جلسه ی صد و هشتاد و یکم - تاریخ: 1402/1/15 دانلود فایل صوتی 97 دقیقه مباحث مطرح شده: تصویری از کتاب «الموسعۀالکلمه» که در این جلسه به آن اشاره می شود. تصویر 1 از کتاب «کلمۀ الامام المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف» که در جلسه به آن اشاره می شود. تصویر 2 از کتاب «کلمۀ الامام المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف» که در جلسه به آن اشاره می شود.
جلسه ی صد و هشتاد و دوم - تاریخ: 1402/1/22 دانلود فایل صوتی قسمت ابتدایی جلسه 42 دقیقه مباحث مطرح شده: در ادامه جلسه ی گذشته، نکاتی پیرامون آخرین توقیع امام زمان علیه السلام به نایب چهارم (جناب علی بن محمد سمری) بیان شد که عبارتند از: 1. امام زمان علیه السلام، سرسلامتی دادند به افرادی که در مجلس عزای نایب چهارم امام شرکت کردند. این مسئله نشان دهنده ی جایگاه علی ابن محمد سمری می باشد. 2. حضرت در توقیع می فرمایند: (به جانشین بعد از خودت وصیت نکن)، نشان دهنده ی این است که نایبان خودشان از سمت خودشان جانشین انتخاب نمی کردند، بلکه از سمت حضرت بوده. 3.این که حضرت می فرمایند: (غیبت تامه واقع خواهد شد) چون غیبت صغری یک غیبت ناقص بوده است. اگرچه حضرت در پس غیبت بود اما با وجود نواب، غیبت کامل نبوده است. 4. رد تعبیر غلط «ظهور صغری» 5.براساس متن توقیع، عده ای اساس مشاهده را منکر شده اند و گمان می کنند هر تشرفی غلط است. دانلود فایل مهم پخش شده در جلسه 27 دقیقه مباحث مطرح شده: با پخش کلیپ نکاتی در پاسخ به کمال حیدری که با استناد به آخرین توقیع حضرت به نایب چهارم، هر نوع تشرف خدمت امام زمان علیه السلام را رد کرده است، بیان شد که عبارتند از: 1. سیاق تمامی این توقیع در موضوع نیابت خاص است. امام موضوع نیابت خاص پس از نایب چهارم را مردود دانسته اند. 2. در ادعیه به ما آموخته اند از خدا درخواست رؤیت آن حضرت را بکنیم. اگر این امر محال است، چطور ما را ترغیب به امر محال می کنند؟! 3. بعضی از دانشمندان کتاب هایی با ذکر اسناد معتبر در مورد افرادی که به محضر حضرت مشرف شده اند نوشته اند. 4. امام در این توقیع وجود هر فردی به عنوان واسطه میان خودشان و مردم را که ادعا می کند می تواند به اراده ی خود خدمت حضرت برسند را نفی کرده. حضرت ادعای میرزاعلی محمد باب شیرازی و احمدابن الحسن بصری را رد کرده نه سیدابن طاووس ها را. دانلود فایل صوتی قسمت پایانی جلسه 3 دقیقه مباجث مظرح شده:
جلسه ی صد و هشتاد و سوم - تاریخ: 1402/1/29 دانلود فایل صوتی 101 دقیقه مباحث مطرح شده: توضیح دو روایت در خصوص اهمیت و جایگاه هدایت و تربیت دینی. مضمون روایت اول از امام حسن عسکری علیه السلام: سخت تر از یتیمی از دست دادن پدر، یتیمی دوری و جدایی از امام است. هر شیعه ی دانا به علوم ما که این یتیم را در پناه گیرد در بهشت همنشین ما خواهد بود. روایت دوم، اهمیت نجات درماندگان اعتقادی نسبت به دیگر درماندگان را بیان می کند. در ادامه ی جلسه، خلاصه یک فایل صوتی توسط سه نفر از داوطلبان حاضر در کلاس ارائه شد. موضوع این فایل در خصوص شرایط سخت دین داری و راه های حفظ دین در آخرالزمان بود. در عصرغیبت گرفتاری ها، انحرافات، اختلافات و گمراهی ها افزایش پیدا می کند به حدی که حق در نظر مردم باطل جلوه می کند و باطل در نزد آنان حق می شود؛ افراد