زندگی با امام عصر علیه السلام - بخش هشتم
جلسه ی صد و چهل و یکم - تاریخ: 1401/1/16

دانلود فایل صوتی    79 دقیقه مباحث مطرح شده: • جلسه با تذکراتی در زمینه ی حضور موثر درکلاس آغاز گردید.
• تغییر نگاه نسبت به موضوع مهدویت نیاز به شنیدن و خواندن و تلاش گام به گام دارد تا بشود برخی از رفتارها را به مرور بیاموزیم و عامل به آن باشیم و هدف کلاس که رسیدن به رشد علمی و معرفتی است که حاصل نمی شود مگر با حضور منظم و فعال همراه با آرامش و دعای حضرتش عجل الله تعالی فرجه.
• درادامه، سخن مترجم آقای حاج سید مهدی حائری قزوینی که در ابتدای بخش ششم از جلد دوم کتاب شریف «مکیال المکارم» با عنوان «اوقات و حالات تاکید شده برای دعا» آمده، مورد توجه قرارگرفت: طبق آیه دوم سوره تبارک، انسان همواره در بوته ی آزمایش است ولی بعضی از افراد به جهت جهل خود از امر تکلیف  الهی برداشت خوبی ندارند و سرکشی می کنند. غفلت از بی چیزی و ضعف و ناتوانی و احساس غلط توانمندی و استقلال و امکان رسیدن به خواسته ها بدون اراده ی الهی، یک توهم در اینان ایجاد می کند که نفی واقعیت را بدنبال دارد.
• چنین تفکراتی نشات گرفته از نظام تربیتی انسان است. باید کلمه ی انشا الله را با توجه بگوییم. یعنی من می دانم که اگر خدا عنایت کند، بشر توانایی و قدرت انجام کار را خواهد داشت و کارها به دست خداست.
• اگر بخواهیم رضایت خدا و قبولی در آزمون ها را داشته باشیم باید همانطور که خدا می خواهد به تکالیف خود عمل کنیم. از نظر عقلی و منطقی برای موفقیت در هر آزمونی باید همان طور که برگزار کننده ی آزمون وضع کرده جواب سوالات را بدهیم وکسی نمی تواند هر طور که خودش مایل باشد، پاسخ دهد. ما باید همان طور که خدا می خواهد از آزمون ها عبور کنیم و یکی از سخت ترین آزمون ها، ثابت قدم بودن در باورهای مهدوی در عصر غیبت است که همه با آن مورد آزمایش قرار می گییریم و طبق فرمایش حضرت امام حسن عسکری علیه السلام، در دوران غیبت کسی نجات نمی یابد مگر آن که خدای عزوجل او را براعتقاد به امامت حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف ثابت قدم داشته و به دعای بر تعجیل فرجش توفیق دهد.
• ما بقدر توفیقی که شامل حال ما می شود می توانیم با کسب معارف مهدوی تلاش کنیم تا شاید کمی از غربت حضرت صاحب الزمان علیه السلام بکاهیم؛ پس باقیمانده ی عمر را مغتنم بشماریم و در دعاکردن برتعجیل امر فرج کوتاهی نکنیم؛ اللهم عجل لولیک الفرج.
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و دوم - تاریخ: 1401/1/23

