امام حسین علیه السلام، استثنای عالم وجود
 
بخش اول - جلسات اول تا چهلم

جلسه ی اول - تاریخ: 1399/4/5

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   53 دقیقه مباحث مطرح شده:
توضیحی از روال جلسات،شامل دو بخش که مطالب اصلی به صورت نکات و مطالبی پیرامون حضرت سیدالشهدا علیه السلام و بحثی در باب زیارت درکنار بحث اصلی
نکته ی 1: تاریخ تولد حضرت علیه السلام و تفاوت های در نقل.
نکته ی 2: نام گذاری حضرت علیه السلام
نکاتی درباره نام گذاری فرزندان در ذیل نکته دوم
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه نکاتی درباره نام گذاری فرزندان
نکته ی 3: بحث اسباب لعن
این نکته در ذیل روایتی بیان شد که: روز هفتم تولد حضرت علیه السلام، پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند فرزند مرا بیاورید (فرزندان امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیها، برخلاف عموم که به پدرمنتصب می شوند؛ به مادر، و در نتیجه به رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم، هم منتصب می شوند) سپس گوسفند سیاه و سفیدی از برای او عقیقه کردند و ...

 


 


جلسه ی دوم - تاریخ: 1399/4/12

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   58 دقیقه مباحث مطرح شده:
مباحثی پیرامون بحث زیارت
نکته ی 1: وقتی زائر به مزور خود معرفت یابد و از برکات فراوان زیارت هم مطلع شود متوجه می شود که امام معصوم فردی عادی نیستند و زیارت ایشان آداب خاص دارد و تشریفا و مقدماتی می طلبد. از همین مطلب می توان چنین برداشت کرد که: آداب زیارت در دوبخش عرفی و آن چه از معصوم در این رابطه به ما رسیده است، قابل بررسی است.
نکته ی 2: حفظ حرمت امام در حیات و ممات ایشان به یک میزان است
نکته ی 3: درمراحله ای که افراد از معرفت صحیحی نسبت به حجت خدا بهره مند هستند، خطورات ذهنی و قلبی هم در امر زیارت مهار می شود به گونه ای که توجه ذهن و قلب به مقام معصوم است.
نکتهی 4: در بحث زیارت مسئله ی غسل اعم از واجب و مستحبی از جایگاه مهمی برخوردار است به گونه ای که نباید غسل واجبی به گردن زائر باشد و باید فرد طاهر باشد.
ادامه ی نکاتی درباره وجود مقدس امام حسین علیه السلام
نکته ی 1: تاریخ میلاد حضرت و تفاوتهای آن که در جلسه اول توضیح داده شد.
نکته ی 2: نامگذاری حضرت که در جلسه اول توضیح داده شد.
نکته ی 3: لعن پیامبر بر قاتلین و دشمان حضرت سیدالشهداء علیه السلام
توضیحی درباره ی مبحث اسباب لعن داده می شود که به واسطه قرآن این مبحث قابل طرح است.
به عبارتی آنچه موجب لعن می شود در قرآن قابل دسته بندی در چند مورد است:
الف: آیات قرآن در باب لعن چند دسته اند:
۱-آیاتی که با لفظ لعن آمدند
۲-آیاتی که با لفظ برائت امدند
۳-آیاتی که به مسلمانان اجازه نمی دهد با مخالفین دوستی کنند.
۴-آیاتی که ما را به جبهه گیری در مقابل مخالفین دعوت می کند بدون لفظ تبری
ب: در قرآن عده ای با ادعای مسلمانی مورد لعن قرار گرفتند
ج: ماده لعن۴۱ مورد در قرآن آمده است و در بسیاری از آیات موارد این امر به خود خداوند نسبت داده شده
د: سبّ تنها یکبار در قرآن بکار رفته هرچند که در این باره روایاتی در مورد سب دشمنان ولایت وجود دارد.
ه: لعن کنندگان در قرآن عبارتند از:خداوند-ملائکه-همه ی مردمان-اصحاب کساء علیهم السلام-جناب داوود و عیسی بن مریم علیهما السلام-ندا دهنده ای در روز قیامت-مرد در لعان-امت های کافر در روز قیامت-لاعنین-کسانی که نامشخصند ولی صیغه ی لعن درباره آن ها بکار رفته است.
و: عناوین مورد لعن در قرآن عبارتند از:عناوینی که مخصوص کفار و سایر ادیان است-آیانی که مخصوص منافقین است-آیاتی که افرادی که پیروان مکتب خلفاء ایشان را مسلمان می داند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   52 دقیقه مباحث مطرح شده: در بخش اول ذکر شد که گروهی توسط قرآن مورد لعن قرار گرفته اند؛ اینان قابل دسته بندی در سه گروهند:
الف: کفار و مشرکین؛ گروهی ازنصاری که مورد مباهله با پیامبر اکرم صلی الله و علیه آله قرار گرفتند؛ اهل کتابی که به دستور پیامبران ایمان نیاوردند و لعن شدند؛ کسانی که به گزارش قرآن به جبت و طاغوت ایمان آوردند و می گفتند کفار از مسلمانان  هدایت شده ترند؛ شیطان؛ کسانی که خداوند برآن ها غضب گرفته و آن ها را مسخ کرده؛ یهودیان که می گفتند دستان خدا بسته است؛ قوم عاد؛ فرعون و لشکر و بزرگان قومش؛ امت های جهنمی؛ بنی اسرائل که نقض پیمان کردند.
ب: منافقین و کسانی که به نفاق شناخته شده بودند و شامل خود منافقین و کسانی که در صلح حدیبیه به خدا گمان بد بردند وافرادی که در دلشان بیماری بود و شایعه پراکنی می کردند و شهر مسلمانان را مشوش می کردند.
ج: عده ای که ظاهرا مسلمان بودند ولی مورد لعن قرار گرفتند که پیروان مذهب به حق شیعه اثنی عشری با مکتب خلفا در این باره اختلاف نظر دارند. این ها هم در عناوینی قابل بررسی هستند: کسانی که خدا و رسولش را بیازارند؛ مردی که در لعن دروغ بگوی؛ شجره ی ملعونه؛ کسانی که حقایق دینی را دیدند ولی انکار می کنند؛ ظالمان؛ پیمان شکنان و فساد کنندگان در زمین و قطع رحم کنندگان؛ کسانی که به زنان پاکدامن تهمت می زنند؛ کسی که عهد مسلمانی را می شکند؛ بزرگان امت ها که در جهنم عذاب می شوند؛ دروغگویان.

 


 


جلسه ی سوم - تاریخ: 1399/4/19

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   51 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   51 دقیقه مباحث مطرح شده:
نکته ی 5؛ شکل غذا دادن به حضرت سیدالشهدا علیه السلام در ابتدای تولد
نکته ی 6، 7 و 8. همراه با نقل دو حکایت شنیدنی از حسینیه ای خارج از شهر، که حسینیه ی مرکزی شهر شد! ... و پیر مردی که برای امام حسین علیه السلام عینک نزد! ...
 

 


 


جلسه ی ششم - تاریخ: 1399/5/16

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   56 دقیقه مباحث مطرح شده: دربحار جلد۴۴صفحه۱۸۹ دربخشی از روایت آمده است: امام حسین علیه السلام روزی به جمعی ازمساکین گذشتند که نان خشک می خوردند؛ حضرت را دعوت کردند که با ان هاغذا بخورند. ایشان ازاسب پیاده شده وفرمودند: خدا متکبران را دوست ندارد، وبا آنان نشسته غذاخوردند وازان ها دعوت کردند که شما هم دعوت مرا اجابت کنید وآنان رابه خانه خود برده وانعامات دادند.
نکته اول: مانمی توانیم  این رفتار حجت خدارابعنوان یک الگوی مشخص و عام معرفی کنیم.
نکته دوم: رفتارهایی این گونه یک روح و محوری دارد تحت عنوان عدم تکبروعدم کوچک شمردن ضعفای مالی.
نکته سوم:عزیزداشتن میهمان.
نکته چهارم: کبرازگناهان کبیره وانسان آلوده به این بیماری وارد بهشت نمی شود.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   80 دقیقه مباحث مطرح شده: هرکدام ازبیماری های قلبی همراه ماباشد راهی به بهشت نداریم.
موالیان امیرالمؤمنین علی علیه السلام و معتقدان به حقانیت اهل بیت علیهم السلام وان هایی که اهل فرقه ی ناحیه هستند، سرانجامشان بهشت است ولی بعدازپاک شدن ازالودگی ها واردبهشت می شوند.
محوردین داری ولایت خدای متعال و پیامبر گرامی اش صلی الله علیه واله ولایت حجت هرزمان است. ماارزش به ولایت اهل بیت علیهم السلام را دست کم نمی شماریم!!
فردی به مدینه امد و ازمردم خواست، کریم ترین فرد را به اومعرفی کنند؛ گفتند امام حسین علیه السلام. ایشان درمسجدمشغول خواندن نمازبودند. ان شخص درمدح وسخاوت حضرت شعری خواند؛ بعدازنماز حضرت امام حسین علیه السلام ۴ هزاردینار را درردای خودپیچیده و به ان شخص دادند وعذرخواهی کردند وان شخص گریه کرد.حضرت دلیل گریه اورا پرسیدند وگفتند ایاعطای ما را کم شمردی؟ ان شخص گفت نه گریه من ازاین جهت است که دست با این جود وسخا چگونه درمیان خاک قرارخواهد گرفت!