مؤمن در نزد مردم تحقیر می شوند و دین داری سخت می شود مثل نگهداری آتش در کف دست! علت این شرایط آزمون خداوند است تا مردم از هم تفکیک داده شوند. آنچنان که سنگ طلا را در کوره حرارت می دهند تا طلای خالص در بیاید. در ادامه چند عنوان راه حل برای محفوظ ماندن ازفتنه های آخر الزمان بیان شد: 1-تصحیح پایه های اعتقادی (توحید، امامت،معاد...) با استفاده از محضر عالمان دینی و محدثین، آن هایی که از روایات بهره برده اند. 2-دعا برای ظهور حضرت که خود موجب گشایش در زندگی شیعیان می شود. 3-توسل و پیوند به اهل بیت علیهم السلام یعنی پیروی از روایات آن بزرگواران. 4-خواندن دعای غریق و دعای اللهم عرفنی نفسک... که در بر دارنده سه معرفت است، معرفت حق، معرفت پیامبرو معرفت امام. 5-عمل به واجبات و پیروی از مسلمات دین و توقف در متشابهات و مراجعه به اهل علم برای رسیدن به راه حق و حقیقت. بحث پایانی این جلسه بررسی یک فایل صوتی بود که در راستای مبحث دو جلسه ی گذشته بود پیرامون آخرین توقیع امام زمان علیه السلام بود.
جلسه ی صد و هشتاد و پنجم - تاریخ: 1402/2/12 دانلود فایل صوتی 96 دقیقه مباحث مطرح شده: تشیع ساخته ی حکومت ها نیست. درکتاب «صفات الشبعه» ویژگی هایی که برای شیعیان امیرالمومنین علیه السلام در روایات آمده را می خوانیم. باید ارزش مُحب بودن را بدانیم که ما را ازعذاب های جهنم می رهاند و دارایی مااست. اگر با علمی که از اهل بیت علیهم السلام گرفته ایم توجه شیعه ای را به علم صحیح جلب کنیم واو را ازظلمت جهل برهانیم ان شاء الله امام زمان علیه السلام ازما راضی می شوند و نجات دهنده ای می شود برای آخرت ما. دربحث آخرین توقیع حضرت حجت علیه السلام به جناب ثمری آمده: دروغ می گوید هرکس ادعای مشاهده ی حضرت را دارد. ۱: نیابت خاص مخصوص جناب ثمری بوده است. ۲: وجود واسطه بین مردم و امام که خدمت حضرت رسیده باشند نهی شده (رد واسطه) ۳: از مرحوم مجلسی است نفی نیابت خاص ۴: اشاره به خورشید پشت ابردرایام غیبت (گاه دیدارکوتاه وموقت حاصل می شود برای افرادی) ۵: درادعیه خواسته شده ملاقات حضرت را. ۶: نگارش کتب متعدد دردیدارامام؛ درخواب و بیداری توسط افراد مورد اعتماد جمع شده است. ۷: این تشرفات توسط دانشمندان عالم شیعه بوده مثل سیدابن طاووس. ۸: خیلی اواقات درتشرفات ایشان را نمی شناختند و بعد متوجه می شدند. برای تشرفات تلاش به ترک گناه و انجام وظایف لازم است: بیداری درسحر؛ زیارت امام حسین علیه السلام واشک برایشان؛ خارج کردن حب دنیا دردل؛ همچنین باید کاری کرد که شامل دعای مومنین (دوستان امیرالمومنین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیه) قرارگیریم؛ دعای پدرو مادر؛ دعای بیماری که کمکش کرده ایم؛ گره ای باز کنیم؛ ذکر شریف استغفار؛ به هر بهانه ای و شکلی استغفار کنیم. در روایتی است کسی پدرومادرداشته باشد و بهشتی نشود بیچاره است؛ دعایمان کنند چشمانمان به جمال حضرت روشن شود؛ مکررزیارت نجف قسمت مان شود. زبان به دعا داشته باشیم ودرحق هم دعا کنیم مثل دعای بچه درحق پدر ومادر، و همسران درحق هم. دانلود کتاب ارزشمند «صفات الشیعه» ، معرفی شده در این جلسه
