تربیت جنسی فرزندان

جلسه ی اول - تاریخ: 1395/7/12

  32 دقیقه مباحث مطرح شده: با دیدی محو و نامعلوم اما با عزمی به استواری علم، به کارگاهی دعوت شده ایم که قرار است دانستنی هایمان را درباره تربیت جنسی فرزندانمان افزایش دهد و مفید راهمان باشد در دورانی که نازیبایی های محیط هم خویمان شده و زیبایی ها و سلامت انسانی هم چون خرما بر نخیل مانده است.
با دادن آمارهایی که در کلاس گفته می شود و با روشن شدن این مطلب که چقدر تربیت جنسی فرزندان سخت تر شده، به نظر می رسد حال و هوای زمانه بیشتر شبیه یک عصر جاهلیت نوین شده است تا یک تمدن پیش رفته!
دست پایمان را گم می کنیم وبند دلمان پاره می شود که حالا چه کنیم!!
این دانسته ها انگیزه ی ما را به واکنش های هیجانی دعوت می کند ولی نکته جالبی که در کلاس تذکر داده می شود این است که نباید با توجه به سن وفضای زمانه گمان بد به فرزندانمان ببریم ودر هر رفت آمدی که با دیگران داریم بگوییم بله .... شما منظوری داشته اید! بلکه باید با افزایش آگاهی وسالم نگاه داشتن حساسیت های تربیتی به حفظ و صیانت از فضای پاک و بی آلایش فرزندانمان همت کنیم.
نکته دیگری که خیلی جالب است این است که اختلال جنسی با انحراف جنسی فرق دارد و مورد قابل تامل دیگر این است که حتی اگر بخواهیم به چرایی این مراقبت به دور از تمامی حساسیتها و تفاوتهای تربیتی بپردازیم به این مهم فایق می آییم که تمامی تربیتهایی که کرامت انسانی را خواستارند ازدواج به موقع را می ستایند و دیگران پاسخی برای این مطلب ندارند که چگونه هیجانی بر انگیخته شده را می توان سالها آرام نگاه داشت.
به نظر نکته ی مهم دیگر این است که هر تربیت، ریشه ای نیازگونه دارد و هر نیاز، نیازمند برنامه ی مدونی برای اجرا و تحصیل دانش لازم است. اصل دیگر اصل حیاست که کتاب مستدل و در این زمینه و با نام پژوهشی در باره فرهنگ حیا، معرفی شد.
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  45 دقیقه    

 


 


جلسه ی دوم - تاریخ: 1395/7/26

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  48 دقیقه مباحث مطرح شده: در این جلسه  بعد از آشنایی با برخی مفاهیم  و توجه به تفاوت های آموزش جنسی و تربیت جنسی، توجهمان به این سو می رود که مهندسین امروز جهان با استفاده از غفلت خانواده ها در امر تربیت، مربی جدیدی به نام " رسانه "را برای ما و بچه های ما معرفی کرده اند و در این امر تا حد زیادی موفق بوده اند.
مربی جدید آن قدر توانمند عمل کرده که توانسته نگرش و ذائقه ی ما را تا حد زیادی تغییر دهد و به ما بقبولاند که بدین صورت ببینید و بدین صورت بپسندید!! و اصلا فکر نکنید؛ ما بجای شما برنامه ریزی و تربیت می کنیم.
در چنین فضایی که برخی رسانه ها سعی در گرفتن هویت دینی و انسانی خانواده ها دارد، ما باید بچه هایمان را تربیت کنیم!
منظور از تربیت مدیریت نیاز است و نیاز جنسی یکی از امیال طبیعی و نیرومند است و مدیریت آن برای تمام عمر لازم و به یک محدوده خاص سنی منتهی نمی شود.
باید توجه داشت که " هر آموزشی که به بیداری زود هنگام میل جنسی منتهی شود یا با ادبیاتی نا مناسب یا بی موقع، اساسا غلط بوده است."
بیداری زود هنگام  می تواند باعث تحریکات ذهنی شود و کودک را در مسیری اشتباه جستجو گر کند و او را به دنبال تجربیاتی نا مطلوب بفرستد.
در تربیت جنسی، هویّت جنسی فرزندان اهمیت بسزایی دارد.نوع تربیت و پیامهای خانواده باید به گونه ایی باشد که  فرزندان،
در زمانی که متوجه زنی یا مردی خود می شوند، از جنسیت خود احساس لذت داشته باشند.
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  16 دقیقه    