دانلود فایل صوتی    72 دقیقه مباحث مطرح شده: بیان سه روایت از امام صادق علیه السلام درباره ی وظایف ماه مبارک رمضان و توضیحاتی در رابطه با آن ها
روایت اول ودوم از کتاب بحارشریف جلد ۹۶ ص ۲۹۲: زمانی که روزه دار هستید از اهل شر دوری بجویید.
روایت دوم: وقتی روزه هستید مراقب باشید که موقع خندیدن قهقهه نزنید، خدا ازاین امر بسیار ناخشنوداست .
روایت سوم از کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال (شیخ صدوق) خدای متعال در هرشبی از شب های ماه مبارک رمضان، بندگانی را از آتش آزاد می کند الا ... کینه توز و کسی که شطرنج باز است!
دعاهای دم افطار را دست کم نگیریم. لحظه ی افطار دعای مستجاب دارد، خداوند به هر دلیلی ممکن است همین امشب امر فرج را امضا فرماید.
طرح دوسوال:
۱- تفاوت علائم حتمی و غیر حتمی ظهور؟
در روایات مربوط به علائم ظهور، بعضی علائم را بعنوان علائم حتمی (۵ مورد) نام برده اند و بقیه علائم را چون در روایات بعنوان حتمی قید نکرده اند علائم غیر حتمی می نامیم.
۲- چگونه بحث علامات حتمی و غیر حتمی با روایاتی که می فرمایند (هر لحظه ممکن است امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف ظهور فرمایند) و (صبح و شام در انتظار امام زمان عج الله تعالی فرجه باشیم) توضیح دارد داده می شود؟
تبیین علائم ظهور باعث امیدبخشی جامعه مومنین می شود.  از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت داریم  که برادرانم امام زمانشان را نمی بینند ولی منتظر ایشان هستند.
بعضی علائم مثل کشتارها به علائم ظهور شبیه است و شاید چندین سال پیش و چندین بار هم در طول تاریخ تکرار شده باشد و گفته شده قتل نفس زکیه ۱۵ روز قبل از ظهور است.
در اثبات الهدی جلد ۵ ص ۷۴: یصلح الله امره فی اللیله. خداوند امرش را در یک شب اصلاح می کند. یعنی اگر خداوند اراده فرماید  بدون وقوع هیچ علامتی امر ظهور محقق می گردد.
تعبیر پایانی دعای عهد (انه یرونه بعیدا و نراه قریبا) خدایی که بر مامنت گذاشته و امام عادل و حکیم ومهربان را برای هدایت ما قرار داده و ما به یمن وجود ایشان زندگی می کنیم .پس دعاکنیم و منتظر ظهور امان عصرمان باشیم.
           
 

 


جلسه ی صد و چهل و سوم - تاریخ: 1401/1/30

دانلود فایل صوتی    90 دقیقه مباحث مطرح شده: چگونه است که با وجود علائم حتمی و غیر حتمی ما موظف هستیم که در هر لحظه منتظر امام حَیّ باشیم؟
چگونه می شود این بحث را با آیات و روایات جمع کرد؟
امام حسن عسکری علیه السلام به احمد بن اسحاق فرمودند: به خدا سوگند برای فرزندم بی تردید غیبتی حاصل خواهد شد، هیچ فردی از این گرفتاری غیبت نجات پیدا نمی کند مگر کسانی که خداوند آن ها را در دینشان ثابت قدم کرده و به آن ها در دعا برای تعجیل فرج توفیق داهد.
به ریشه قرآنی «بداء» در آیه ۳۹ سوره مبارکه رعد و آیات ۱۴ و ۱۰۷ سوره مبارکه صافات اشاره شد.
مرحوم شیخ محمد رضا کریمی در کتابی به نام «حرز یمانی» درباره ی موضوع بداء این گونه می نویسند: اعتقاد به بداء یعنی عدم توقف قدرت و اراده ی حضرت حق تبارک و تعالی (نسبت به امور جاریه) بر هیچ چیزی و نفوذ اراده پروردگار در سراسر هستی تا ضعیف ترین مراتب وجود، بدون این که مانعی بتواند جلوگیرِ این نفوذ باشد. بر حسب سلسله علت و معلول ذات چاقو بُرندگی و ذات آتش سوزانندگی است ولی در هر مقطعی که خداوند اراده کند ذات آن ها عوض و خاصیتشان از بین می رود و هیچ موجودی نمی تواند جلوی اراده خداوند متعال را بگیرد.(داستان سر بریدن حضرت اسماعیل علیه السلام و آتش زدن حضرت ابراهیم علیه السلام). بحث بداء در مورد بُرندگی چاقو یا سوزانندگی آتش نیست بلکه در مورد اراده خداوند متعال است.
در نظام عالم، خداوند متعال هر گاه اراده کند می تواند بداء ایجاد کند.
از افرادی که معتقد هستند حتما باید ظلم و فساد همه دنیا را بگیرد یا همه علائم ظهور باید اتفاق بیفتد تا امر ظهور به وقوع بپیوندد،دلایل قرآنی، روایی و عقلی بخواهید.
امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام می فرمایند: اگر یک آیه در قرآن نبود من هر آن چه که باید تا قیامت اتفاق بیفتد برای شما می گفتم. (آیه ۳۹ سوره مبارکه رعد) خداوند متعال هر چه را خواهد از احکام و حوادث عالم مَحو و هر چه را خواهد اثبات می کند، اجل و علل و حوادث عالم را به مَشیّت خود تغییر می دهد.
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و چهارم - تاریخ: 1401/2/6