جلسه ی صد و هشتاد و هفتم - تاریخ: 1402/3/9 دانلود فایل صوتی 87 دقیقه مباحث مطرح شده: اشاره به آداب تعلیم و تعلّم و بیان روایتی از امیرالمومنین علی علیه السلام که از حضرت رسول اکرم صلوات الله علیه و آله نقل فرمودند: علما و دانشمندان به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول : علمایی که علمی دارند بکار می برند اینان رستگارن و عاقبتشان به خیر خواهد بود دسته دوم : مطالبی را می دانند ولی به علمشان عمل نمی کنند اینان دچار هلاکت و نابودی می شوند این گروه می دانند خیر و شر چیست می دانند کدام کار درست است و کدام کار درست نیست ولی بر اساس علمشان عمل نمی کنند این گروه در قیامت وضعی دارند که دوزخیان از بوی بدشان در عذاب هستند در میان اهل آتش کسی احساس ندامت می کند که دیگران رابه بندگی خدا دعوت می کند، آن ها دعوت را قبول می کنند سخن او را می پدیرند و در مسیر بندگی خدا قرار می گیرند و وارد بهشت می شوند ولی دعوت کننده ی آن ها وارد دوزخ می شود بخاطر علم و دانشی که داشته و ترک کرده و تبعیت هوای نفسش را کرده. در ادامه دو سوال پیش می آید سوال اول اگر کسی بگوید پس همان بهتر که عالم نشویم که کمتر عمل کنیم! سوال دوم اگر کسی علمی داشت ولی نمی توانست به آن عمل کند پس به دیگران هم نگوید چون دچار حسرت می شوند!! در جواب به دو سوال مطالبی مطرح شد. در ادامه ی خوانش کتاب مکیال، بخش چهارم، ابتدای حرف غین، در مورد حکمت و علّت غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه: ترس از کشته شدن آزمایش و امتحان بندگان جاری شدن سنن انبیای گذشته علت دیگر غیبت این است که باید از سلب کافران مومنان بدنیا بیایند در انتهای جلسه اشاره به چهار فرزند پسر امام مجتبی علیه السلام شد که سه تای آن ها در کربلا شهید شدند ویک پسر از آقا در کربلا مجروح شدند ولی خواست خداوند بود که از نسل او فرزندانی باقی بمانند.
جلسه ی صد و هشتاد و نهم - تاریخ: 1402/3/23 دانلود فایل صوتی 88 دقیقه مباحث مطرح شده: در خوانش و توضیح کتاب مکیال، جلد یک، بخش چهارم؛ ویژگی ها وجهاتی که زمینه ی لزوم دعا برای آن جناب است. درقسمت «غ» غیبت ان حضرت: نکته ی اول سبب غیبت؛ نکته ی دوم انواع غیبت شامل غیبت صغری وکبری درمورد سال قمری یک اختلافی درطول تاریخ هست هجرت پیامبر صلی الله علیه واله دراول سال نیست درمیانه سال است بنابراین یک اختلاف یک ساله دربعضی نقل های تاریخی وجود دارد ... اختلاف دوم ان که عده ای غیبت صغری امام را ازبدو تولد حساب می کنند وعده ای از زمان شهادت امام عسکری علیه السلام. فرق غیبت صغری و کبری درچیست؟ درغیبت صغری حضرت عجل الله فرجه ۴ وکیل داشتند که خمس رااز مردم می گرفتند ودرگرفتاری ها به ان ها کمک کرده وسرپرستی شیعیان را بر عهده داشتند؛ جای حضرت را هم می دانستند ولی درغیبت کبری چنین وکلا و شرایطی وجود ندارد. همیشه به حجت خدا نیاز هست خدا چنین تقدیرکرده که درزمان هایی درطول تاریخ به دلایل عقلی ونقلی مردم از دسترسی آسان به حجت خدا محروم باشند واین مربوط به ائمه هدی علیه السلام نیست، درعصرپیامبران هم بوده ویکی از حکمت وسنت هایی که خدا راجع به پیامبرانش انجام داده وآن ها را در دوره هایی غایب از نظر مردم کرده راجع به امام زمان عج هم تقدیر کرده است. امام به اذن خدا ناظر وشاهد براحوال مردم است. امام درزمان غیبت چه کاری راانجام نمی دهند که ابائ طاهرینش درعصرظهور انجام می دادند؟ زندگی با امام زمان عج یعنی باور به حضور امام وعنایت امام و دست بازامام.
