جلسه ی صد و شصت و یکم - تاریخ: 1401/6/15 دانلود فایل صوتی 56 دقیقه مباحث مطرح شده: حدیث اول: جعفر کذاب عموی امام زمان سلام الله علیه هست. نکته این است که اگر کسی منتسب به اهل بیت علیهم السلام باشد و در امامت خدشه وارد کند و باعث گمراهی دیگران شود، قابل احترام نیست. حدیث دوم : در تمام زمان ها برای کشتن حضرت تلاش زیادی شده، که به اعجاز خداوند به سرانجام نرسیده. پس باید برای غلبه بر دشمنان حضرت بسیار دعا کرد. عنوان ۴: تمام فضایل و کمالاتی که در مورد ائمه علیهم السلام گفته می شود ، تماما در وجود امام عصر علیه السلام جمع شده است. یکی از مظلومیت های اهل بیت این است که اطرافیان آنان توان شنیدن فضیلت های ایشان را نداشته اند، به دلیل این که اعتقاد قلبی به امامت ایشان نداشته اند. پس اگر ما طالب شنیدن این فضایل و بیاناتی از بطون قرآن از حضرت هستیم و اعتقاد قلبی به امامت ایشان داریم باید خالصانه برای ظهور دعا کنیم.
جلسه ی صد و شصت و سوم - تاریخ: 1401/6/29 دانلود فایل صوتی 74 دقیقه مباحث مطرح شده: حرف عین، عزت اولیاء با ظهور آن حضرت اولا توجه کنیم که این مطلب (عزت اولیاء با ظهور آن حضرت) چه ارتباطی با بحث مهدویت دارد؟ مرحوم صاحب مکیال ویژگی هایی بیان کرده اند و گفته اند: ای انسان ها، اگر شما هر کدام از این ویژگی ها را در فردی دیدید نسبت به او احساس دین یا محبت می کنید و برای سلامتی اش دعا می کنید و از خدا می خواهید که توفیقاتش بیشتر شود و اگر در گرفتاری است نجات یابد. حال ای کسانی که نسبت به ذلت مؤمنان ناراحتید و می دانید فردی هست، ولی نمی دانید کجای عالم، ولی می دانید اگر به او اذن داده شود او ذلیل شدگان را عزیز می گرداند، پس آیا بنا بر وفای انسانی برایش دعا نمی کنید؟ پس چه نیکوست تا می توانیم دل های سرگشته را به سمت آن حضرت برگردانیم. حالا که تمام دنیا از تلخی و کثیفی و ظلم و آلودگی به درد آمده و از ما برای رفع این مسائل کاری ساخته نیست، اما فردی هست که اگر بیاید بساط این ظلم ها و آلودگی ها برچیده می شود، پس برای امام زمان علیه السلام دعاگو درست کنیم. منتظر امام زمان علیه السلام تربیت کنیم. حداقل کاری که می توانیم داشته باشیم این که خودمان و خانواده مان را دعاگوی حضرت کنیم. عذاب دشمنان آن حضرت می گویند حضرت که تشریف آوردند عذاب خواهندکرد؛ بله اما به عذاب دشمنان و ناکسان و خونخواران و جنایتکاران می پردازند، نه یک بنده خدا که عوام است و دانش زیاد ندارد، فهم دینی ندارد، مطلبی به اونرسیده؛ نه مؤمنین صاحب الزمان علیه السلام که به احترام امام حسین علیه السلام مغازه ها را تعطیل می کنند و پرچم سیاه می زنند و عزاداری می کنند. چرا در بعضی مجالس دورهمی می گویند حضرت که تشریف بیاورند گردن می زنند؟ چرا به اعتقاد بچه شیعه ها لطمه می زنند؟ روی چه حسابی به خدا و حجت او اتهام می زنند و فرد عادلی را متهم به ظلم می کنند؟ امام زمان روحی فداه دشمنان را، معاویه ومعاویه زادگان را و آن هایی که راضی به قتل سید الشهداء علیه السلام هستند را عذاب و عقاب می کنند. در روایت داریم که خانه ای برای بنی امیه باقی نمی گذارد مگر این که آن را و اهل آن را می سوزاند و خانه ای را که در آن خونی از آل محمد صلی الله علیه و آله باشد رها نمی کند مگر آن که آن را می سوزاند. مشاهده ی فیلم اشاره شده در جلسه