 


 


جلسه ی سوم - تاریخ: 1395/8/3

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  59 دقیقه مباحث مطرح شده: در این جلسه ، گام برداشتن در دالان تربیت جنسی فرزندان قدری روشن تر و قابل رویت تر شد و ما به یکی از هزاران ودیعه ای بر خورد کردیم که خداوند آن را در وجود هر انسانی قرار داده است که نام آن شرم است و به اهمیت این موضوع متذکر شدیم که اگر والدین به صورت خواسته یا ناخواسته از برکات این لطف الهی بکاهند ممکن است فرزندانشان را تا سر منزل بی پروایی جنسی رهنمون شوند و اشاره ی مهم دیگر اهمیت استفاده از ذوق و خلاقیت در آموزش حیا است.(جمله ای در حمام و در زمان شستشوی فرزند خردسال: ... من چشمهایم را تار می کنم شما هم پشتت را به من کن!)
در این قسمت از کلاس به کلیتِ مراقبت ها، چه از لحاظ شکل پوشش و چه از نظر جنس پوشش، بازی ها و تغذیه پرداخته شد و دید گاه دقیق تری  در باره زمان شکل گیری هویت جنسی ارائه گردید که به زمانی اشاره می شود که هر فرد خود را به عنوان یک شخصیت مستقل از دیگران می شناسد.
در زمان پاسخ گویی به پرسشهای خاص کودکان در مسائل جنسی، شنیدن توضیح کامل آنها، شکل پرسش و پاسخ  و تلاش جهت عدم تغییرات ظاهری که نشانه ی نگرانی است، نقش کلیدی و مهمی را ایفا می کند.
تدریجی بودن آموزش و عدم شتاب زدگی و زمان بندی مناسب به همان اندازه قابل تأمل است که استفاده کردن از لغات مناسب و ژست جسمانی آرام برای اداره کردن فضای آموزشی و حفظ حرمت !
فرزندانمان باید ما را به عنوان مامن گرمی برای آرامش بپذیرند. ما باید دقت داشته باشیم که به سوالات ذهنی فرزندانمان احترام بگذاریم وآنها را جدی بگیریم و بچه ها باید بدانند با ما به پاسخ سوالهایشان خواهند رسید البته برای حفظ این فضا و کمی فکر کردن ما تکنیک وقت گرفتن می تواند مفید و مؤثر باشد.
به صورت کلی ارتباطات فرزندان با والدی که جنس مخالف فرزند است می بایست تنظیم شده و مطلوب باشد و از ارتباطات لمسی ونوازشهای محرک پرهیز شود.
تربیت همانند جامی شیشه ای است که اگر آن را محکم در دستانمان بفشاریم می شکند و اگر آن را سست بگیریم از دستانمان می غلتد وبه همین خاطر آموزش مناسب در سن مناسب هنری است که نیاز به آموختن دارد.
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  28 دقیقه    
           
دانلود مقاله ی مربوط به بحث جلسه    

 


 


جلسه ی چهارم - تاریخ: 1395/8/10

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  48 دقیقه مباحث مطرح شده: تاکید به توجه در بیداری جنسی و سهل انگاری ننمودن در باره ی پیامدها و حواشی آن
(ما نمی توانیم به  جوان 20 ساله بگوییم برو به کارت برس بعدا به فکر ازدواجت هستیم!)
اهمیت هویت جنسی، و تاثیر آن از نگاه والدین به جنسیت خود
قدرت اختیار، انسان رویین تن نیست !!
قرار دادن خود در معرض آلودگی ها و محرک ها نه تنها باعث تقویت توان مقابله و پرهیز نمی شود، بلکه آرام آرام آن را تحلیل برده و امکان سقوط را افزایش می دهد.
ایجاد نگرش مثبت باید در فضای تربیتی جاری و ساری باشد و این مهم می تواند در تقویت عزت نفس و اعتماد به نفس آدمی تاثیر گذار باشد .
لازم است در نوع پیامهایی که والد غیر هم جنس به فرزند خود می دهد دقت شود.
گاهی ما فقط از واژه های منفی و منع استفاده می کنیم در حالی که می توان به بخشهای مثبت توجه نمود. مثلا به فرزند پسرمان می گوئیم: این ایثاری را  که یک آقا باید داشته باشد را چقدر خوب در آب دادن به خواهرت نشان دادی!
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  16 دقیقه    