دانلود فایل صوتی    118 nقیقه مباحث مطرح شده:  
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و پنجم - تاریخ: 1400/2/20

دانلود فایل صوتی    70 دقیقه مباحث مطرح شده: مرور حدیث امام حسن عسکری علیه السلام: والله لیغیبن غیبتا، لا ینجو فیها من الهلکه الا من ثبته الله عزوجل  علی القول بامامته و وفقه فیها للدعا بتعجیل فرجه.
این جا به خاطر اهمیت مطلب امام با تاکید قسم می خورند. 
معرفت خدا و حجتش صنع الله است و از پایین به بالا کشیده نمی شود. ولی دعا یکی از راه های تلاش است.
انوار معرفت با تاملاتی که ما را به جایی نمی رساند، به وجود نمی آید؛ با مطالعه کتاب های نیکو و روایات و حفظ ِآن ها، دارای علم می شویم و راه درست را می رویم و خود را در معرض معرفت قرار می دهیم. ولی نباید به محفوظات اکتفا کرد، این فاصله را با استغاثه دائمی باید پر کرد.
این که خود را در محضرشان ببینیم که مرگمان نزدیک می شود و هنوز آن چه باید را نداشته ایم.
معنای اصطلاحی عالم شدن با تعریف و توصیف چیزی برای ما و تفکر و اندیشه کردن در چیزی است ولی عالم شدن حقیقی چشیدن یک چیز و یافتن و واجد شدن آن است.
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و ششم - تاریخ: 1401/2/27

دانلود فایل صوتی    91 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و هفتم - تاریخ: 1401/3/3

دانلود فایل صوتی    67 دقیقه مباحث مطرح شده: یکی از دعاهایی که برای فرج امام زمان بعد از هر نماز باید بخوانیم دعای تردد است که هر کس این دعا را پس از هر نماز واجب بخواند و بر آن مواظبت کند آنقدر زنده خواهد ماند که از زندگانی سیر و ملول شود و به دیدار مولا صاحب الزمان مشرف گردد ...
این روایت از امام صادق علیه السلام هست  نقل کردهاند که حدیث را پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به عنوان حدیث قدسی بیان کرده اند بیان حدیث قدسی از ما تردد ت شروع می شود
این روایت در سه وجه تآویل شده:
اول آنکه ترددی ندارد خداوند
دوم این که نفی تردد از خدا نمی کند، وتردددر اصل قبض روح است که انجام بدهد یا نه ؟
سوم تردد در نحوه ی رساندن رنج به مومن است که دچار رنج نشود یعنی چگونه من خدا این قبض روح را انجام بدهم که بنده ی مومن کمتر رنج بکشد.
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و هشتم - تاریخ: 1401/3/10