جلسه ی صد و شصت و چهارم - تاریخ: 1401/7/26 دانلود فایل صوتی 68 دقیقه مباحث مطرح شده: دربخش چهارم کتاب شریف مکیال ، حرف "عین"علم امام در روایت اول بیان می شود که علم امام من عندالله است و برای اهل بیت علیهم السلام منابع علوم مختلفی وجود دارد و گسترش علم ائمه به طرق مختلفی صورت می گیرد. برای نمونه کتاب جفر، صحیفه ی حضرت زهرا سلام الله علیها که در اختیارایشان است از منابع الهی علم امام هستند.از این رو باید گفت : اهل بیت علیهم السلام کان و معدن علم خدای متعال هستند. روایت دوم که به نقل از امیرالمومنین علیه السلام آمده است می فرمایند: زمانی می رسد که تعداد مدافعان و پیروان راه حق که راه پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه اطهارعلیهم السلام است، ازهمان سابقه ی تاریخی خود که همیشه تعداد اندک بوده اند، کمتر می شود. هر چه ادمی دراین دوران بیشتر در مسیر حق واطاعت از امام زمان ارواحنا فداه باشد به همان میزان راه یافته تر خواهد بود. نکته ای که در ادامه روایت امیر المومنین می فرمایند آن است که راه ان که به امام زمان خود نزدیک شوی و معرفت یابی آن است که هر چه بیشتر به سلوک حضرتش عمل کنی؛ امام زمان معدن محبت است هنگام بیماری مردم برای آن ها بیمار می شوند هنگام مرگ در تشییع جنازه ی آن ها شرکت می کنند، بیش از همه به صله رحم کوشا هستند لذا باید به طریق ایشان تا جایی که می توان عمل کرد و درنهایت می فرمایند: اگر به وصال مولایت صاحب العصر والزمان رسیدی و توفیق وصل به حضرتش را یافتی، مبادا کسی که فتنه جو است تو را از پیروی او باز دارد.
جلسه ی صد و شصت و پنجم - تاریخ: 1401/8/3 دانلود فایل صوتی 82 دقیقه مباحث مطرح شده: با ظهور امام عصر علیه السلام به صورت آشکار نیکویی های بسیاری ازطرف ایشان صادر می شود.این وعده ی حق است واگر یک روز از دنیا باقی مانده باشد این وعده محقق می شود. اگر در زندگی مان و دیگران گرفتاری ایجاد شدوقتی خیلی دل گیر هستیم ومی خواهیم به کسی کمک کنیم و نمی توانیم، دعا برای ظهور ایشان کنیم و به دیگران هم سفارش به دعا کنیم تا در کارهای همگی فرج ایجاد شود. از آیه ۱۵۵سوره بقره ۸ نکته ی قابل تامل بیان می شود: ۱- امتحان می توانداستعدادهای نهفته در انسان را شکوفا کند البته حتمی نیست؛ گاه امتحان باعث بروز نقص می شود. ۲- حتما ما را می آزمایند وگریزی از این آزمون ها نیست و عملکرد ما که همان صبر است مهم است. ۳- عبارت نقص غیر از نابودی است. گاه انسان به نداشتن آزمون می شود وگاه به نقصی. ۴- چه بشارتی به صابرین داده می شود! صبر کننده گان بهره ها می برند. ۵:درباره ی ریشه کلمه ی «بلا» که «بلو» و«بلی» است؛ قرآن می فرماید: ما ترس وگرسنگی