 


 


جلسه ی هفتم - تاریخ: 1399/5/23

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   72 دقیقه مباحث مطرح شده: یکی از حاظران این سؤال را مطرح کردند که آیا فقط موالیان اهل بهشت هستند پس تکلیف کسانی که مسلمان نیستند ولی آدم های خوبی هستند چه می شود؟
توضیحات مفصلی پیرامون این سؤال مطرح شد.
نکته ی ۱۸: توجهی به صلوات بر امام حسین علیه السلام
در مفاتیح در قسمت صلوات بر حجج طاهره بیان شده که به عنوان صلوات بر امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام نوشته شده.
صلوات خوانده شد و ترجمه آن گفته و توضیحاتی داده شد
مظلومیت امام حسن علیه السلام در زمان حیاتشان و در عصر حاضر
در مورد این که آیا امام حسین علیه السلام به دست شیعیان کشته شدند توضیح داده شد که این بر خلاف روایات است و غلط می باشد (قتیل الکفره).
توضیحی در مورد چگونگی تشکیل تکیه، حسینیه ها و روضه های خانگی.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   42 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه ی بحث آداب زیارت:
در رابطه با اذن دخول تذکراتی بیان شد.
جمله ای مطرح می شود که عده ای خدمت امام معصوم عرض می کنند که اگر ما با گناه بر شما وارد می شویم بر ما عیبی نیست ولی اگر پاک نشده از گناه و برآورده نشدن حاجات از محضر شما برویم برای شما عیب است!! این جمله اشکال دارد. توضیح داده شد و روایتی از امام رضا علیه السلام در این باره مطرح گردید.
به این نکته اشاره شد که حق برادران ایمانی نسبت به هم آنقدر زیاد است که می گویند موقع جدا شدن دو برادر ایمانی از هم بگویند همه ی حق خود. را بر تو بخشیدم مگر دو حق یکی تشییع جنازه و دیگری عیادت هنگام مریضی و اینکه ماشیعه به معنای واقعی نیستیم شیعه واقعی امام حسن علیه السلام، امام حسین علیه السلام هستند بلکه ما محب أمیرالمؤمنین علیه السلام هستیم.
نقلی از مقدس اردبیلی در دیدار با امام زمان علیه السلام در مسجد سهله بیان شد.
در مورد کتاب صفات الشیعه و به روایات آن توجهی داده شد.
اهل بیت علیهم السلام از ما توقع عصمت ندارند ولی از ما توقع حریم گرفتن در مقابل گناه دارند یعنی کسی ممکن است دچار لغزش شود ولی اما شیعه واقعی مسلما اهل اصرار بر گناه و بی مبالاتی نیست.

 


 


جلسه ی هشتم - تاریخ: 1399/5/30

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   60 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی ۲۰: اشک بر امام حسین علیه السلام عامل کمال است و راه کمال بی امام حسین علیه السلام به اتمام نمی رسد.
بهترین مسیری را که انسان برای رشد وتکامل می تواند طی کند، تقرب به خدای متعال ولقائ الله است و مهم ترین و اساسی ترین اتفاق برای بندگان خدا این است که در مسیر کمال قرار بگیرند ودراین راه تلاش کنند.
بر همین اساس خداوند متعال اسباب وشرایطی فراهم کرده است برای تمام برگزیدگان، رسولان، خوبان و تمام کسانی که دوستشان دارد (چه پیش از میلاد حضرت سیدالشهدا، درزمان حیات ایشان وچه بعد از شهادت ایشان) که درمسیری همراه با امام حسین علیه السلام قراربگیرند. به صورتی که یا به زیارت ایشان در کربلا بروند یا بر مصیبت حضرت سید الشهدا گریه کنند وحتی مثل بعضی از پیامبران خدا خونشان در زمین کربلا بریزد، و یا همه ی این ها برایشان پیش بیاید.
بنابراین نمی شود کسی ادعای انسان دوستی وانسانیت داشته باشد وخواستار سعادت فرزندانش باشد ولی نام امام حسین علیه السلام در زندگی اش نباشد وقدمی برای بزرگداشت نام امام حسین علیه السلام برندارد.

 


 


جلسه ی نهم - تاریخ: 1399/6/6

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   59 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته  ی ۲۱: درخواست مرد اعرابی از حضرت سیدالشهدا علیه السلام
این روایت درکتاب مقتل خوارزمی و جامع الاخبار آمده است که مردی اعرابی به خدمت حضرت سیدالشهدا سلام الله علیه رسید و عرض کرد: یابن رسول الله، من ضامن فردی شده ام که یک دیه ی کامل که برگردن اوست، ادا کنم اما قادر به ادای آن نیستم و کسی را کریم تر از اهلبیت علیهم السلام نمی شناسم. حضرت فرمودند: ای برادر عرب، من سه سوال ازتو می پرسم و با هرجواب، یک سوم مال دیه را به تو می دهم؛ سوال اول: افضل الاعمال چیست؟
اعرابی پاسخ داد: ...
سوال دوم: چه چیزی مردم را از مهالک نجات می دهد؟
جواب اعرابی: ...
سوال سوم: زینت آدمی در چه چیزی است؟
جواب اعرابی: ...
حضرت تایید فرمودند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   34 دقیقه مباحث مطرح شده: ... گرچه اعرابی سوالات را پاسخ داد، حضرت به حکمتی بر سوالات افزودند:
سوال چهارم: اگرکسی به دین شرف دست نیابد یعنی دین شرافتی می آورد که اگرکسی با دین به آن شرافت دست نیافت، شرافت از چه طریق برایش حاصل می شود؟
جواب اعرابی: ...
سوال پنجم: حضرت فرمودند شرافت نداشته باشی چطور دارای شرافت می شوی؟
پاسخ اعرابی: ...
در آخر حضرت فرمودند اگر هیچ کدام از این ها را نداشته باشد چه می شود؟
پاسخ اعرابی: یابن رسول الله یک صاعقه ای از آسمان فرود بیاید و او را بسوزاند که چنین اهلیتی را ندارد.
حضرت لبخند زدند و کیسه ای از هزار دینار زر سرخ و یک انگشتری که نگین آن دویست درهم قیمت داشت به او دادند و فرمودند با این زرها ذمّه خود را بری (برطرف) کن و این خاتم رابرای نفقه خودت خرج کن و با آن گاو و گوسفند بخر.
الله اَعلمُ حیثُ یجعل رسالته.   انعام/۱۲۴

 


 


جلسه ی دهم - تاریخ: 1399/6/13

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   48 دقیقه مباحث مطرح شده: قرائت بخشی از دعای توسل منصوب به امام حسین علیه السلام از خواجه نصیرالدین طوسی
در ادامه ی آداب زیارت:
یاداوری از جلسه قبل، پیش ازورود به حرم مطهر معصومین علیهم السلام  اذن دخول وغسل زیارت انجام شود و توجه به این که بدون آلودگی وارد حرم مطهر ائمه اطهارعلیهم السلام شویم.
ما نباید از اهل بیت علیهم السلام طلبکار باشیم و لازم است امید به رحمت  ایشان داشته باشیم . قبل از ورود حالت خضوع داشته باشیم.
به روایتی اشاره شد درباره ی شیعیانی که دو ماه، هر روز به دیدار امام رضا علیه السلام می رفتند و حضرت ایشان را به سبب حکمت هایی نمی پذیرفتند.
ضمانت حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام به علی بن یقطین در برابر برآورده کردن حاجات مومنین.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   51 دقیقه مباحث مطرح شده: سوالی مطرح شد درباره ی آین که چطور است که گاهی افرادی با بی ادبی به حرم ائمه اطهارعلیه السلام وارد می شوند و حاجت می طلبند و سریع هم جواب می گیرند؟
پاسخ: بهتر است ما کارهایی که انجام می دهیم بر مبنای علم باشد؛ ما اجازه بی ادبی به ائمه اطهار علیه السلام را نداریم.
سوال دیگری که عنوان شد این بود که اهل بیت علیهم السلام بیشتر در دین سفارش به افکار می کنند و مسأله ی آرایش و مو زیاد مهم نیست!
پاسخ: نکته اول در جواب این سوال، باید برای نظرات خود استدلال روایی داشته باشیم.
نکته دوم: اعمال جوارحی در نزد خدای متعال بالاتر از اعمال جوانحی است و اصل، ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام است.
قرآن و روایات نیز به جزئی ترین مسائل تذکرداده اند.
دینداری صحیح و کامل، اعتقاد به اصول دین و فروع دین می باشد و حقیقت دین خضوع در برابر خدا و حجت های خداست.