 


 


جلسه ی پنجم - تاریخ: 1395/8/17

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  63 دقیقه مباحث مطرح شده: در زمانی که جلسات به نیمه رسیده، ذهنمان را به اصولی متوجه ساخته است که می تواند ما را در این قسمتِ از تربیت فرزند رهنمون سازد. اصولی همچون مراقبت ورودی های دیداری و شنیداری و اصل دوری و پرهیز که با این گفته مزین شد که  "پرهیز نظام بندگی است".
اصل مسئولیت و اوقات فراغت ما را با خلاء ها و مضرات آن آشنا کرد و بر آن داشت تا بر اوقات فراغت فرزندانمان نگاهی بهینه داشته باشیم. اما گاهی این صحبت بی پایه ی دیگران است که پای استحکاممان را سست می کند که اگر شما بچه را در مدرسه خوب گذاشتید، فامیل چه  ؟!!.. و اگر فامیل را درست کردید، دوست چه؟!!.. و اگر دوست را همراه ساختید، جامعه چه ؟!!!... و من در پاسخ می پرسم شما هنگامی که از منزل خارج می شوید در را قفل می کنید در حالی که به خود نمی گویید در را قفل کردم پنجره چه؟!! پنجره را قفل کردم تراس چه ؟!!.. تراس را مسدود کردم، دزد ها خودشان آشنا به باز کردن و شکاندن قفل هستند. پس حالا که به این صورت است من در را چهار تاق باز می گذارم ..!!!
یا در هنگامی که در ماشین می نشینیم و کمر بند ایمنی را می بندیم  به خود نمی گوییم کمر بند را بستم ماشین جلویی را چه کنم؟!!..... ماشین جلوی را رد کردم موتوری را چه کنم؟!!! موتوری را پشت سر گذاشتم ممکن است چرخ ماشین از جایش در بیاید چرخ ماشین را چه کنم ؟!! چرخ ماشین در نیامد بریدن ترمز را چه کنم، پس من اصلا کمر بند نمی بندم ..!! 
عدم اشراف ما در برخی ناراستی های جامعه باعث نمی شود که  وظیفه مراقبت ما کاهش یابد، بلکه " تا جای ممکن برای سلامت خود و فرزندانمان می کوشیم ".
تجربه و آمارها نشان می دهند که فضاهای سالم موجب مراقبت درونی می شود و تعلق به پاکی ها از انسان دست گیری می کند.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  دقیقه مباحث مطرح شده:  

 


 


جلسه ی ششم - تاریخ: 1395/9/15

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  49 دقیقه مباحث مطرح شده: اضطراب می تواند محصول تکرار بیش از حد یک گفت گو باشد.
بر خلاف آنچه به شکلی عوامانه ترویج می شود، عشق مقدس نیست زیرا عشق دوست داشتن زیاد است به صورتی که عقل را احاطه می کند و بر آن مستولی می شود و مانع کارکرد درست عقل می شود.
محبتی ارزشمند است که همراه با عقل و تسلط بر نفس باشد.
در تربیت احترام والدین به یک دیگر  باید حفظ شود.
با توجه به اینکه در برخی زمینه ها نمی توان حقیقت و ارزش باطنی عمل را برای بچه ها توصیف نمود، عادتهای خوب را باید به شکلی شیرین و دوست داشتنی جلوه داد.
نکوهش لذت محوری در خانواده
عملکرد ما در برابر متربیمان، با توجه به حساسیت بیشتر برخی از آنها و در مقابل کسانی که تحریک پذیری کمتری نسبت به  محرکهای اطرافشان دارند، متفاوت است.
متاسفانه  گاهی در بستر رسانه های جمعی گامهایی در قالب برنامه های پر بیننده طی می شود که می تواند موجب بی پروایی بیشتر در مخاطبان گردد.
بعضی از اطرافیان ما  ممکن است تهدیدهای تربیتی برای فرزندان و حتی خانواده ی ما باشند.
تحمیل تمامیِ بارهای تربیتی تنها به یکی از والدین، می تواند به شکل قابل توجهی میزان موفقیت های تربیتی ما  را کاهش دهد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  35 دقیقه مباحث مطرح شده:  