دانلود فایل صوتی    70 دقیقه مباحث مطرح شده: امام جعفرصادق علیه السلام فرمودند: ازجمله حقوق ما برشیعیان این است که بعد از فریضه، دست برچانه بگیرند و سه مرتبه بگویند: «یا رَبَّ محمد عَجِّل فَرَجَ آل محمد، یا ربَّ محمد اِحفَظ غَیبَتَه محمد، یا ربَّ محمد اِنتَقِم لِاِبنَتِه محمد صلی الله علیه وآله وسلم».
دراین ذکرِ پس از نماز هم برای فرج، هم به جهت سلامتی و هم برای وجود مبارک منتقم خون حضرت زهرا سلام الله علیها دعا می کنیم.
یکی دیگر از آداب بعد از هرفریضه لعن به آن چهارمرد ملعون (عمر، ابوبکر، عثمان و معاویه) و چهارزن ملعونه (عایشه، حفصه، اُم الحَکم و هند ) می باشد.
مطلب بعدی که در کتاب شریف مکیال به آن پرداخته حقیقت عبادت، اصل عبادت و شرط پذیرش عبادت است که فقط درمعرفت امام عصر علیه السلام کسب می شود.
در این جلسه با بیانِ  روایت نابی ازوجود مقدس امام حسین علیه السلام (که در کتاب علل الشرایع باب ۹، صفحه ۹، حدیث اول آمده) به شرح ذیل توضیح داده می شود:
اَیُّهاالناس اِنَّ الله جَلَّ ذکرُهُ ما خَلَقَ العِبادُ اِلّا لِیَعرِفوُه، فَاذا عَرَفوهُ عَبَدوهُ، فَاِذا عَبَدوهُ اِستَغنَوُا بِعِبادَتهِ عَن عِبادتهِ ما سِواه.
فَقالَ لَهُ رَجُلُ یابنَ رسولِ اللهِ بِاَبی اَنتَ وَ اُمی، فَما مَعرِفَتُه الله؟
قال: مَعرِفتهُ اَهلِ کُلِّ زَمان، اِمامَهُمُ الَّذی یَجِبُ عَلیهِم طاعَتُه.
ای مردم، خداوند که قطعا بزرگ باد ذکراو، خلق نکرده بندگان را مگر این که اورا بشناسند و وقتی اورا شناختند، بندگی کنند و وقتی اورا عبادت کردند به واسطه ی عبادت صحیح از پرستش هرچه غیر خداست، بی نیاز شوند.
مردی پرسید: ای فرزند رسول خدا که پدر و مادرم فدایتان باد، معرفت خدا چیست و چگونه حاصل می شود؟
فرمودند: معرفت اهل هرزمانی نسبت به آن امامی که درآن عصر و زمان اطاعتش برآنان واجب است.
خلاصه ی کلام این که اگر بخواهیم به مراتب بندگیِ شایسته و پسندیده دست یابیم، موظف هستیم به این که تاجای ممکن عمر خود را صرف کسب معرفت امام زمانِ خود کنیم. 
ودر ادامه ی جلسه در راستای تعابیری که از امام باقر علیه السلام در تفسیر آیه ی ۵۶ سوره زمر بیان فرموده اند، چند نکته مطرح شد.
             

 


 


جلسه ی صد و چهل و نهم - تاریخ: 1401/3/17

دانلود فایل صوتی    88 دقیقه مباحث مطرح شده: در نظام زندگی نباید خودمان را در معرض شبهات قرار دهیم که باعث می شود فکر ما آشفته شود. لازم نیست که در تمام گروه ها فعال باشیم بلکه باید در دریافتی های ذهنی مدیریت داشته باشیم.
حکایتی جالب از مرحوم ملا محمد مهدی نراقی که پسرش ملا احمد نراقی است در مدیریت ورودی های فکر برای رسیدن به هدفی که داشته بیان شد ...
ادامه ی کتاب مکیال المکارم ابتدای شماره ی دوم از بخش ششم تاکید بر دعا برای حضرت بعد از نماز ظهر: از امام صادق علیه السلام که بعد از نماز صبح و ظهر هرکس بگوید «اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم» نمی میرد مگر این که امام مهدی علیه السلام را دیدار کند.
درمدینه شخصی بر امام صادق علیه السلام وارد شد و دید که حضرت دست به سوی آسمان گرفته و دعای دیگری که در کتاب  مکیال ج ۲ صفحه ۲۷ آمده می خوانند که از این دعا 14 مطلب استخراج می شود.
عصمت ائمه علیهم السلام برای ما ثابت شده و ما می توانیم متشابهات را به محکمات عرضه می کنیم؛ یعنی عصمت حضرات معصومین محکم است حالا کسی بگوید در این جای دین ابهام دارد اگر ما به این مسئله مواجه شدیم عصمت معصوم را زیر سوال نمی بریم، متشابه را به محکم عرضه می کنیم. مثلا این جای دین برای ما مبهم است یعنی عالمان شیعه نتوانستند متشابه را خوب برای ما تفهیم کنند بر می گردیم به محکم.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه - تاریخ: 1401/3/24

دانلود فایل صوتی    88 دقیقه مباحث مطرح شده:  
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و یکم - تاریخ: 1401/3/31