 


 


جلسه ی یازدهم - تاریخ: 1399/6/20

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   74 دقیقه مباحث مطرح شده: توضیح ٢ وجه مرتبط با بحث مختار ثقفي:
١) اگر كسي مختارثقفي هم باشد و با جانفشاني از  دشمنان اهل بيت عليهم السلام  انتقام بگيرد؛ اما ذرّه اي ازمحبّت دشمنان اميرالمومنين عليه السلام در دلش  باشد، خسران زده است. (ارزش تبري).
٢) اگر كسي، خودش را در معرض دفاع ازاهل بيت عليهم السلام قرار داد و ملعوني را ساقط كرد لزوماً بر حق نيست.
اهل بيت عليهم السلام فرموده اند:
جانتان، مالتان، ناموستان، آبرو و حيثيت تان را قربانيِ بعضي از اتّفاقاتِ اطرافتان نكنيد ...
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   42 دقیقه مباحث مطرح شده: نكته ي ٢٢: ملاقات مرد شامي با امام حسين عليه السلام.
عصام بن مصطلق به  آراستگي ِ وجود مباركِ امام حسين عليه السلام حسادت مي ورزيد؛ پس عداوتِ او نسبت به وجود مقدسِ اميرالمومنين عليه السلام قوّت گرفت و  براي  خوار شمردنِ ِ سيدالشهدا سلام الله عليه، ايشان را پسرِ ابوتراب خطاب كرد و ناسزا گفت.
حضرت چه کردند؟ ...
نكته ی٢٣: به دوش كشيدن انبان هاي طعام براي خانه هاي مساكين و ايتام
نكته ی٢٤: اهتمام حضرت در بندگی خدا

روايت ١: تشرف امام حسين عليه السلام به ٢٥ سفر حج، با پاي پياده.
روايت ٢:امام سجاد عليه السلام فرمودند: پدرم هر روز ١٠٠٠ ركعت نماز مي خواندند.
نتيجه گيري از نكات ٢٣ و ٢٤: ارزشمنديِ تلاش و ستايش ِ به زحمت انداختنِ خودمان،  براي بندگي خداوند متعال.

 


 


جلسه ی دوازدهم - تاریخ: 1399/6/27

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   60 دقیقه مباحث مطرح شده:
نکته ی 25: جایگاه اشک برحضرت امام حسین علیه السلام وارزش آن در زندگی معنوی ما
در سوره مبارکه ی مریم سلام الله علیه آیات ۸۸-۹۱
گروهی برای خداوند فرزندی قائل شده اند!
چنین اعتقادی که برای ما ساده فرض می شود ولی در قرآن اهمیت ویژه ای دارد؛
-باعث سقوط کوه ها می شود؛ -ویرانی هایی به دنبال دارد.
در سوره مبارکه (طه) ایه۱۱۵به عزم وعهد حضرت آدم سلام الله علیه اشاره دارد؛ روایتی از امام باقر علیه السلام است که منبع در کافی و بحارالانوار می باشد: ما درمورد وجود مقدس  پیامبر صلی الله علیه واله وائمه اطهارعلیهم السلام با آدم علیه السلام عهد بستیم. او پیمان را ترک کرد وعزم استواری در مورد اهل بیت علیه السلام نداشت.
خداوند با پیامبران عهد بست.هرکدام که عهد وعزم نسبت به پیامبر صلی الله علیه واله وائمه اطهار علیه السلام خصوصا امام زمان عجل الله تعالی راداشتند (اولولعزم) هستند .
آدم علیه السلام انکارنکرد ولی از اولوالعزمان قرار نگرفت.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   82 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه ی بحث آداب زیارت به مرحله ی اذن دخول رسیدیم.
در آیه مبارکه ۵۳ سوره ی احزاب تذکر داده شده به کسانی که ایمان آورده اند نباید به منزل پیامبر صلی الله علیه واله بدون اجازه وارد شوند. زمانی که ما اجازه ورود از امام علیه السلام می خواهیم باید درخواست کنیم که شفیع ما بشوند تا پاک شویم واین درحالت طلبکارانه نباید باشد. امام علیه السلام کریم هستند اما هیچ ضرورت عقلی ونقلی وجود ندارد که کریم با همه ودرهمه ی زمان ها با کرامت رفتارکند.
حقیقت دین داری :خضوع در برابر خدا وحجت اوست.
برای تعالی روح می توان به گریه کردن بر مصائب امام حسین علیه السلام متمسک شد.
برخی راه های تربیت و پاک کردن نفس:
۱-گرسنکی نفس (روزه)
۲-عدم اطاعت نفس (نخوابیدن بعد از نماز صبح)
۳-نفس را برای بندگی خداوند به زحمت بیاندازیم.

 


 


جلسه ی سیزدهم - تاریخ: 1399/7/3

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   24 دقیقه مباحث مطرح شده: درادامه بحث آداب زیارت:
با خشوع و خضوع وارد حرم ائمه معصومین علیه السلام بشویم. اذن دخول بخوانیم.  طهارت باطنی و طهارت ظاهری داشته باشیم.
وقتی به ما نعمتی داده می شود، نسبت به آن نعمت عملا قدردان باشیم. وقتی عطایای دنیوی و معنوی به ما داده می شود، مسئولیت ما سنگین تر می شود.تا آن جا که اگر یک نفری به جایگاه علی بن یقطین رسید، باید بدانند با انجام دادن خطاهای کوچک و مختصر مورد مؤاخذه امام قرار می گیرند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   54 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی ۲۶: سیره ی متفاوت امام مجتبی و حضرت سید الشهدا علیهما السلام
در کتاب مرحوم شیخ عباس قمی رحمة الله علیه در بخش فضائل حضرت سیدالشهدا علیه السلام این مطلب آمده که: امام حسین بن علی علیهما السلام زاهد در دنیا بودند. از یاران امیرالمؤمنین سلام الله علیه بودند و با حضرت در تنگی و ضیق و سختی ها همراهی می کردند.
خدای متعال امام مجتبی سلام الله علیه و حضرت سید الشهدا صلوات الله علیه، را مقتدای امت قرار داده اما بین اراده ی آن ها تفاوتی قرار داده بود.
یعنی دو بزرگوار معصوم بودند ، همراه با امام  امیرالمؤمنین سلام الله علیه بودند، نسبت به دنیا هر دو بی توجه بودند، اما سیره این دو بزرگوار لااقل در برخی موارد که مرحوم شیخ عباس اشاره می کند، باهم متفاوت بود.
علت؛ اگر هر دو به یک نحو و یک روش بودند مردم در ضیق واقع می شدند و مردم نمی توانستند درست و براساس شرایط و احوال مختلف خود عمل کنند.
اهلبیت علیهم السلام در اصول و باید و نبایدها ، حتی اخلاقی و حتی مستحبات،  همه مبنایی یکسان دارند و همه بر اساس دستور و شریعت خاتم الانبیا  و تذکرات اخلاقی که خودشان بهترین عالمان این مباحث  هستند، عمل می کنند. ما درسیره اهل بیت  می بینیم متناسب با شرایط جامعه یا مردم روش های مختلفی را پیش می گیرند ولی همه براساس آن اصول است.
اهل بیت علیه السلام مقتدای ما هستند و طوری رفتار می کنند که ما در وسعت باشیم.
ما در بعضی از کتاب ها که در بحث ولایت تکوینی نوشته شده می بینیم  این خطا در رشد معنوی آمده است که: یک عده از نویسندگان، گویندگان، مؤلفان، محققان، دانشمندان و شاید اهل کلام و دیگران، مقام ولایت، مقام سرپرستی و مقام حجت الهی را مقامی می دانند که وابسته به تلاش، کوشش، جهاد با نفس، نماز، قرآن خواندن و امثال این ها می دانند.
یعنی من هرچه در عباداتم بکوشم و خالص تر عمل کنم، و درست تر عمل کنم، این مدارج را بهتر طی می کنم! حالا پیغمبر چندسال جلوتر از من شروع کرده و زودتر به این نقطه رسیده اند و من یک کم دیرتر شروع کرده ام و دیرتر می رسم! ...
متعدد در آیات و روایات آمده که خدای متعالی کسانی را از بین خلقش برگزیده است و اساسا در خلقتشان متفاوت عمل کرده است و به آن ها عنایاتی کرده است که به دیگرخلقش نکرده است. ...

 


 


