند امام حسن عسكري عليه السلام كامل مي شود كه او رحمةً للعالمين است».
وجود نازنين پيشواي دوازدهم همچون جد بزرگوارش حضرت خاتم الانبيا صلوات الله عليه و آله، بر عالميان رحمت است.
براي تربيت ديني و مهدوي فرزندان، لازم است امام زمان عجل الله به آنان درست معرفي گردد.
در تربيت توحيدي و ثقليني فرزند، آموزش معارف قرآن بايد حتماً به همراه خوانش و آموزش روايات اهل بيت عليهم السلام باشد.
از نشانه هاي سعادتمندي يك فرد داشتن فرزند صالح يا صالحه است.
اگر پدر راه بندگي را به فرزند خويش آموخت؛ علاوه بر حق ولايتي كه بر او داشت، حق مضاعفي (حق تعليم) را بر او پيدا مي كند، پس بر فرزند است كه حق او را بشناسد.      
             

 


 


جلسه ی صد و سی و ششم - تاریخ: 1400/11/12

دانلود فایل صوتی    68 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه ی بررسی حدیث لوح
ویژگی های وصی آخرین و فرزند امام حسن عسکری سلام الله علیه:
بَهَاءُ عِیسَی؛ بهاء در لغت معانی مختلفی دارد یکی از معانی آن پایداری و استمرار در حقیقتی گفته می شود و هنگامی که در چیزی در گذر زمان دچار کهنگی و پژمردگی نمی شود بهاء گفته می شود.
یعنی حضرت عیسی علی نبیه و آله علیه السلام که الان در قید حیات هستند اگر بنا بود که در گذر زمان دچار ضعف بدن و مزاج و ناتوانی بشوند به حسب ظاهر دیگر توانی برای یاری امام عصرعلیه السلام در عصر ظهور نداشتند.
حضرت هم مانند حضرت عیسی با وجود گذر زمان در همان توان و قدرت جوان ۴۰ ساله البته با بدنی اسماعیلی بر اساس روایات هستند در حالی که از عمر شریفشان هزار سال  می گذرد.
تعابیری عجیب  «تُصْبَغُ الْأَرْضُ بِدِمَائِهِمْ»  زمین از خون آنها رنگین می شود  وَ «یفْشُو الْوَیلُ وَ الرَّنَّةُ فِی نِسَائِهِمْ»  از مصیبت هایی که این افراد می بینند همسرانشان به شیون می افتند «أُولَئِک أَوْلِیائِی حَقّاً»  این ها اولیای حقیقی من هستند چون دست از ولایت من برنداشتند «بِهِمْ أَدْفَعُ کلَّ فِتْنَةٍ عَمْیاءَ حِنْدِسٍ» به خاطر این اولیا و برگزیدگان فتنه های ظلمانی را برطرف می کنم  وَ «بِهِمْ أَکشِفُ الزَّلَازِلَ» و به برکت وجود این ها شداید و گرفتاری ها رو دور می کنم «أَدْفَعُ الْآصَارَ وَ الْأَغْلَالَ» و به واسطه اینها بارهای گران و زنجیرها گسسته می شود «أُولئِک عَلَیهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِک هُمُ الْمُهْتَدُونَ»  صلوات و رحمت خداوند بر آنان باد! اینان همان هدایت یافتگانند.
و پاسخ به این سوال که: علت پنهان داشتن بعضی از احادیث شیعه از غیر اهل آن چیست؟ ...

 
             

 


 


جلسه ی صد و سی و هفتم - تاریخ: 1400/11/19

دانلود فایل صوتی    95 دقیقه مباحث مطرح شده: از بخش چهارم کتاب مکیال، حرف ضاد، ضیافت (مهمانی) آن حضرت،.
در اینجا صاحب مکیال از میهمان نوازی امام زمان سخن می گوید که ضیافت و میهمانی  امام، تا روز قیامت برای همه انسان ها برپاست؛ حال این پرسش مطرح است که ما چقدر شاکر و قدر دان میهمان نوازی امام زمان مان بوده ایم؟
سوال دیگری که مطرح شد این بود، آیا فقط روزی صاحب الزمان همین  روزی جسمانی است؟!
با خواندن این کتاب نه تنها معرفت مان به امام زمان افزایش می یابد، در می یابیم که اگر یکی از این صفاتی که در این کتاب آمده است در یک نفر باشد ما به حکم فطرت انسانی خودمان برای خودمان واجب می دانیم که برای چنین شخصی دعا کنیم. پس برای امام زمانی که دارای تمامی صفات است لازم می دانیم همیشه به یاد حضرت باشیم و لحظه به لحظه برای ظهور ایشان دعا کنیم.
نقل دیگری از کتاب صاحب مکیال در همان صفحه در این زمینه خوانده شد، از میهمان نوازی مردی  که به خاطر آن عمل، خدای متعال 4001 قریه به او داد. در ادامه گزارشی در خصوص واژه قرآنی خوض فی الباطل ارائه شد. با استفاده از تفسیر روایی آیات 40 تا 45 سوره مبارکه ی مدثر و ذکر دو روایت از رسول اکرم صلوات الله علیه وآله و حضرت امیرالمومنین علیه السلام به تبیین و تعریف خوض فی الباطل پرداخته شد. خوض فی الباطل مثل گفتگو های گناه آلود، انواع خطا های زبانی و ... در این گزارش معنی واژه، مقاصد، احکام، تذکرات بیان گردید.
             