دانلود فایل صوتی    68 دقیقه مباحث مطرح شده: در خدمت كتاب مكيال جلد٢ در بخش ششم:
متوجه شديم كه صاحب مكيال ٤١ مورد در زمان هاي مناسب نسبت به دعا براي امام زمان تاكيد كرده و دعاهايي رانقل كرده اند كه در سيره اهل بيت عليه السلام نقل شده كه نمونه ي آن دعا بعد از نماز ظهر و نماز عصراست.
 توجه كنيم که چقدر نسبت به امام زمان علیه السلام شرمنده ایم! چقدر غفلت داشته ايم كه اينقدر اين دعاها به درگاه حق متعال مورد تاكيد است و ما در سن هاي ٤٠ و ٥٠ سالگي هم حتي در قنوت هايمان يك دعای از این ها را نخوانده ايم . اين اعتراف و شرمندگي بايد در وجودمان باشد و اعتراف كنيم كه نمي توانيم حق ايشان را در عصر غيبت بجا اوريم؛ اين اعتراف بايد همراه با اهتمام ورزيدن بيشتر به دعاي فرج باشد.
همتي كنيم براي گسترش و استفاده بيشتر اطرافيان و هديه دادن اين كتاب ارزشمند براي شادي روح عزيزان از دست رفته و هديه به عروس دامادها و كتابخانه ها و...  برای ترویج این کتاب و استفاده از ن.
نسبت به اعتقادات اطرافيان و عزيزان سه كار مهم انجام دهيم: گام اول اين كه اين اعتقادات صحيح را تثبيت كنيم . گام دوم اين كه اگر در اعتقادات خطا يا ابهامي است تغييرايجاد كنيم و گام سوم اين كه اين احكام تثبيت شده را تبين كنيم.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و دوم - تاریخ: 1401/4/14

دانلود فایل صوتی   71  دقیقه مباحث مطرح شده: ابتدای جلسه عرض ادبی خدمت یکی از اصحاب امام حسین علیه السلام، جناب عابث ابن ابی شبیب شاکری شد؛ این بزرگوار نخستین فردی است که وقتی جناب مسلم نامه ی سید الشهداء علیه السلام را در جمع شیعیان کوفه خواندند، دعوت امام را با سخنان بسیار تکان دهنده ای لبیک گفته و زمینه ی بیعت مردم را با جناب مسلم فراهم کرد و نامه ی جناب مسلم را نیز به امام علیه السلام رساند و در مسیر تا کربلا یاوروهمراه امام علیه السلام بود و در روز عاشورا همواره پشتیبان و یاور حضرت بود تا به مقام شهادت نائل آمد.
او درهنگام وداع به حضرت عرضه داشت: یا اباعبدلله، من چیزی عزیزتر از جانم برای جلوگیری از کشته شدن شما ندارم ...
اگر انسان می خواهد جانش را خرج چیزی کند چه چیزی ارزشمند تر از جان دادن در راه امر دین و اهل بیت علیهم السلام؟ ...
در ادامه به معرفی دعای بر امام عصر علیه السلام در روز عرفه (عنوان ١۵ از بخش ششم جلد دوم کتاب مکیال) پرداخته شد که در این قسمت صاحب مکیال ارجاع می دهند به دعای ۴٧ از صحیفه ی سجادیه.
نکات فراز ۶١ تا ۶۵ دعا:
-ائمه علیهم السلام حجت خدا و راهنمایان بشر شدند که بندگان هیچ عذری در پیشگاه حق متعال نداشته باشند.
-ائمه علیهم السلام ما ینطق عن الهوی هستند و هرچه می گویند از سمت خداست و امر امام، امر خداست.
-تنها صراطی که بندگان را به رضوان خدا می رساند راه اهل بیت علیهم السلام است.
-به وسیله ی اطاعت و نصرت و دفاع از امام زمان علیه السلام به خدا تقرب پیدا می کنیم.
-به پا داشتن قرآن و اقامه حدود و سنن پیامبر صلی الله علیه و آله به امام زمان علیه السلام است.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و سوم - تاریخ: 1401/4/21

دانلود فایل صوتی   98 دقیقه مباحث مطرح شده: در بخش ۶ از کتاب شریف مکیال و در ارتباط با دعای بر فرج در روز غدیر:
تبیین نظام امامت توسط خاتم الانبیاء برمردم ازامیرالمؤمنین تا امام زمان علیهم السلام در آن روز .
مصداق حجة الله بودن امیرالمؤمنین علیه السلام و این که تمام فضائل غیر اختصاصی مولا مصداق اولیه اش وجود نازنین ایشان ولی درهرزمانی مصداق آن مقام و ویژگی دروجودمقدس امام آن عصرمتجّلی است.
خداوند متعال این مقام امامت را برای اهل بیت علیهم السلام برگزیده وموروثی نیست.
جایگاه ویژه ی دعا ودعا برفرج مولایمان صاحب الزمان سلام الله علیه در روز غدیر ودراعیاد دیگر.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و چهارم - تاریخ: 1401/4/28