جلسه ی چهاردهم - تاریخ: 1399/7/10

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   50 دقیقه مباحث مطرح شده: نكته ی ٢٧: پیش گویی حضرت سیدالشهدا علیه السلام از قاتل خود
 روايتي از حذيفه از صحابه ی سرّ امير المومنين عليه السلام كه از زمان كودكي سيد الشهدا عليه السلام نقل می کند که فرمودند: «به خدا سوگند كه عده اي جمع خواهند شد براي ريختن خون من و سر دسته ايشان عمرين سعد است». 
نكته ی ٢٨: جناب جبرئیل و نوزاد در گهواره!
در روايتي در كتب عامه و خاصه آمده است كه زماني كه حضرت  زهرا عليها السلام در خواب و استراحت بودند، و جناب سيداشهدا عليه السلام در گهواره مي گريستند، جناب جبرييل با ایشان سخن مي گفتند و ايشان را آرام مي كردند.
نكته ی ٢٩: اهمیت اشک بر سیدالشهدا علیه السلام
در كتاب كامل الزايارات، جناب جعفر بن قولويه چنين نقل مي كند كه روزي خدمت امام صادق عليه السلام، حضرت سيدالشهدا را ياد كرديم؛ حضرت بسيار گريستند و ما گريستيم.
حضرت سیدالشهدا علیه السلام می فرمایند: «منم كشته گريه؛ هيج مومني مرا ياد نمي كند مگر اين كه گريان شود. يكي از ملاك هاي ارزيابي خودمان براي اين كه بفهميم تا چه حدي در مراتب ايمان پيش رفته ايم اين است كه دلمان براي امام حسين عليه السلام به لرزه بيافتد و اگر دل هامان محزون نمي شود بايد استغفار كنيم.
نكته ی ٣٠: اهمیت حزن بر مصیبات اهل بیت علیهم السلام 
 نفس كشيدن و اندوه بردن به جهت حرمت اهل بيت و حزني كه به سبب مصيبت ایشان وارد مي شود در درگاه خداوند بسيار مهم و ارزشمند است.
نكته ی ٣١: سه پاداش ویژه
خداي متعال در عوض شهادت امام حسين علیه السلام (حد اقل) سه لطف ویژه قرار دادند: ا- امامت را در ذريه ی امام حسين عليه السلام قرار دادند ٢- در تربت آن بزرگوار شفا قرار دادند. ٣- اجابت دعا نزد قبر امام حسين عليه السلام.
احترام به تربت امام حسين عليه السلام بركات و عنايات خاصي دارد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   58 دقیقه مباحث مطرح شده: وجود امام سجاد عليه السلام اولين نفري بودند كه تربت امام حسين عليه السلام را در نماز و سجده اشان قرار دادند.
روايت از امام صادق عليه السلام است كه سجده بر خاك سيدالشهدا حجاب هاي هفت گانه را مي شكافد .
هر چه به دستگاه اهل بيت متصل است بايد حرمت داشته باشد و اجازه جسارت به ان را نداریم . سنك سنگ است ولي وقتي به حرم امام رضا عليه السلام منسوب شده قابل احترام است. خاك هم اگر باشد، منتسب به امام حسين باشد ارزش
پيدا مي كند و حتي سياهي و چاي مجلس امام حسين عليه السلام ارزش دارد و همان چاي قلب را نوراني مي كند .
روايت از امام صادق عليه السلام در كامل الزايارات: هنگامي كه زمين كعبه با غرور و مباحات گفت، چه زميني مانند من است كه خانه خدا روي من ساخته شده و مردم از سزمين هاي دور به زيارتم مي ايند و محل امن و امان روي من قرار دارد؛ از سود خدا وحي رسيد كه: ارام با ش و دم فرو بند ، به عزت و جلالم سوگند كه اگر سرزمين كربلا نبود تو را فضيلتي نبود پس ارام گير و در برابر سرزمين كربلا سر فرود ار.
نكته ی ٣٢: ارزش مرثیه سرایی در باره ی امام حسین علیه السلام
هر كه شعري در مرثيه امام حسين عليه السلام بخواند و ٥٠ نفر را بگرياند بهشت براو واجب مي شود و هركه ٣٠ نفر و ٢٠ نفر  و ٥ نفر و حتي ١ نفر را بگرياند بهشت بر او واجب مي شود و هر كه او را گريه نيايد تباكي كند، بهشت بر او واجب مي شود.

 


 


جلسه ی پانزدهم - تاریخ: 1399/7/17

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   71 دقیقه مباحث مطرح شده: روایاتی درباب فضیلت علم بیان شد. روایاتی ازوجود مقدس امام سجاد علیه السلام وامام باقرعلیه السلام وارزش و .جایگاه جستجوگری درباب افزایش علم و دانش صحیح وترغیب و تشویق دیگران در امر هدایت 
نکته ی ی ۳۳: یادآوری سازندگان بقاء متبرکه و اهمّیت حفظ حرم سیدالشهداء صلوات الله علیه
 بزرگداشت شعائر حسینی وارزش آن که ان شاء الله دل ا را به سمت  تقوی سوق می دهد        نکته ی ۳۴: اسامی مختلفی برای سرزمین  مقّدس کربلا
 نام های قاضریه، عموراء، شاطي ء الفرات، ماریّه، نواویس الطّف، مشهدالحسین علیه السلام، حایر
نکته ی۳۵: اهمیّت گریه برمصائب اهل بیت علیهم السلام
دست بردعا برداشتن حجت  الهی برای گریه کننده و طلب آمرزش گناهانش وجایگاه ویژه ی اشک بر مصائب سیدالشهداء صلوات الله علیه
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   38 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی 36: محرم و اهیمت آن
 با ذکر روایتی از امام رضا علیه السلام بیان شد
.نکته ی اول: اشاره به واقعه ی عظیم عاشورا وعظیم بودن این مصیبت
نکته ی دوم: حضرت فرمودند: دیدگان ما مجروح شد ازگریه براین مصیبت که این نیز جایگاه ویژه ی گریه بر مصائب سیدالشهدا صلوات الله علیه را بیان می کند وعظیم بودن این غم ومصیبت را 
نکته ی سوم: برای مثل امام حسینی باید گریست یعنی چه؟ یعنی امام حسین علیه السلام فدایی رضای خداوند متعال شدند واین جا حضرت می فرمایند: ای پسرشبیب اگر خواستی برکسی گریه کنی برای حسین علیه السلام گریه کن و اهمیت اشک بر سیدالشهداء صلوات الله علیه 
 درادامه ی آداب زیارت
گاهی اوقات تفضّل وکرم امام می تواند یک هشدار باشد که مارا به خطاهایی که مرتکب می شویم راهنمایی کند. روایتی ازکتاب امالی شیخ صدوق رحمةالله علیه.                              درمورد پذیرایی اهل بیت علیهم السلام بیان شد که اهل بیت خانواده ایی هستند که مهمان را برای رفتن ازپیش خودشان کمک نمی کنند
بیان روایتی جمعی جملی از نهج البلاغه امیرالمومنین صلوات الله علیه
نکته ای که این جا تذکر داده می شد این که یک بنده به اندازه ایی نسبت به خدا حسن ظن دارد که
ازخدا خوف دارد

 


 


جلسه شانزدهم - تاریخ: 1399/7/24

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   62 دقیقه مباحث مطرح شده: با توجه به روایتی ازامام باقرعلیه السلام اهل علمی که ازعلمش بهره مند میشوند از ۷۰ هزار عابد که فاقد معرفت دینی هستند برتراست.
برماست که از حاملان علم بیاموزیم و سپس به تعلیم خواهران و برادران دینی خود بپردازیم.
در روایت سوم اهمیت نشستن در مجلس عالمی که اعتماد علمی به او ممکن است اطمینان بخش ترازکاروعبادت در یک سال مطرح می شود.
نکته ی ۳۷: روایتِ پر مطلب ابن شبیب
نکات مهم روایت:
۱. اشاره به اهمیت روزه در روزاول ماه محرم
۲. تاکید برحرمت این ماه
۳. حرمت پیامبر و حرمت اهل بیت ایشان. 
ازاهل بیت پیامبر کسی حرمت دارد که در مسیر رضایت ایشان عمل کند.
۴. اهمیت نفرین امام به کسانی که ظلم آشکار به اهل بیت داشتند
توجه به وجوب نفرین که همیشه بد نیست. (لعن و نفرین بر شیعیان جایز تیست)
۵. ای پسرشبیب هرگاه برای چیزی کریه می کنی گریه کن برحسین بن علی علیه السلام
گریه برعزیزان با نیت گریستن بر امام حسین و یارانشان
۶. زمین و آسمان براو گریستند (در حالیکه ما متوجه این امر نمی شویم )
۷. نزول ۴ هزارملک در روز عاشورا برزمین و ماندن ایشان تزد قبر امام حسین علیه السلام
۸. ملائکه ای که پیوسته می مانند نزد قبر سیدالشهدا علیه السلام به صورت ژولیده و عزادار تا زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فی فرجه و سپس از یاران ایشان می شوند و شعارشان یا لثارات الحسین است.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   25 دقیقه مباحث مطرح شده:
بیان نکته ی نهم و دهم از روایت مشهور امام رضا علیه السلام برای پسر شبیب
۹.باریدن خاک و خون از آسمان
تأمل در بحث فرو ریختن خون از آسمان و رفع استبعاد عقلی از این مطلب
نفهمیدن این مسائل دلیل غلط بودن آنها نیست واصل مطلب انکار نمی شود.
نکته ی آخر روایت:
بخشش جمیع گناهان کبیره و صغیره با ریختن اشک برامام حسین برروی گونه
ما به تایید عقل سراغ روایات و قرآن و اهل بیت رفته ایم.
با تامل در این مورد امیدمان به رحمت خدا افزون می شود وشوق بندگی در ما بیشتر می شود. ارزش اشک بر امام حسین را نیز بیشتر می شناسیم ودر نهایت سراغ  گناهان نمی رویم، ان شاءالله.

 


 


جلسه ی هفدهم - تاریخ: 1399/8/1

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   58 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه نکته ی 37: روایت معروف ریان بن شبیب
در نکته 11 و  12  این روایت  امام رضا علیه السلام نسبت به پاک شدن از گناهان بواسطه ی زیارت امام حسین علیه السلام و نیز سکونت در غرفه ی عالیه بهشت بواسطه ی لعن قاتلان امام حسین علیه السلام اشاره می فرمایند.
سؤالی مطرح گردید که به شکل مبسوط پاسخ داده شد.
در پاسخ به سوال دیگری که راجع به معرفت افزایی در ارتباط با امام بود بیان شد که این کلاس در همین جهت تشکیل شده و درعین حال اشک ریختن و عزاداری برای امام حسین علیه السلام جزو ظواهر نبوده بلکه جزوی از حقیقت دین می باشد. 
در نکات بعدی روایت ابن شبیب، حضرت رضا علیه السلام بر ولایت و محبت امامان معصوم علیهم السلام نکاتی مهم فرمودند که شرح داده شد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   55 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی 38: شرافت کربلا بر مکه
روایتی از وجود مقدس امام باقر علیه السلام در مورد شرافت کربلا نسبت مکه و تقدم خلقت کربلا نسبت به مکه بیان شد.
نکته ی 39:
دو کتاب مربوط به آداب زیارت معرفی گردید:
1-آداب زیارت  میرا حسین نوری
2-مناسک کربلا علامه امینی
نمته ی 40: اوقات زیارت امام حسین علیه السلام 
نکته ی 41: ثواب زیارت امام حسین علیه السلام
بیان روایتی مشهوراز پیامبرصلی الله علیه و آله، راجع به ثواب زیارت امام حسین علیه السلام.
همچنین در ادامه نکته چهل و یکم اجر زیارت امام حسین علیه السلام در روایاتی از وجود مقدس امام محمد باقرعلیه السلام و امام جعفر صادق علیه السلام بیان گردید.