 


 


جلسه ی صد و سی و هشتم - تاریخ: 1400/12/3

دانلود فایل صوتی    74 دقیقه مباحث مطرح شده: در قسمت حرف " ط " از كتاب مكيال المكارم رسيديم به بحث حديث لوح و اين سوال مطرح مي شود كه: گاهي در برخي از روايات آمده كه مطلب فقط به اهل آن، عنوان شود و يا از ناهالان دور نگه داشته شود. (حال گاهي به ذوق و سخن راوي اين مطلب بيان مي شود و گاهي فرمايش معصوم است كه از نا اهلان دور نگه داشته شود)؛ اين مطلب به چه معناست؟  در پاسخ عده اي بيان مي كنند كه شايد به افراد گنهكار نبايد گفته شود. پاسخ مي دهيم خير. خوب همه ما متاسفانه مرتكب گناه شده ایم. پس اگر اين مطالب را ندانيم چگونه خدا را بخوانيم؟ پس اين پاسخ نيست.
اين منع برخي روايات براي ديگران به اين معناست كه :
1- بعضي از روايات در عصر اموي، عباسي و ديگر خلفاي جور در طول تاريخ موجب ايجاد گرفتاري هايي براي اهل بيت عليهم السلام و خانواده و اصحاب آن ها مي شد. پس مي تواند به يك برهه ي زماني خاص برگردد. (آن چنان كه درباره ی بردن نام خاص حضرت وليعصر عليه السلام، اختلاف است و عده اي معتقدند با بردن نام حضرت، دشمني ها غليان مي كند و عده اي هم مي گويند اين منع بردن نام ايشان، مربوط به زمان هاي خاص بوده و در حال حاضر بردن نام ايشان حرام نيست).
2- برخي از اين محدوديت ها، وابسته به ظرفيت طرف مقابل است و بايد در هرسخن يا بحث تبليغي، ظرفيت پذيرش افراد را در نظر بگيريم. اگر سخني، مردم را به انكار يا تكفير بيندازد، بايد ملاحظه كنيم. توجه به ظرفيت افراد كه روايات هم به آن اشاره مي كند امر مهمي است اما اين جا يك لغزش گاهي است كه بايد توجه كرد؛ بعضي ها به اين استناد، باب معرفت و تبليغ و بیان حقايق اصيل را مي بندند و مي گويند مردم ظرفيت ندارند، پس عنوان نشود. كَلِمَةُ حَقٍّ يُرَادُ بِهَا بَاطِلٌ! ...
3-وقتي دسترسي به يك مطلب براي همگان در شرايط امروزي امكان پذير است ديگر به اتهام بيان اسرار نمي شود از بازگو كردن آن خود داري كرد. پس ديگر مطلب سِرّ نيست بلكه براي بازگويي مطلب شايد نياز باشد مقدمه چيني شود.
             

 


 