جلسه ی صد و نود - تاریخ: 1402/3/30 دانلود فایل صوتی 55 دقیقه مباحث مطرح شده: در کتاب مکیال المکارم ذیل حرف «غ» قسمت غیبت امام عصر علیه السلام احادیثی در مورد تعیین وقت ظهور و کیفیت غیبت حضرت بیان شده است. از جمله در روایتی امام صادق علیه السلام فرمودند: کسانی که وقت ظهور را تعیین می کنند دروغ گویند، ما نه در گذشته وقت را تعیین کرده ایم و نه در آینده وقت را تعیین خواهیم کرد. وقتی در حدیث دیگری علت آن را پرسیدند، امام به آیه 187 سوره اعراف اشاره فرمودند که می فرماید: يَسْئَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْساها قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَ رَبِّي لا يُجَلِّيها لِوَقْتِها إِلاّ هُوَ (از تو در مورد هنگام «ساعت» می پرسند که چه وقت خواهد بود، بگو علم آن فقط نزد صاحب من است، کسی جز او آن ساعت را روشن و ظاهر نتواند کرد). در مورد چگونگی غیبت امام عصر علیه السلام نیز، روایات به صراحت خبر داده اند که آن حضرت دو غیبت دارند که یکی طولانی تر از دیگری است (غیبت صغری و غیبت کبری). برای نمونه از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند: برای قائم دو غیبت است؛ یکی کوتاه و دیگری طولانی، در نخستین آن ها کسی جایگاهش را نمی داند جز پیروان مخصوص او در دین (که منظور وکلای حضرت هستند). در حدیث دیگری آمده که آن حضرت آن قدر صبر می کند تا خداوند به او اجازه خروج دهد و در حالی که عمامه، زره و شمشیر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را به همراه دارد منادی ندا می کند که این مهدی خلیفة الله است از او پیروی کنید.
جلسه ی صد و نود و یکم - تاریخ: 1402/4/6 دانلود فایل صوتی 82 دقیقه مباحث مطرح شده: قطعه ای بر گرفته از جلسه ی 191
جلسه ی صد و نود و دوم - تاریخ: 1402/4/13 دانلود فایل صوتی 74 دقیقه مباحث مطرح شده: قطعه ای بر گرفته از جلسه ی 192
جلسه ی صد و نود و چهارم - تاریخ: 1402/5/3 دانلود فایل صوتی دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این جلسه موجود نیست.
جلسه ی صد و نود و نهم - تاریخ: 1402/6/28 دانلود فایل صوتی قسمت اول 29 دقیقه مباحث مطرح شده: لینک فایل تصویری پخش شده در جلسه 13 دقیقه مباحث مطرح شده: دانلود فایل صوتی قسمت دوم 00 دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این قسمت که تحلیلی بر فایل تصویری پخش شده و خوانش روایات ذیل آیه ی مبارکه بود موجود نیست.
جلسه ی دویست - تاریخ: 1402/7/18 دانلود فایل صوتی 71 دقیقه مباحث مطرح شده: کتاب شریف مکیال، بخش چهارم، حرف فا ۳- فرج مومنین به دست آن حضرت توضیح روایت «و اَکثروا الدُعا بِتَعجیلِ الفَرج، فانّ ذلکَ فرجُکم» که دو معنا را در بردارد و هر دو صحیح است. اول این که، برای فرج بسیار دعا کنید که بر اثر فرج و ظهور آن حضرت، همه ی گره ها باز می شود. دوم، با دعا برای فرج ، خداوند گره های کارهای شما را می گشاید. روایت دیگرنقل از امام صادق علیه السلام در مورد اهمیت انتظار فرمودند: هرکس منتظر و معتقد به دوازدهمین امام باشد مانند کسی است که پیشاپبش پیامبرصلی الله علیه و آله شمشیر زده و از ایشان دفاع کرده باشد. روایت سوم از امیرالمومنین علی علیه السلام در وصف مومنین در آخرالزمان که جای پایی برای خود نخواهند یافت و در چشم غیر مومنین مانند مرداری بی ارزش می شود ... و آن گاه نصرت و یاری ما برای آن ها می آید.