دانلود فایل صوتی    128 دقیقه مباحث مطرح شده: معرفت خدای متعال چند مرحله دارد:
● تعریف معرفت: زمانی که معرفت حق متعال به بندگان اعطا شده است.
● شناخت آن معرفت و یقین به آن معرفت.
● تسلیم در برابر معرفت.
موقف تعریف مربوط به عوالم پیشین است که نکاتی ذیل این مسئله مطرح می شود:
نکته ی اول: عهد و پیمان باید در شرایطی باشد که واجد عقل و فهم باشیم.
نکته ی دوم: بلی گفتن و تایید کردن بایستی از روی اختیار باشد.
نکته ی سوم: روایات فراوانی حاکی از آن است که انسان ها پیش از این که در اصلاب پدران و ارحام مادران در این دنیا باشند، عوالمی را گذرانده اند. در آن عوالم خداوند متعال افراد را واجد نور علم و عقل کرده و نفس خود را به آنان معرفی و به آن ها فرموده: اَلستُ بِربّکم (از ربوبیت خودش از آن ها اقرار گرفته است).
نکته ی چهارم: بعد از اِقرار و اعتراف بندگان از آن ها پیمان گرفته شده و فرشتگان بر این عهد و میثاق گواه گرفته شدند.
نکته ی پنجم: خدای متعال موقعیت تعریف و میثاق را از یاد انسان ها برده است.
نکته  ی ششم: تنها راهی که می توان از عوالم پیشین باخبر شد این است که خدای متعال اِِخبار کند از طریق کسانی که متصل به منبع وحی هستند.
نکته ی هفتم: شواهدی بر این که چنین عالمی بوده است:
یکی از شواهد این است که تمام خلائق مفطور به معرفت الله هستند.
شاهد دیگر این که ما به طور ناخواسته در اولین دیدار با افراد، گاهی نسبت به آن ها محبتی داریم و گاهی نسبت به آن ها بغض داریم.
شاهد سوم این است که گاهی انسان بدون هیچ دلیل و منشا ظاهری دچار حزن و اندوه می شود.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و پنجم - تاریخ: 1401/5/4

دانلود فایل صوتی    85 دقیقه مباحث مطرح شده: در این جلسه صحبت پیرامون نام های اذکار به میان امد .
ذکر «لا حول ولا قوه الا با لله» به نام حوقله وذکر «الله اکبر» به نام تکبیر و ذکر «لا اله الا الله» به نام تحلیل و ذکر«سبحان الله» به نام تسبیح نامیده می شود.
بهتر است که مداومت داشته باشیم در گفتن ذکر حوقله به نیت زدودن غم و ناراحتی از دل امام زمان علیه السلام و دوستداران ایشان.
زندگی ما دارای حدودا سه نشئه است. نشئه اول که همان عالم ذر نامیده می شود زمان قبل تولد تا موقعی است که مادر متوجه موجود جدیدی در وجود خود می شود. از این به بعد نشئه دوم اغاز شده و نشئه سوم از زمان مرگ اغاز می شود.
حال این سوال مطرح می شود که دانستن وقایع پیش امده در عالم ذر چه سودی برای  زندگی ما در این دنیا دارد؟
ما وقتی وارد این دنیا می شویم مراحلی را پشت سر گذاشتیم که می شود عوالم ذر. در ان عوالم به همه اعطای معرفت الله و معرفت النبی ومعرفت الامام شده ولی همه دربرابر خداوند معرفت الله را پذیرش داشته اند ولی در برابر معرفت النبی و معرفت الامام همگی پذیرش نداشته اند.
وقتی به ما عرضه معرفت می شود براساس اختیار خودمان می توانیم آن را پذیرفته و یا ان را نپذیریم.
در ان جا فقط اعلام نشده بلکه تعهد گرفته شده و بر این تعهد فرشتگان شاهد بودند.سپس خداوند این اتفاقات را از ذهن ما فراموشانده است.
تنها راه ما برای دستیابی به آگاهی هایی از عالم قبل، متون روایی و قران است.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و ششم - تاریخ: 1401/5/11