 


 


جلسه ی بیستم - تاریخ: 1399/8/22

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
   74 دقیقه مباحث مطرح شده: فضائل و جایگاه علم آموزی از دید ائمه علیهمالسلام
روایت اول از وجود مقدس امام صادق علیهالسلام در کافی شریف:
بر شماست که در امر دین صاحب بصیرت و بینش عمیق باشید،نباید مانند اعرابی و بیابان نشین از حقایق دینی بی خبر باشید زیرا اگر کسی فاقد چنین درکی باشد نظر لطف الهی در روز رستاخیز به او معطوف نمیگردد و خداوند متعال هیچ رفتاری را از او نمیپذیرد.
حقایق دینی یعنی معارف توحیدی،امامتی،معارف مربوط به حجت زمان،شناختن حق و باطل،شناختن منافقین.
اگر کسی بصیرت دینی عمیق نداشته باشد نه تنها در دنیا احتمال تزلزل دارد و ممکن است عاقبت به خیر نشود بلکه در آخرت هم نظر لطف الهی شامل او نمیشود.
روایت دوم از وجود مقدس امام صادق علیهالسلام در کافی شریف:
بنگرید که علم و آگاهی دینی خویش را از چه کسی می آموزید( هر کس را که ستودند و بالا نشاندند برای سخن او اعتبار نمی آورد) هر گاه از در خانه حجت خدا فاصله گرفته شود صداهای مختلفی به ادعای دینداری بلند میشود که هر کدام مردم را به سویی فرا میخواند.( به تعبیری امام صادق علیهالسلام فرمودهاند: علم دین را باید از ما اهل بیت علیهم السلام بیاموزید)
روایت سوم از وجود مقدس اهل بیت علیهم السلام:
اِذا اَرادَلله بِعَبدٍ خَیراً فَقَّهَهُ فی الدّین
اگر خداوند متعال برای بنده ای خیر بخواهد او را در امر دینش فقیه و عمیق میگرداند.
روایت چهارم:
معاویه بن عمار میگوید از امام صادق علیهالسلام پرسیدم،یک نفر همواره حدیث شما را نقل میکند و برای نشر آن در میان مردم میکوشد و محتوای سخنان شما را در دل شیعیان شما پایدار میسازد،فرد دیگری از پیروان شماست که اهل عبادت و بندگی است ولی تا آن اندازه در نقل و نشر حدیث از شما کوشا نیست،کدامیک از این دو فرد بر دیگری برتری دارد؟
امام فرمودند آنکه همواره در نقل و نشر روایات و احادیث ما اهتمام میورزد و از این رهگذر قلوب شیعیان ما را استحکام میبخشد،از هزار عابد برتر است.
نکته ی ۴۸:
عبدالله بن بَکیر ارجانی می گوید:
روزی خدمت امام صادق علیه السلام رفتم و پرسیدم،ای پسر رسول خدا اگر قبر امام حسین علیه السلام را بشکافند آیا در قبر آن حضرت چیزی خواهند دید؟
حضرت فرمودند ای پسر بَکیر چه بسیار عظیم است مسائل تو( سوال ویژهای میپرسی)،به درستی که حسین علیه السلام با پدر و مادر و برادر خود است،و در منزل رسول خدا صلوات لله علیه و آله و سلم،با آن حضرت روزی میخورند و شادی می نمایند (یعنی راضی به رضای خدا و خشنود از نعمات الهی هستند)، امام حسین علیه السلام گاهی بر جانب راست عرش آویخته( جلوه میکند) و میفرماید خدایا وفا کن به وعده خود که با من کردی و نظر میکند به زیارتکنندگان خود و ایشان را با نامهایشان و نام پدرانشان و مسکن و مأوایشان و آنچه در منزل خود دارند میشناسد،نظر میکند به سوی آنها که بر او میگریند و طلب آمرزش از برای آنها میکند و از پدران خود درخواست میکند که برای ایشان استغفار کنند و خطاب به گریه کنندگان میگوید ای گریه کننده بر من اگر بدانی آنچه خدا مهیا کرده برای تو از ثوابها،هر آینه شادی تو زیاده از اندوه تو خواهد شد و حضرت از حق متعال درخواست میکند که خطا و گناه گریه کننده بر او را بیامرزد.( کامل الزیارات،بحار شریف)
۱-بحث راجع به بدنهای اهل بیت علیهم السلام بعد از شهادت و دفن آنها ( وجود مقدس ائمه علیهمالسلام  به قدرت خداوند  متعال می توانند خلقِ بدن کنند و در آنِ واحد،به تعدادی که لازم باشد در مکانهای مختلف حضور داشته باشند)
۲- وجود مقدس امام حسین علیه السلام زیارت کنندگان خود را با نام خود و پدرانشان میشناسند.
۳- اینکه حضرت از آنچه در خانههایشان دارند آگاه است،وسعت علمی حضرت را در بَر دارد( آیا هر آنچه ما در خانه داریم و هزینههای زندگی ما مورد رضایت حجت خدا میباشد؟؟؟)
۴- خطاب حضرت به گریه کنندگان بر ایشان ( اهمیت اشک بر سیدالشهدا علیه السلام)
۵- حضرت از خداوند متعال میخواهند گناه گریه کننده بر ایشان را بیامرزد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
   33 دقیقه مباحث مطرح شده:
ادامه ی نکته ی 48
در ذیل این نکته توجه به روایتی در باره ی سکرات مرگ
نکته ۴۸ روایت از مِسمَع،از امام صادق علیهالسلام:
امام صادق علیهالسلام به مِسمَع میفرمایند: تو اهل عراق هستی آیا به زیارتِ امام حسین علیه السلام میروی؟ او میگوید خیر نمیروم،من مردی معروف در بین اهل بصره هستم عدهای در اطراف ما هستند ( فامیل،همسایه و ....) که تابع خلیفه اند و ما شیعیان دشمنان بسیار داریم از اهل قبایل و ناصبیان ( کسانی که به اهل بیت علیهم السلام دشنام میدادند) از اینکه احوال ما را به والی بگویند و او برای ما مزاحمت ایجاد کند نگرانم.
حضرت میفرمایند آیا هرگز به خاطر میآوری آنچه را که بر آن امام کردند؟ مسمع میگوید بله
حضرت می فرمایند آیا جَزَع میکنی بر آن امام ( گریه با صدای بلند)؟ گفتم بله،به خدا سوگند جزع میکنم و میگریم تا آنکه اهل خانه اثر اندوه را در من ببینند و از خوردن طعام امتناع میکنم تا در احوال من آثار مصیبت ظاهر شود.
امام صادق علیهالسلام فرمودند: خدا رحم کند گریه تو را و ان شاءلله مورد رحمت خدا قرار گیرد، به درستی که شمرده می شوی از آنها که بر مصیبت امام حسین علیه السلام جزع میکنند،خدا نام تو را در بین کسانی که با شادی ما شاد، با اندوه ما اندوهگین و با خوف ما خائف میشوند مینویسد و زود باشد که ببینی در وقت مرگ خود پدران من را که سفارش کنند ملک الموت را که او را آرام قبض روح کنید،او گریه کن بر اهل بیت علیهم السلام بوده و بشارتها دهند تو را که دیده تو روشن ،دل تو شاد و ملک الموت بر تو مهربان تر باشد از مادر به فرزند خویش،پس حضرت صادق علیه السلام گریه کردند و من هم گریستم.
۱- برای اهل بیت علیهم السلام قبل از هر چیز اصل زیارت همه است.
۲- گریه با صدای بلند برای امام حسین علیه السلام و اهل بیت ایشان مورد رضایت ائمه علیهمالسلام است.
۳- سفارش ائمه علیهمالسلام به ملک الموت برای مراعات حال گریه کننده بر امام حسین علیه السلام در هنگام قبض روح.( در باره سختی جان دادن، خطبه ۱۰۹ نهجالبلاغه را مطالعه کنید)
در پایان جلسه دو تکلیف داده شد:
سعی کنیم در خانه ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام و گریه بر آن حضرت داشته باشیم.
در بین روایات اهل بیت علیهم السلام دربارهی سکرات موت تحقیق و مطالعه کنیم.
از این که طولانی شد عذر خواهی می کنم،امیدوارم حق مطلب را ادا کرده باشم.