وبالا وپایین هایی در زندگی تان ایجاد می کنیم وبا آن شمارا می آزماییم. ۶- در دو آیه ۱۴۴سوره اعراف و۱۳۰سوره طه، خداوند از روی رحمت وکرمش نمی خواهد تا جای ممکن، حتی فرعونیان وکسانی که رودرروی اویند را گرفتار عذاب کند و می خواهد با نقص ها و گرفتاری ها در زندگی آن ها را هدایت و متذکر ذات حق نماید. ۷- در آیه ۱۰و۱۱سوره ی احزاب، خداوند یادآور آزمون جمعی می شود که همگانی بوده اما جواب هایشان متفاوت است. ۸- درآیه ۲۱۴سوره ی بقره، خطاب به مسلمانان مدینه است که: گمان کردید به بهشت داخل می شوید بدون امتحانی که بر افراد درگذشته قبل شما وارد شده بود؟
جلسه ی صد و شصت و ششم - تاریخ: 1401/8/10 دانلود فایل صوتی 92 دقیقه مباحث مطرح شده: ابتدا روایاتی راجع به ارزش وجایگاه آموختن علم دین ومعارف اهل بیت علیهم السلام بیان شد. آن چه که کمک به بندگی بهتر یک فرد، دردنیا وبهره مندی ازعنایات خداوند در آخرت م کند، مصداق علم است. آن علمی که ایجاد تقرّب به خدا می کند خیر است وآن چه که ایجاد بُعد ودوری از خدا واهل بیت علیهم السلام می کند شرّ است. کسی که به قصد قربت وتقرّب به خدای متعال درمجالس علم دین برای اصلاح اخلاق وباورهایش وقت بگذارد خدا اورا درجایگاه نیکان ودر مقام خوبان قرار می دهد. درروایتی از امام صادق علیه السلام آمده که: ریشه ی هر خوبی ونهایت هر جایگاه والایی در علم است. کسی که صاحب علم دین می شود وقتی سختی وگرفتاری برایش پیش می آید بی تابی نمی کند، چون یقین دارد که خدا عادل است وظلم نمی کند پس صبر می کند واَجر صبرش را هم می برد چون راضی به فعل واَمر خدا بوده است. بخش چهارم از کتاب مکیال، ذیل حرف عین، شماره ی هفت؛ عزلت وگوشه گیری آن حضرت ازمردم در این قسمت امام زمان علیه السلام با تعبیر دیگری به نام صاحب اَمر معرفی شده اند. ایشان به همراه ۳۰ نفر ازخاصّان وموالیانشان پیوسته در مدینه واطراف مدینه به سر می برد. دوران غیبت حضرت، دوران ححیرت وسر گردانی است وراه فراری از آزمون های عصرغیبت هم وجود ندارد و به فرموده ی معصوم در این دوران غیبت وحیرت؛ جایی نیست که شما به ان جا پناه ببرید. امام حسن عسگری علیه السلام از فرزندشان حضرت مهدی علیه السلام پیمان گرفتند که در سرزمین های دور و پنهان منزل بگیرند وجایگاهشان مخفی باشد. یکی از اسباب رفع این گرفتاری های زمان غیبت، توبه استغفار وترک معاصی وهمّت برانجام واجبات است. در روایتی امام صادق علیه السلام به فردی به نام کُمیت راجع خلیفه ی اول ودوم فرمودند: هیچ خونی گر چه به اندازه ی خون حجامتی در اسلام ریخته نشده ومالی از حرام بدست نیامده وعمل منافی عفّتی صورت نگرفته، مگر آن که برگردن آن دونفر است تا این که مهدی ما اهل بیت علیهم السلام قیام کند. در همه اُمور باید نظام محوری زندگی ما نظام بندگی خداباشد. هر نظامی غیر از نظام بندگی ما را از سعادت دنیا وآخرت دور می کند. پس در مسر بندگی علماً وعملاً تلاش کنیم وانتظار نداشته باشیم که همه چیز در زندگی بر وِفق مراد وخواسته دلمان باشد.