دانلود فایل صوتی    74 دقیقه مباحث مطرح شده: صحبت هایی پیرامون عوالم پیشین؛ سخن از عوالم عهد یا عوالم ذر بر مبنای وحی است ولی گاهی اوقات شواهدی هم رخ  می دهد که به نظر می رسد این شواهد نشانه هایی برای توجه به آن عوالم است
خواندن روایاتی پیرامون این مسئله
این که گفته می شود خداوند از روح خويش در انسان ها دمید به چه معناست؟
یعنی خداوند ارواح مختلفی را آفریده است و از میان آن روح ها،  روحی را برگزیده است. مثال بیت الله، روح الله
خدای متعال ارواح همه انسان ها را ۲۰۰۰ سال قبل از ابدان آن ها آفریده است که در آن زمان مومنین با هم انس و الفتی داشتند و با مشرکان و کافران هم دشمنی داشتند.
در روایات برای انسانها، پیش از عالم دنیا حداقل دو عالم جداگانه مطرح شده است:
1) عالم ارواح است که خدای متعال  فقط روح های انسان ها را  خلق کرده اند و آن ها در ملکوت، هوا یا مکانی که خداوند متعال برایشان تعبیه کرده اند ساکن بودند
2) عالم ذر که یقینا غیرازعالم ارواح است و خدای متعال در آن عالم تمام فرزندان حضرت آدم علی نبینا و آله و علیه السّلام را به صورت ذره های کوچکی خلق کرده است.
دوستان ائمه علیهم السلام در آن عالم با نام، بر اهل بیت مشخص شده اند. این دنیا هم دوستان خود را می شناسند. 
چگونه است حال ما اگر درک محضر مولا کنیم و بگوییم ما خیلی شما رو دوست داریم و حضرت بگویند: «مَا أَنْتَ كَمَا قُلْتَ، ویلک!» من شما رو ندیدم.
در لحظه مرگ مشخص خواهد شد که ما از سعدا هستیم و یا از اشقیا
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و هفتم - تاریخ: 1401/5/17

دانلود فایل صوتی    121 دقیقه مباحث مطرح شده: بعد از مرور مطالب جلسه گذشته و در ادامه موضوع عوالم ذر:
در عوالم پیشین ارواح با شعور مورد خطاب و تکلیف خدای متعال قرار گرفته اند. روایت ها درباره ی خلقت انسان می گوید که ارواح آن ها ۲۰۰۰ سال قبل از ابدان خلق شده اند. صاحب نظران شیعه روایات این باب را در حد متواتر می دانند که در ذیل به برخی از آن ها اشاره می شود:
۱-علامه مجلسی او در این باب ۲۵ روایت ذکر نموده است.
۲- سید نعمت الله جزایری در کتاب انوار نعمانی.
۳- صدرای شیرازی در کتاب عرشیه صفحه ۲۳ او در آن جا می گوید روایات این باب از شمارش خارج است.
۴- شیخ عبدالنبی عراقی که روایات عالم میثاق را به نه دسته تقسیم می کند. او در دسته ی هفتم عنوان می کند که روایات این باب، ۷۰۰ حدیث هستند.
۵- سلسله مقالات کنگره شیخ مفید از قول محقق، آیت الله جهرمی شریعت مداری: نتیجه آن که نصوص بر تقدم خلقت ارواح بر اجساد جداّ زیاد است.
در  بیان روایات باب خلقت ارواح قبل از ابدان به تعریف انواع احادیث مختلف پرداخته شد مثل حدیث متواتر و دو نوع آن حدیث تواتر لفظی و تواتر معنوی، حدیث مستفیض،  حدیث واحد و حدیث حسن.
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و هشتم - تاریخ: 1401/5/25

دانلود فایل صوتی    63 دقیقه مباحث مطرح شده: کتاب شریف مکیال قسمت چهار، حرف ظا. 
ظهور حق به دست آن حضرت:

وجود نازنین امام زمان علیه السلام به استناد روایاتی که در ذیل این عنوان آورده شده کسی هستند که حق به دستشان جاری می شود و نیکویی های عالم خلقت را جاری می فرمایند و همه ی خوبی ها در وجودشان جمع است.
پس نسبت به دعای برای آن حضرت اهتمام بورزیم، برای سلامتیشان صدقه بدهیم و دعاگوی ظهور باشیم و فرهنگ دعا برای ظهور را گسترش دهیم.
ظفر و پیروزی آن حضرت بر معاندین:
حضرت صادق علیه السلام در باره آیه شریفه ی «لولا اخرتناالی اجل قریب» (چرا آیت امر را به تاخیر نینداختی؟ نساء، آیه ۷۷) فرمودند: منظور این است که تا زمان ظهور امام زمان که نصرت و پیروزی با اوست.
ظلم دشمنان به آن حضرت:
علی بن ابراهیم از امام محمد باقر علیه السلام در باره ی آیه ی شریفه «ولمن انتصربعد ظلمه» حال آن که بعد از ظلمی که به اورفت قیام کند، نقل می کند که یعنی قائم و اصحاب آن جناب، زیرا که آن هایند که بر ضدشان راهی نیست و هرگاه قائم بپا خیزد، از بنی امیه و تکذیب کنندگان و ناصبیان _ خود و اصحابش_انتقام خواهند گرفت.
بنی امیه چه کسانی هستند؟
بنی امیه طایفه ای از خاندان قریش هستند که ۹۱ سال بر سراسر جهان اسلام حکومت کردند؛ بچه های امیه ابن عبد شمس ابن عبد مناف هستند و اولین حاکم و موسس این مجموعه عثمان بن عفان بن ابوالعاص بن  امیه است و معاویه هم از سال ۴۱ و بعد یزید ملعون و معاویه پسر یزید و بعد از این ها خاندان مروان سر کار آمدند مروان بن حکم با عثمان پسر عمو هستند پس حکومت مروانیان نیز ادامه همان حکومت بنی امیه ملعون هستند.
خواجه نصیر الدین توسی در قرن هفتم در بین متفکران شیعی با عناوین عقل حادی عشر و استاد البشر معروف بوده است. خواجه نصیر یک صلوات مشهور نسبت به حضرات معصومین  دارد و یک برائت نامه هم دارد ....
             

 


 


جلسه ی صد و پنجاه و نهم - تاریخ: 1401/6/1

دانلود فایل صوتی
 
   دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این جلسه در دسترس نیست!
در این جلسه مطالب ویژه ای در باره ی بنی امیه (به مناسبت روایتی در کتاب شریف مکیال) بیان شد.
             

 


 


جلسه ی صد و شصتم - تاریخ: 1401/6/8

دانلود فایل صوتی   104  دقیقه مباحث مطرح شده: امام کاظم علیه السلام خطاب به جناب هشام در ارتباط با ارزش علم آموزی و اهتمام برای آموختن معارف ائمه علیهما السلام فرمودند: لقمان به پسرش گفت سر سپرده ی حق باش تا خردمندترین مردم باشی، همانا زیرکی در برابر حق ناچیز است. پسرم، دنیا دریایی ژرف است که بسیاری در آن غرقه گشتند، چنانچه در پی رهایی باشی، باید کشتی تو در این دریا تقوای الهی باشد، این کشتی باید از ایمان آکنده، بادبانش توکل، ناخدایش عقل، راهبرش دانش و لنگرش شکیبایی باشد.
کتاب مکیال حرف «ضاء»
*لعن ها هم میتواند باعث تقرب به خدا شود. پا به پای تولی باید تبری را هم آموخت. طبق آیات و روایات حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه، مورد ظلم واقع شده اند. بنابراین می توانند برعلیه کسانی که به ایشان ظلم می کنند مبارزه نمایند و لازمه این امر ظهور ایشان است.
*در ارتباط با روز ظهور در روزهای مختلف و ایام متفاوت مثل چهارشنبه و جمعه و عاشورا و رمضان و ..  :
اولا: ممکن است هر روز مربوط به وقایع خاصی باشد مثل اعلام ظهور، حرکت از مکه و یا خروج به طرف کوفه و ...
ثانیا: روایات به ما می گویند که هر لحظه و هر ساعت و روز منتظر ظهور امام زمانتان باشید. ممکن است هر لحظه خداوند تعالی اذن ظهور بدهند.