 


 

 
 

جلسه ی بیست و یکم - تاریخ: 1399/8/29

دانلود فایل صوتی بخش اول    49 دقیقه مباحث مطرح شده:
بحثی در باره ی سکرات مرگ، مرتبط با نکات مطرح شده پیرامون امام حسین علیه السلام.
جلسه ی عجیبی بود! ...
در ادامه ی موضوع سکرات مرگ در ذیل نکته 49 چنین بیان شد که:
واژه سکرات یا همان «سکرته» یک واژه قرآنی است و چون یک منگی و سستی در نظام روح و فکر فرد پیش می آورد و فرد یقین پیدا می کند که زمان جدایی است، به آن حالت سکرات مرگ گفته می شود.
علاوه بر آن چند روایت دیگر در خصوص سکرات مرگ بیان شد و این که در آن لحظات چه اتفاقاتی برای انسان ها می افتد. مهمترین نکات این روایت ها این بود:
1-امرعظیمی که در روایات به آن اشاره شده است حالتی است که جایگاه فرد را هنگام سکرات مرگ نشانش می دهند که به سوی بهشت می رود یا به بسوی نار.
2- راهی برای بازگشتن نیست.
3- هیچ کس نیست بمیرد مگر اینکه خاتم الانبیاء و اوصیاء گرامیشان را یا به صورت نیکویی می بیند و یا به صورت غضب کرده.
4- همه ی مردم در سه موقف امیرالمومنین را می بینند، زمانی که جان به گلوگاه رسید، درکنار حوض کوثروهنگام عبور از پل صراط.
5-  هنگام جان ستاندن مومنین ملک الموت بشارت می دهد به او که از پدر، براو مهربانتر است و دیدن حضرات معصومین برای او خوش گواراترین لحظه است.
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    57 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه بحث سکرات مرگ، دو روایت دیگر بیان شد و به دنبال آن سوالی مطرح شد که آیا شفاعت حضرات معصومین علیهم السلام در عالم برزخ شامل حال مومنین می شود یا خیر؟
پاسخ داده شد که به میزان تقربشان به ذوات مقدس ازعنایات آنان بهره مند می شوند. همچنین سه روایت درباره خلقت نوری خاتم الانبیاء و ائمه علیهم السلام بیان شد که مضمون این روایت ها این بود که چند هزار سال قبل از خلقت هر چیزی در عالم، ابتدا نور خاتم الانبیاء صلی الله علیه وآله وسلم وبعد از آن دیگرانوار ذوات مقدس خلق شد. به دنبال آن نکاتی در خصوص این روایت ها بیان شد که:
تعداد چیزهایی که در عالم است و نمی توانیم درکی از آن ها داشته باشیم خیلی بیشتر از چیزهایی است که می دانیم و این که برای ما قابل درک و فهم نیستند و فقط از طریق منبع وحی از این حقایق مطلع می شویم و با عقول بشری نمی توانیم مکانیزم خلقت نوری ذوات مقدس را درک کنیم و حکمت خدای متعال این گونه تعلق گرفته است.
             


 


جلسه ی بیست و سوم - تاریخ: 1399/9/13

دانلود فایل صوتی بخش اول    78 دقیقه مباحث مطرح شده: روایتی درموضوع علم از خاتم الانبیا صلی الله علیه وآله وسلم:
سه علم است که دانستنش سود وندانستنش جهل است:
۱-علم به اصول عقاید
۲-علم اخلاق
۳-علم به احکام شریعت
بعضی علوم هستند که باعث کم شدن اعتقادات می شود؛ لزوما هردانشی باعث عاقبت بخیری نیست.
نکته ی ؟؟: اشک در مصیبت سیدالشهدا علیه السلام
از امام صادق علیهالسلام: به درستی که آسمان گریست بر حسین علیه السلام چهل صباح؛ آسمان به سرخی گروید وکوه ها پاره شدند وازهم پاچیدند. ملائکه چهل روز برآن حضرت گریستند و زنان بنی هاشم عزادار شدند تا سرعبیدالله را برایشان آوردند.
همچنین فرمودند: جدم علی ابن الحسین علیه السلام چون پدرخود را یاد می کرد، آنقدرگریه می کرد که محاسنشان تر می شد وهرکه وی را می دیداز گریه ایشان می گریست.
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    36 دقیقه مباحث مطرح شده: نخستین کسی که برعزای امام حسین علیه السلام گریست ام سلمه بود.
گزارشاتی از عالم تکوین هست که برای همگان قابل درک نیست.
برای توضیح و قابل فهم شدن این روایات برای بعضی افراد باید اول برای خودمان بعد برای دیگران تلاش کنیم که این تلاش را در سه بخش بیان می کنیم:
۱. مگر همه چیز در عالم را می فهمیم این هم یکی از آن ها
۲. بااستفاده از روایات دیگر می شود توضیح داد؛ شاید منظورازاین مطلب که نمی فهمیم چنان باشد!
۳:در برخی گزارشات تاریخی به حقیقت این رخدادها اشاره شده ؛ پس این نشان می دهد که این ها پیش آمده.لااقل در برخی مناطق گزارش شده است.روایت می گوید شده؛ در تاریخ هم می گویند بعضی جاها این اتفاق افتاده پس نمی توانیم روایت رامنکر شویم و بگوییم روایت غلط است.
             


 


جلسه ی بیست و چهارم - تاریخ: 1399/9/20

دانلود فایل صوتی     دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این جلسه، موجود نیست.
             
             


 


جلسه ی بیست و پنجم - تاریخ: 1399/9/27

دانلود فایل صوتی بخش اول    78 دقیقه مباحث مطرح شده:
نکته ی 53؛ هیچ یا حسینی تکرار نیست!
توجهات قلبی ما به خدای متعال و اهل بیت، و اعمال عبادیِ ظاهری ما هیچ کدام تکرار نیست.
این مطلب با سه مقدمه بیان شد:
مقدمه ی اول : همه فعل ما توجه ماست.
مقدمه ی دوم : هرچه توجه ما به سمت حقیقت های بی بدیل عالم از انوار مقدسه اهل بیت علیهم السلام وذات مقدس ربوبی ونیکویی ها  وخوبی ها  وخیرها باشد، روح متاثر از آن است.
مقدمه سوم: اگر این توجه به ظاهر تکراری باشد، یعنی شما در ظاهر نماز را به عنوان یک امر تکرار می کنید، اما حقیقت هر وعده نماز یک حقیقت تربیتی در جهت تعالی و خضوع در برابر ذات اقدس الهی است.
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    37 دقیقه مباحث مطرح شده:
نکته ی 54؛ برخی از کنیه های حضرت
از کنیه های وجود مقدس امام حسین علیه السلام، دو تعبیر بیان شد.یکی ابوعبدالله  ویکی ابوعلی.
کنیه تعبیری است که عمدتاً برای بزرگداشت فرد استفاده می شود و بعد از «اَب» یا «اُم» قرار می گیرد. گاهی کنیه را از ابتدای تولد یک نفر می گذارند و گاهی به تعداد فرزندان پسر بر فرد قرار می گیرد.
نکته ی 55: نقش نگین امام حسین علیه السلام
سه روایت راجع به نقش نگین امام حسین علیه السلام بیان شد.
نکته ی ۵۶ : 
جناب صفیه دخترجناب عبدالمطلب که عمه ی بزرگوار پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله بودند و ماجرای مربوط به ایشان در جنگ احد. پاسخی که پیغمبربه عمه ی بزرگوارشان دادند (قاطعیت حضرت در بیان حقیقت دین)
سوره مبارکه ابراهیم آیه های ۲۴،۲۵  و توضیحی پیرامون «شجره ی خبیثه».
             


 


جلسه ی بیست و ششم - تاریخ: 1399/10/4

دانلود فایل صوتی    46 دقیقه مباحث مطرح شده:
مرور و تکمیل «ادب چهارم» در آداب زیارت؛ ادب طواف
ما ادب. چهارم که ادب طواف بود از قول و عمل معصوم استفاده می کنیم.
طواف به دور قبر امام عبادت است حتی اگر در حال ذکر نباشیم.
روایتی داریم که پس از شهادت پیغمبرصلی الله علیه و آۀه، حضرت زهرا علیها السلام به دور قبر پیغمبر طواف می کردند.
توضیحی مبسوط راجع به «سوء استفاده از کلمه ی طواف» در نوشته های پیروان سقیفه ...
روایتی از امام صادق علیه السلام است که نا اهلان، تعبیری را از وسط روایت خارج می کنند و به عنوان شاهد واثبات این که طواف حول مشاهده مشرفه غلط است، تبیین می کنند! 
             