جلسه ی صد و شصت و هفتم - تاریخ: 1401/8/17 دانلود فایل صوتی 79 دقیقه مباحث مطرح شده: ذیل حرف عین شماره ۸ اگر ما به نظام خلقت توجه کنیم و وظیفه ای که برعهده ی ما گذاشته شده، نگاهمان به بندگی و اهتماممان به انجام فرایض و واجبات متفاوت خواهد بود. شاید بعضی ها که اهتمام شان نسبت به این اعمال کمتر است نظام زندگی را جور دیگر تجزیه و تحلیل می کنند براین اساس در خوانش کتاب شریف مکیال و به مناسبت بحث در باره ی نماز امام زمان علیه السلام دو روایات خوانده شد به نماز به عنوان یکی از مراتب مهم و جایگاه نزد خداوند برای بندگی بیشتر توجه کنیم. ما کمتر آیه ای در قرآن در مورد کمیّت نماز داریم؛ بیشتر در مورد کیفیّت نماز است. یعنی کیفیّت نماز بیش از شکل نماز مورد عنایت قرار گرفته است؛ به عنوان نمونه در سوره ی مومنین آیه ۲ اشاره به خشوع در نماز دارد. خشوع حضور قلب همراه با تواضع، توام با احترام و ادب است که اگر در روح نماز خشوع پیدا شود اثرش در اعضای بدن هم مشخص می شود. برای خشوع در نماز دستوراتی داده شده ... از جمله: خدا ی متعال در نظر ما بزرگ و عظیم و با جبروت و با قدرت جلوه کند و دنیا در نظر ما کوچک شود. در ادامه از محافطت بر نماز گفته شد که به دو بخش تقسیم میشود: محافطت بر ظاهر نماز: وقت نماز و احکام نماز محافظت بر شرایط باطنی نماز
جلسه ی صد و شصت و نهم - تاریخ: 1401/9/1 دانلود فایل صوتی 79 دقیقه مباحث مطرح شده: در ابتدا عرض ادبی خدمت یکی از یاران حضرت سیدالشهدا علیه السلام شد. جناب عبدالله بن امیر کلبی و همسرشان بنام ام وهب؛ ایشان به نقلی دومین شهید از یاران سیدالشهدا هستند. همسر ایشان نیز به دست غلام ملعون شمر به شهادت رسید؛ رحمت خدا براو و همسرشان. کتاب مکیال حرف «غ»، غیبت آن حضرت. از اصبغ بن نباته روایت شده است گفت خدمت امیرالمومنین رفتم و دیدم آن حضرت به فکر فرو رفته اند؛ سوال کردم فرمودند: در فکر مولودی هستم که مهدی است و زمین را پر از عدل می کند؛ همانطور او آفریده شده است همانطور خواهد آمد و زمین را پر از عدل می کند. گویا شیعیان را می بینم که مانند چهارپایان دنبال چراگاه می گردند و آن را نمی یابند و آگاه باشید هر کس از آن ها بر دین خود ثابت بماند و قلبش به خاطر طول کشیدن غیبت امامش قساوت نگیرد چنین کسی در درجه ام، همراه من خواهد بود. در روایتی می فرمایند: از بلاها فقر و شدیدتر از آن بیماری جسمی و شدیدتر از آن بیماری قلب است که همان قساوت قلب می باشد. دانلود کتاب کتابی که در این جلسه معرفی و پیشنهاد مطالعه ی آن داده شد.
جلسه ی صد و هفتاد - تاریخ: 1401/9/8 دانلود فایل صوتی 80 دقیقه مباحث مطرح شده: ابتدای جلسه عرض ادب و توجه به یکی از یاران اباعبدالله الحسین به نام عبدالرحمن عبد ربه خزرجی است که از ناقلان حدیث غدیر و بازگو کنندگانش در بین مردم است و از کسانی که امیرالمومنین به ایشان قرآن را تعلیم دادند. در ادامه پخش یک فایل صوتی در مورد افرادی که اکنون و در شرایط الان هم دینشان را به خوبی حفظ می کنند جهت تذکر به حفظ قرآن و ادعیه پخش شد. در خوانش کتاب مکیال در ذیل عنوان غیبت آن حضرت روایاتی خوانده شد و توضیحاتی در مورد معنای وقتی حضرت زنده اند ارثشان تقسیم می شود با سه احتمال نکاتی بیان شد. سپس به دو داستان از فضائل امیرالمومنین علیه السلام که نشان دهنده بی نیازی اهل بیت به مال دنیا و در اختیار بودن عالم ممکنات در دست اهل بیت علیهم السلام است، اشاره شد. اشاره شد که : متاسفانه اهل بیتی که برای بچه ها در کتب درسی ترسیم می کنند چیزی یه کم از ما بهتر است. و تذکری در مورد اینکه ما چطور فرزندانمان را با امیرالمومنین امام زمانشان آشنا می کنیم و چقدر به شناساندن امام بر مبنای قرآن و روایات به آن ها همت می کنیم، بیان شد. سوال دیگر در مورد بیعت داشتن در گردن امام که به این معنی هست که چون ائمه امر بر شمشیر کشیدن بر طاغوت زمانشان را نداشتند بنابراین به ادبیات عرف، تحت سلطنت آن ها بودند.