جلسه ی صد و سی و نهم - تاریخ: 1400/12/18

دانلود فایل صوتی    83 دقیقه مباحث مطرح شده: در هنگام سخن از یاری امام عصرعلیه السلام، باید به برترین یاوران امام زمانشان در طی تمام دوران، که در مکتب امامت حضور داشتند و از برگزیدگان خداوند متعال بودند، دقت داشت و باسعی در شاگردی این بزرگواران، شفاعت در نزد مولایشان را مسئلت کنیم که شاید توفیق تقرب به امام زمانمان را به ما نیز عنایت کنند.
یاری رساندن به امام زمان علیه السلام نیز همانند یاری رساندن به امام حسبن علیه السلام با شرایط متفاوت افراد، درهر فرد با دیگری متفاوت است. نکته ی قابل تأمل این که، گاهی افراد معتقدند اگر نصرت حضرت، خارج از مسیر حرکت آن ها و در مسیر دیگری باشد این حرکت انحرافی است و فقط همراهی با آنها، فرد را سعادتمند خواهد کرد .
هر فرد با هر شرایطی که یاری رسان امام عصر علیه السلام است، این امر او پسندیده و ستوده است. حال اگر کسی، توان تبلیغ زبانی را ندارد، نباید او را گمراه دانست!
متقی بودن خود نوعی یاری حضرت می باشد.
به مناسبت بحث مکیال در باب سخاوت احادیث و روایاتی بیان شد؛ از جمله:
•بحارالانوار،ج ۷۸ ، ص ۳۲۴: سخاوتمند خوش خو، در پناه خداست وخدا او را رها نمی کند تا به بهشت وارد شود. خدا پیغمبری نفرستاده است مگر با سخاوت .
•بحارالانوار،ج۷۱،ص ۳۵۳: امام صادق علیه السلام از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کنند: بخشندگی درختی است که ریشه در بهشت دارد در حالی که بر زمین سایه انداخته؛ هرکس به شاخه ای از آن بیاویزد وارد بهشت می شود.
•بحارالانوار، ج۷۱، ص ۳۵۲: امام رضا علیه السلام می فرمایند؛ آدم سخی، به خدای متعال نزدیک تر است و به بهشت و به مردم هم نزدیک است. ولی بخل، فرد را هم از چشم مردم می اندازد، هم از بهشت و هم از خدای متعال دور می کند.
             

 


 


جلسه ی صد و چهلم - تاریخ: 1400/12/24

دانلود فایل صوتی    83 دقیقه مباحث مطرح شده: در مقام تبليغ، گاهي زبان ما در دعوت ديگران به دين، زبان شيريني نيست! وظيفه ي ما اين است كه آن چه را كه صحيح است براي افراد بيان كنيم ولي نبايد در باورهاي آن ها كنكاش نموده و فرد را در مقابل مكتب و مذهب قرار دهيم. بايد سعي بر اين باشد كه بين فرد و محبت امام زمان عجل الله يك ارتباط بهتري برقرار شود؛ آن فرد مزه ي محبت امام زمان عجل الله را بچشد. همه ي ما پاي سفره ي امام زمان عجل الله هستيم پس بايد به قدر توان از حضرتش قدرداني نمود و حداقل در هر روز يك كار براي امام زمان عجل الله انجام داد كه اين موجب قرب هر چه بيشتر ما به امام زمان عجل الله مي شود و اين معناي زندگي با امام عصر سلام الله عليه است.
در مباحث كتاب شريف مكيال، در قسمت حرف طاء.
طهارت زمين از ستم به وسيله ي آن حضرت:

در روايت از امام صادق عليه السلام است كه به كشته شدن دجّال توسط امام زمان عجل الله اشاره مي كنند.
تبيين نيكوي علائم ظهور در جامعه ي شيعه مي تواند به عنوان يك موضوع اميدبخش براي مؤمنين مورد استفاده قرارگيرد، اما اگر به خوبي آموزش داده نشود انتظار وجود مقدس امام زمان عجل الله به انتظار علائم ظهور مبدل مي گردد و دعا براي امام زمان و فرج ايشان فراموش مي شود.
در روايت بعدي به طولاني شدن زمان غيبت و به دنبال آن جدايي اهل ضلالت از كساني كه در مسير حق پايدار مي مانند، اشاره دارد. اما طول غيبت چگونه موجب جدايي گمراهان از اهل حق مي شود؟ با توجه به روايت سوم از باب دوازده غيبت نعماني، حضرت صادق عليه السلام مي فرمايند در دوران غيبت همه از پاي در مي آيند تا جايي كه كسي برجاي نماند مگر ما و شيعيان ما.
در روايت چهارم از همين باب، حضرت صادق عليه السلام خصوصياتي را براي شيعه ي حقيقي بيان مي دارند و در ادامه مي فرمايند اين ها (كساني كه مي گويند بر طريق تشيع هستيم) گرفتار آزمايش و دگرگوني و تبديل خواهند شد، به كمبودها و قحطي هايي كه نابودشان مي كند دچار مي شوند، به شمشيرهايي كه آن ها را مي كشد و اختلاف هايي كه پراكنده شان مي كند. پس هر گاه آن عده ي وصف شده كه سيصد و ده نفر و اندي هستند، شمارشان كامل شود؛ ظلم برداشته مي شود و حكومت عدل بر پا مي شود و مردم بر مسير حق حركت مي كنند.