             


 


جلسه ی بیست و هفتم - تاریخ: 1399/10/11

دانلود فایل صوتی بخش اول    46 دقیقه مباحث مطرح شده:
یادآوری مقدمه ی بحث آداب زیارات و مرور آداب گفته شده 
بیان ادب پنجم از آداب زیارت اهل بیت علیهم السلام خصوصا حضرت سیدالشهدا علیه السلام
دو نوع ادب داریم، یک نوع آدابی که اهل بیت علیهم السلام تقریر کرده اند و یا خود عمل کردند و یا بیان کردند، یک دسته هم آداب عرفی است (مثل مناسب بودن پوشش در حضور یک بزرگتر).
آداب زیارت در بیان معصومین علیهم اسلام: ۱- ادب غسل. ۲- ادب اذن دخول. ۳- آستان بوسی. ۴- طواف. ۵- فرو بردن صدا (بر تو باد فرو بردن صدا در آن آن حرم «حرم سیدالشهدا» و همه مشاهد معصومین علیهم السلام). آیه ۲ و ۳ سوره حجرات به بیان این مطلب می پردازد. به این آیات دو مقدمه توسط علما افزوده شده: ۱- حرمت رسول خدا در زمان مرگ و حیاتشان یکی است، ۲- حرمت ائمه هدی علیهم السلام مثل حرمت رسول اکرم است.
تذکری در باب اهمیت دعا
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    61 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی۵۷: یاد حضرت سیدالشهداء علیه السلام پس از نوشیدن آب 
از کتاب کامل الزیارات: از داوود رقی روایت شده، روزی خدمت امام صادق علیه السلام بودم که آب طلبیدند، چون بیاشامیدند، آب از دیدگانشان جاری شد و فرمود، ای داوود خدا لعنت کند قاتل امام حسین علیه السلام را، هر بنده ای که آب بیاشامد و آن حضرت را یاد کند و لعنت کند قاتل او را، البته حق تعالی ۱۰۰ هزار حسنه برای او بنویسد و ۱۰۰ هزار گناه از او دفع کند و ۱۰۰ درجه برای او بالا برد و چنان باشد که ۱۰۰ هزار بنده آزاد کرده باشد و در روز قیامت با دل خنک و شاد و خوشحال حاضر گردد.
نکته ی ۵۸
شیخ طوسی به سند معتبر روایت کرده که معاویة بن به گفت: (این روایت در امالی شیخ طوسی، در بحار جلد ۴۵ ، صفحه ۳۱۳ هم هست). روزی در خدمت امام جعفر صادق علیه السلام نشسته بودم که پیرمرد منحنی وارد شد و سلام کرد. حضرت فرمودند: و علیک سلام و رحمت الله. نزدیک ما بیا. پیرمرد نزدیک حضرت آمد و دست مبارک امام را بوسید و گریست.
حضرت فرمودند: سبب گریه ی تو چیست؟ عرض کرد یابن رسول الله من صد سال است که منتظر هستم شما خروج کنید و شیعیان را از دست مخالفان نجات دهید و پیوسته می گویم در این روز و در این سال خواهد شد و نمی بینم که شما در این حال باشید! پس چرا گریه نکنم؟ ...
امر مهدویت چنین ریشه ای دارد! مشابه این روایت در منابع پیروان اهل سقیفه هست. در ادامه روایت در حالی که حضرت هم گریان شدند، می فرماید : اگر عجله تو تاخیر افتاد و ما خروج کنیم با ما خواهی بود و اگر پیش تر از دنیا  مفارقت کنی در روز قیامت با اهل بیت پیغمبر صلی الله علیه و آله والسلم خواهی بود. آن مرد گفت : بعد از این که این را شنیدم، هرچه از عمر من بگذرد و ظهور اتفاق نیفتد دیگر نگران نیستم.
             


 


جلسه ی بیست و هشتم - تاریخ: 1399/10/18

دانلود فایل صوتی بخش اول    55 دقیقه مباحث مطرح شده: ادامه ی بررسی نکته ی ۵۸
مقام امام حسین علیه السلام و ثواب زیارت حضرتش.
فرمایش امام صادق علیه السلام در بررسی روز قیامت و خونخواهی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم درباره ی امام حسین علیه السلام.
موضوعِ کنیسه ی حافر
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    33 دقیقه مباحث مطرح شده: نکته ی ۵۹
انسان ها با فطرت خدادادی با هم‌نوع خود احساس همدردی می کنند.
حس شریف انسانی چگونه است؟
قساوت قلب از کجاست؟
             


 


جلسه ی بیست و نهم - تاریخ: 1399/10/25

دانلود فایل صوتی بخش اول    70 دقیقه مباحث مطرح شده: آغاز سخن در ذیل نکته ی 60 و سخنانی مفید در ذیل شبهاتی در باره ی عزاداری برای حضرت سیدالشهدا علیه السلام و اصحاب گرامیشان
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    40 دقیقه مباحث مطرح شده: پاسخ به سوالاتی در ذیل نکته ی 60
             


 


جلسه ی سی ام - تاریخ: 1399/11/2

دانلود فایل صوتی بخش اول    56 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه ی مرور نکته ۶۰ و اشاره به سوالاتی در این رابطه:
آیا عزاداری در وقت فضلیت نماز اشکال ندارد؟
بدون شک نماز اول وقت، فضلیت زیادی دارد و خیلی خوب است که برنامه ریزی عزاداری به نحوی تنظیم شود که به این فضلیت برسیم. خوشا به حال کسی که تمام نمازهایش اول وقت است و نماز قضایی ندارد.
نکته دوم نهایت همه ی فضایل در باره ی اهمیت نماز اول وقت، مارا به این می رساند که نماز اول وقت،  واجب نیست، بلکه مستحب است و اگر کسی نماز اول وقت نخواند، ترک واجب نکرده، بلکه فضیلت بزرگی را از دست داده است.
کوتاهی در امر مستحب نشان دهنده ی ترک واجب نیست .
نکته سوم : برپایی عزای امام حسین علیه السلام قطعا از مستحبات موکد و در بعضی جاها واجب است، که دربرخی مواقع بلاشک از واجبات عینی است.
یعنی اگر در جایی که کوتاهی در برگزاری مراسم عزاداری، موجب استخفاف خون خدا و شریعت و استخفاف روایات درباره ی عزاداری می شود، واجب است .پرچم عزا نماند. اگر نگه داری مجلس و پرچم عزای سیدالشهداء در جایی واجب عینی نباشد، قطعا مستحب موکد است.
نکته چهارم :گاهی برخی افراد به هر دلیلی موفق به نماز اول وقت نمی شوند.
گاهی افرادی در مجلس عزای سیدالشهدا به بهانه ی نماز، مجلس را به هم می زنند و مثلا می گویند امام حسین علیه السلام برای نماز شهید شد .
نکته پنجم :اگر کسی در طول سال مقید به نماز اول وقت نیست و فقط در تاسوعا و عاشورا، ندای اول وقت سر می دهد، این فرد احتمال بدهد که این یک نوع دهن کجی به عزای سید الشهدا علیه السلام است.
نکته ششم: امام حسین علیه السلام برای نماز و حق الناس و بی توجهی به برخی احکام و.. کشته  نشدند. امام حسین علیه السلام شهید راه رضای خدا و شریعت خاتم الانبیاء بوده و هستند. نسبت دادن خون سیدالشهداء به آن چه مورد میل ماست درست نیست.شریعت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله، همان است که خدا بر آن راضی است. امام حسین علیه السلام فدایی دین خدا و رضای اوست.
در روایات اهل بیت اگر بخواهند بگویند دین چیست، می فرمایند: دین، خود امیرالمومنین علیه السلام و حضرت سیدالشهداء علیه السلام  است.
نکته هفتم: اساسا امر به معروف و نهی از منکر در مستحبات، واجب نیست.
تذکراتی که معمولا در آخر مجالس به خاطر آماده کردن وضو برای نماز اول وقت داده می شود و مجلس به هم می خورد، این حفظ حرمت مجلس امام حسین علیه السلام نیست!
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    51 دقیقه مباحث مطرح شده:
آغاز سخن در موضوع نکته ی 61
و مطالبی مهم در ذیل این نکته؛ نقلی مهم در این جلسه ناقص ماند تا نوبت بعد!
و البته فایل صوتی این جلسه آپلود نشد و اصل آن نیز از بین رفت! ...
             


 


جلسه ی سی و یکم - تاریخ: 1399/11/9

دانلود فایل صوتی بخش اول    44 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت از جلسه، موجود نیست.
             


 


جلسه ی سی و دوم - تاریخ: 1399/11/16

دانلود فایل صوتی بخش اول    42 دقیقه مباحث مطرح شده:
بیان نکته ی 62 از مجموعه نِکات پیرامون حضرت سیدالشهدا علیه السلام
بیان مطاعنی از عایشه، به نقل از کتب پیروان مکتب خلفا به مناسبت محتوای نکته ی 62
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    59 دقیقه مباحث مطرح شده:
بیان نکته ی 63
توضیحاتی پیرامون ادب ششم از آداب زیارت اهل بیت علیهم السلام
             


 


جلسه ی سی و سوم - تاریخ: 1399/11/23

دانلود فایل صوتی بخش اول    62 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره به روایتی از امام صادق علیه السلام که فرمودند امیرالمومنین به زمین کربلا رسیدند و اشاره به محل هایی کردند و در پایان خطاب عجیبی که خوشا به حال تو ای تربت که خون های دوستان خدا بر تو ریخته می شود!
و بیان روایت دیگه که اشاره به این داره که خود آقا سیدالشهدا می دانستند که به دست چه شخصی شهید می شوند
در اینجا سوالی مطرح می شود که چرا آقا سیدالشهدا با این علم دست به شمشیر نشدند؟ جواب هایی برای این سوال مطرح شد ...
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    26 دقیقه مباحث مطرح شده: گاهی اوقات ما برای افراد شبهاتی مطرح می کنیم و می خواهیم آن را تجزیه و تحلیل کنیم ولی در مقابل افرادی هستند که به بهانه های مختلف می خواهند این بحث ادامه پیدا نکند! ...
             