جلسه ی صد و هفتاد و چهارم - تاریخ: 1401/10/27 دانلود فایل صوتی 70 دقیقه مباحث مطرح شده: تقيه يعني حفظ كردن و غالبأ به معناي پنهان كردن عقيده به جهت حفظ خود از خطر است؛ در مواقعي كه بايد مواظبت از ناموس مال و جان و ابرو حفظ شود بايد تقيه كرد. نكته ی مهم در مورد تقيه اين است كه بنيان و شريعت فقه جعفري نبايد به خطر بيفتد؛ تقيه تا جايي است كه به اصل دين و شريعت خدشه اي وارد نشود و اگر خدشه اي وارد شود تقيه حرام است هر كس مومن به حق متعال است اين فرد بي موالات زندگي نمي كند؛ اگر كسي ورع دارد ولي گاهي خطا مي كند اين قابل بخشش خداست ولي نبايد گفت من به اين شكل تربيت شدم! اگر در زماني مردم رغبت به حج پيدا نكنند بر حاكمان واجب است كه هزينه كنند تا مردم به حج مشرف شوند براي خفظ شأن خدا. ممكن است كسي حج نرود ولي اسلام و ايمانش كامل باشد ولي با نداشتن ولايت محمدوآل محمد امكان ندارد كسي مومن اطلاق شود. همان طور كه در دعاي صنمي قريش امده لات و عزي (ابوبكر و عمر) لعنت الله عليهما دو بت قريش هستند كه اين دو خبيث و ملعونند ماجراي سوزاندن آن دو كه حضرت آن ها را زنده مي كنند به چوبي مي بندند وآتش مي زنند و ان چوب خشک سبز مي شود كه دوباره عده اي به اين واسطه به آن ها بر مي گردند براي امتحان است ٣١٣ نفر ياران ويژه حضرت هستند كه از فرماندهان سپاهند كه جايگاه خاصي دارند ولي هزاران نفر ياران ديگر حضرت هستند كه ايشان را ياري مي كنند.
جلسه ی صد و هفتاد و هفتم - تاریخ: 1401/11/25 دانلود فایل صوتی 68 دقیقه مباحث مطرح شده: كتاب مكيال، در ذيل حرف «غين» در باب غيبت امام عصر عجل الله، در ادامه ي روايت احمد بن اسحاق از امام حسن عسكري عليه السلام درباره ي جانشين بعد از ايشان: حضرت امام حسن عسكري عليه السلام مي فرمايند: "اي احمد بن اسحاق! اگر بر خداوند و حجت هايش عزيز نبودي اين فرزند را به تو نشان نمي دادم." شيعه آرزوي ديدار امام عصر عجل الله را دارد، براي رسيدن به اين مرتبه، يكي از كارهايي كه بايد انجام داد؛ محاسبه ي نفس است. محاسبه نفس يعني بررسي اقوال، افعال و نياتي كه انسان در طول روز يا طي شب نسبت به آن ها فاعل بوده است. در مسير رسيدن به نقطه ي جلب رضايت خداوند، بايد انسان به طور منظم؛ مذكِّر داشته باشد. اين مذكِّر مي تواند يك كتاب روايي خوب، يك كتاب اخلاقي خوب و يا يك سخنراني خوب باشد به طوري كه همواره فرد را به بهتر بندگي كردن خدا تذكر بدهد. توجه به اين نكته ضروري است كه شيعه، تنها سخني را مي پذيرد كه مبناي قرآني و روايي محكمي داشته باشد. بيماري هاي قلب و روح مانند حسد، تكبر، غضب و... در تهذيب نفس و ايجاد ملكه ي تقوا مانع مهمي است؛ بسياري از افراد متوجه بيماري هاي روحي، اخلاقي و رفتاري خود نمي شوند. يكي از راه هاي مهم و البته برترين راه ها و سهل ترين آن ها براي پاك شدن از اين بيماري ها؛ استغاثه به حجت خداوند است. اين مسير براي كساني كه در آن قرار مي گيرند؛ راهي است كه با زدودن رذايل، تجلي بيشتر فضايل، براي آن ها حاصل مي شود. فرموده ي اميرالمؤمنين علي عليه السلام:" مَن طَلَبَ شيئاً وَ جَدَّ وَجَدَ وَ مَن قَرَعَ باباً وَ لَجَّ وَلَجَ، هر كس چيزي بخواهد و تلاش كند آن را مي يابد و هر كس دري را بكوبد و اصرار ورزد، در گشوده گردد."
جلسه ی صد و هفتاد و هشتم - تاریخ: 1401/12/2 دانلود فایل صوتی 55 دقیقه مباحث مطرح شده: در بندگی خدا، ارزش نماز هر کسی بر اساس درجه حضور قلب و اخلاص و معرفت او تعیین می شود. نماز هر کس که ارزش بیشتری دارد، موجب تقرب او به خداوند و حجت زمان می شود، زیرا شخص نسبت به شعاع نورانی حجت خدا نزدیک تر می شود و خداوند به او معرفت و محبت افزون تر، استحکام بیشتر در اعتقادات، قلب سلیم، اخلاق نیک، توفیق بیشتر بر انجام واجبات و ترک محرمات عنایت می کند و ما باید سعی کنیم معرفت بیشتری به دست بیاوریم که آگاهی و توجه به وجود مقدس امام زمان علیه السلام، نکته های زندگی حضرت، شرایط پیش از ظهور و هنگام ظهور، همه زیر عنوان معرفت است. در کتاب مکیال المکارم ذیل حرف غین روایتی از امام حسن عسکری علیه السلام نقل شده است که در قسمتی از آن حضرت در باره فرزند گرامی شان فرمودند: به خدا سوگند که او غیبتی خواهد داشت که در آن از هلاکت نجات نمی یابد، مگر آن که خداوند -عز ّ و جلّ -او را به اعتقاد به امامتش ثابت بدارد، و به دعا کردن برای تعجیل فرجش توفیق دهد. احمد بن اسحاق می گوید: عرضه داشتم : آیا نشانه ای هست که قلبم به آن اطمینان و آرامش یابد؟ پس آن کودک با زبان عربی فصیح سخن گفت و فرمود: من بقیة الله در زمین او و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم. پس از دیدن عین دنبال اثر و نشانه مگرد، ای احمد بن اسحاق! کسانی که معرفت بالاتر و بینش بهتری دارند و خداوند به آنان نور یقین عنایت فرموده است، برای آن ها وجود مقدس امام زمان علیه السلام، وجودی عینی و روشن و قطعی و بیّن است. اگر یقین دارید، از موضع شک و تردید و شاید صحبت نکنید. مگر دست قدرت امام زمان علیه السلام را در زندگی نمی بینید؟ اعمال ما مرتب به حضور حضرت عرضه می شود. خداوند ما را در امامت آن بزرگوار ثابت قدم بفرماید ،که توصیه شده که دعای غریق را زیاد بخوانید: یا اللهُ یا رَحمانُ یا رحیمُ یا مُقَلّبَ القُلُوبِ ثَبّت قَلبی عَلی دینِکَ.
جلسه ی صد و هشتادم - تاریخ: 1401/12/23 دانلود فایل صوتی 74 دقیقه مباحث مطرح شده: به یاد جناب عمر ابن خالد از شهدای بزرگوار واقعه عاشورا چرا برخی از امامان اسامی برای فرزندانشان انتخاب کرده اند که از جهت منفی نشانه شده اند؟ مثل ابوبکر و عثمان که اسم علم شده اند و به یاد آن ها نامگذاری می شوند. این اسامی در دوره ما شاخص شناخته می شوند و در قرون اولیه اسلام این چنین نبوده است. در روایت های مختلفی شباهت هایی بین امام عصر عجل الله تعالی فرجه و پیامبران ذکر شده است. خذلان چیست؟ وقتی خداوند ما را رها می کند، نه به این معنی که خداوند شرایط گناه را فراهم کند ، بلکه آن روحی که باید به ان تذکر دهد و او را یاری کند و هر آنچ ه اسمش دستگیری خداوند است اتفاق نمی افتد. توفیق چیست؟ این که اگر کسی خودش را در معرض بندگی خدا قرار دهد، یعنی خود را در موقعیتی قرار دهد که خدا راضی است، روایتی که می خواند در قلبش ایجاد نور می کند، و روایتی که می خواند او را از گناه دور می کند ، و او را به بندگی خدا نزدیکتر می کند. هیچ موقعیت موفقیت آمیزی نشانه حق بودن نیست، هیچ برتری و توفقی نشانه رضای خدای متعال نیست، امکان موفقیت در یک امری اصلا نشانه این نیست که آن امر حتما حق است. مصداق رضایت خداوند کتاب و سنت است. اگر راه حق را پیدا کردی فکر نکن باید حتما شلوغ باشد.