 


جلسه ی سی و چهارم - تاریخ: 1399/11/30

دانلود فایل صوتی بخش اول    60 دقیقه مباحث مطرح شده: بحثی مربوط به اقامه ی نماز در عتبات مقدسه و حرم های شریف و این که نماز اول وقت مقدم بر زیارت است.
سوالی مطرح می شود در مورد این که اگر در این مکان ها نماز جماعت تشکیل شود شرایط اقتدا به امام جماعت چیست؟
             
   43 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه به اهمیت نماز و جایگاه و محافظت بر اوقات نماز و فضلیت نماز اول وقت روایتی بسیار زیبا در مورد اقامه نماز شب خاتم الانبیا صل یالله علیه و آله وسلم پرداخته شد.


 


جلسه ی سی و پنجم - تاریخ: 1399/12/7

دانلود فایل صوتی بخش اول    59 دقیقه مباحث مطرح شده:
خدا را به جهت اینکه همسرمان ولایت امیرالمومنین علیه السلام دارد شکر کنیم و قدر او را بدانیم. این قدردانی از خدای متعال را هم به او بگوییم.
نکته ی ۶۶:
شیخ صدوق از امام صادق علیه السلام روایت می کند
امام حسین علیه السلام روزی بر امام حسن سلام الله علیه وارد شدند و چون چشمشان بر برادر افتاد گریستند. 
امام مجتبی علیه السلام فرمودند: ای ابا عبدلله چه چیزی تو را به گریه آورد؟
گفت گریه و اشک من به جهت بلایی است که به شما می رسد.
امام مجتبی علیه السلام فرمودند آنچه به من میرسد سمی است که به من می دهند ولکن «لایوم کیومک». روزی چون روز تو نیست. سی هزار نفر به سوی تو آیند و همه مدعی آن باشند که از امت جد تواند و منتحل دین اسلامند اما اجتماع بر قتل و ریختن خون و انتهاک حرمت و سبی نساء و ذراری و غارت مال و متاع تو می کنند.
و در این هنگام لعنت بر بنی امیه فرود می آید و آسمان خون می بارد و هر چیز بر تو می گرید حتی وحوش در بیابانها و ماهی های در دریاها.
این روایت نشان دهنده این است که این سخن، مطلب خطایی است که:
                     کل یوم عاشورا        و کل ارض کربلا
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    60 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه بحث آداب زیارت
ادب ششم:

ادب اولویت بخشی به نماز اول وقت زائر
نماز با توجه به تعبیر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم «جُعِلَ قُرَّةُ عَيْنِي فِي اَلصَّلاَةِ» باید  واقعا برای ما حکم نور چشم را داشته باشد واین باید در زندگی ما خودش را نشان دهد.
در موضوع گناهان سه گروه در روایات وجود دارد:
ما یکسری روایات در باره گناهان داریم و یکسری روایات درباره عواقب گناهان و یکسری روایات داریم در مورد راه نجات از عواقب گناهان.
در هر سه دسته در مورد نماز روایات داریم:
در دسته اول که خود گناه رو بیان می کند یک قسمت در مورد ترک نماز است و قسمت دوم سستی در نماز است که خود گناه است.
در دسته دوم ترک نماز یکسری عواقب دارد، و سستی در نماز عواقب دیگری دارد که نشان دهنده اهمیت نماز است.
از جمله راه هایی که در روایات برای مصون ماندن از عواقب گناهان ذکر شده خود نماز است.
             


 


جلسه ی سی و ششم - تاریخ: 1399/12/14

دانلود فایل صوتی    83 دقیقه مباحث مطرح شده:
ادامه ی سخن در ذیل ادب ششم در موضوع نماز
ترک نماز از کبائر منصوصه است یعنی به کبیره بودنش تصریح شده است.
کبائر در قران به معصیت هایی گفته شده که برای ان وعده ی عذاب داده شده و اگر کسی از روی انکار نماز نخواند از دین بیرون است و کافر و اگر کسی از روی سهل انگاری نماز نخواند فاسق است. پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم می فرمایند: شیطان از مومن در هراس است تا وقتی که بر نمازهای پنج گانه اش مراقب باشد؛ وقتی ضایعش کرد شیطان بر او جرات یافته و او را به گناهان بزرگ الوده می کند.
حضرت می فرمایند :هر کس به نمازش بی اعتنا باشد چه مرد و چه زن باشد خدا او را به پانزده بلا دچار می کند؛ شش بلا در دنیا که عبارتند از: برداشتن برکت از عمرش، برکت از رزقش برداشته می شود، نورانیت و سیمای صالحان ازاو گرفته می شود، هر عملی که انجام می دهد پاداشی ندارد، دعایش به آسمان نمی رود و مستجاب نمی شود، صالحین هم دعا کنند از دعای آن ها بهره نمی برد.
سه بلا هنگام مرگ دارد که عبارتند از: خوار و ذلیل می میرد، گرسنه می میرد، تشنه می میرد.
سه بلا در قبر دارد که عبارت است از: خدا ملکی بر او می گمارد  تا او را زجر دهد، قبرش برایش تنگ شده و تاریکی قبرخواهد داشت.
سه بلا در روز قیامت پیش رو دارد که عبارت است از: خداوند فرشته ای بر او گمارده که در مقابل دیگران او را با صورت روی زمین بکشد، محاسبه ی عملش خیلی سخت انجام شود، خدا به نظر لطف به او نگاه نکرده و عذاب او عذاب دردناک و طولانی است.
اداب زیارت می رویم.
اداب زیارت یا عرفی است که لزوما در روایت بیان نشده و عرفا نشانه تکریم امام است و دیگری ادب ماثور زیارت است که برایش دستوری داریم و از ائمه تجویز شده است.

مقدمه ی بحث «آداب عرفی» زیارت:
در مورد اداب عرفی با تغییر مکان و زمان و جوامع مختلف اداب عرفی شکلش تغییر می کند اما روح  همه ان ها خشوع در برابر امام است.
اگر امام را زمانی که در قید حیات هستند و می خواهیم خدمتشان برسیم چه می کنیم که نشانه ی ادب باشد؟ حال چون زمان حیات و ممات امام فرقی ندارد و ایشان همواره زنده هستند  پس هنگام زیارت هم باید این اداب همواره رعایت شود.
             


 


جلسه ی سی و هفتم - تاریخ: 1399/12/21

دانلود فایل صوتی بخش اول    49 دقیقه مباحث مطرح شده: بیان نکته ی 67: «اشک های قَتیلُ العَبَرات از مدینه تا کربلا»
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    52 دقیقه مباحث مطرح شده:
عرض ادبی خدمت حضرت ابوطالب سلام الله علیه با ارائه ی سمیناری توسط یکی از خانم های شرکت کننده در کلاس
تذکری راجع به تعطیلات نوروز
             


 


جلسه ی سی و هشتم - تاریخ: 1399/12/28

دانلود فایل صوتی    114 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             


 


جلسه ی چهلم - تاریخ: 1400/1/12

دانلود فایل صوتی بخش اول    45 دقیقه مباحث مطرح شده: در بیان امام صادق علیه سلام زائر به کسی اطلاق می شود که قائل باشد امام منصوص از جانب خداست و فرمانبرداری از ایشان به دستور خدای متعال واجب است؛ برای چنین کسی (به بیان حضرت)، ۳ پاداش است: ۱. بخشش گناهان گذشته و اینده  ۲.پذیرش شفاعت او از ۵۰ گناهکار. ۳. برآورده کردن هر حاجتی نزد قبرش
بخشش گناهان گذشته و اینده برای زائر حقیقی، ممکن است در نظر ما غیر منطقی و عجیب به نظر رسد اما :
۱. اگر عینا ظاهر روایت را هم بپذیریم، هیچ ایرادی به خدای متعال وارد نیست و ذره ای از خزانه ی رحمت او کم نمی شود و به کسی ظلم نشده است.
۲. برخی معنای این بخشش را در بخشش گناهان گذشته و اخیر او معنا کرده اند.
۳. برخی گفته اند منظور، بخشش گناهان سهوی است که با وجود ایمان فرد مرتکب می شود.
۴. در تعبیر روایات باید جمع روایات را درنظر گرفت. چه بسیار روایاتی که تاکید بر توجه مومن به حلال و حرام، عدم خلف وعده، پایبندی به اصول اخلاقی و اعتقادی و ..کرده است.
۵.این برداشت از روایت نیز وجود دارد که خدا گناهان گذشته او را می بخشد و امکان انجام گناهان اینده را از او دور می کند .
             
دانلود فایل صوتی بخش دوم    49 دقیقه مباحث مطرح شده: امام صادق علیه السلام کسی را که زیارت امام حسین را ترک کند در حالی که به آن قادر باشد را نکوهش فرموده و او را شامل عاق رسول خدا و ستم کنندگان به ایشان و اهل بیت علیهم السلام دانسته اند.
و فرمودند خدای متعال زائر ابا عبدالله را کفایت می کند و برای هر درهمی که خرج سفر کند، ده هزار درهم در اخرت ذخیره می کند و گناهان او را محو می نماید و اگر در سفر بمیرد تا روز رستاخیز در بهشت خواهد بود.
در اداب زیارت به موارد زیر اشاره شده است:
- تکریم کسانی که مراقبت از حرم می کنند.
-بازگشت چند باره به زیارت در طول سفر
-وداع با عبارات مأثور
-صدقه به نیازمندان آن بقعه و رسیدگی به سادات آن
-پوشیده بودن بانوان و عدم اختلاط آنان با نامحرمان. (امیرالمومنین لعن فرمود کسی که در باب اختلاط محرم و نامحرم غیرت نورزد)
-زیارت نباید باعث شود که برخی گناهان را سبک بشماریم و مرتکب شویم.