 


 


جلسه ی هفتم - تاریخ: 1395/9/22

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  50 دقیقه مباحث مطرح شده: آنچه که می شود عامل موثری در مدیریت امیال خصوصا در زمینه ی مسائل جنسی مورد توجه قرار داد، شکل مواجه ی انسان با نفس خود است به صورتی که هر تمنای او را پاسخ نگوید و هر خواسته ی او را اطاعت نکند البته این مطلب به آن معنا نیست که بد بخوریم، بد بپوشیم یا نظیف نباشیم بلکه منظور پرداختن به خواسته ای فراتر از احتیاج ماست.
پیامهای ما در فضای تربیتی باید به صورت غیر مستقیم باشد و گاهی در مواردی مشخص و تا جای ممکن پیش بینی شده، مستقیم باشد.
شکل رفت آمدها و کسانی که با آنها مجالست داریم و حتی مواردی که شاید هر روزه هم نباشد، (مثل فضایی که آن را برای تفریح و میل کردن غذا انتخاب می کنیم) بر روی نگرش فرزندانمان تاثیر می گذارد و رفته رفته فرزندانمان در می یابند که ما به چه نکاتی و بر اساس کدام تفکر  توجه داریم.
قانون مند شدن مطلبی است که می تواند به کنترل فکر هم منجر شود. اگر ما برای ساعات روزانه خود برنامه ها ی منظمی را با توجه به اصل انعطاف پذیری قرار دهیم خواهیم دید که کارهای روزانه ما با شادابی بیشتر و فکری آرامتر پیش خواهد رفت.
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  27 دقیقه    

 


 


جلسه ی هشتم - تاریخ: 1395/9/29

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  54 دقیقه مباحث مطرح شده: در تربیت جنسی فرزندان از مسائل مهمی که نقش ایفا می کند، ارائه ی اطلاعات درست و به موقع است، بدان منظور که در سن مناسب، پدر و مادر باید خود اقدام به آگاهی دادن به فرزندان  کنند، پیش از آن که دیگران این اطلاعات را به او بدهند و یا این که در بحران قرار گیرد.
برای این که امر تربیت به خوبی انجام پذیرد نیازمند والدینی هستیم که در عین شادابی، ابهت و حرمت لازم  را نیز دارا باشند. به عنوان نمونه در تعاملات همسرانه با دقت برخورد کنند و در گفتگو با فرزندان از الفاظ سبک استفاده نکنند.
والدینی که در رفتار خود  آنها عزت نفس وجود دارد و جهت ایجاد این عزت نفس در فرزند خود می کوشند می توانند ثمرات این توجه و تلاش را در خود مراقبتی فرزند در آسیبهای جنسی شاهد باشند.
از راههای ممکن در ایجاد عزت نفس، گفت گو با فرزندان در باره اعمال خیر افرادیست که با کودکمان قرابت و نزدیکی دارند. افرادی هم چون پدر بزرگ و یا مادر بزرگ عمو و دایی، که به نیکوئی ها شناخته شده و یا تقیدات مثال زدنی داشته یا دارند.
به نکات مثبت ایشان توجه می کنیم به صورتی که فرزندان احساس کنند به خوبی ها تعلق دارند و از نسل خیر و حسن و تقوا هستند.
در این زمینه بی عیب جلوه ندادن اطرافیان و بت سازی نکردن نیاز به توجه دارد. شیفگی تمام و کمال فرزندان می باید معطوف به آنانی باشد که خدای کریم عصمت آنها را امضا فرموده است، دیگران همه می کوشند تا شاید بتوانند قطره ای از اقیانوس خوبی های آنان را در زندگی خود پیاده سازند.
           
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  30 دقیقه    

 


 


جلسه ی نهم - تاریخ: 1395/10/13

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  56 دقیقه مباحث مطرح شده: اصل ۱۷ فضاسازی معنوی: در این اصل زورآزمایی بحث معنوی با تمایلات شهوانی مورد بررسی قرار می گیرد.
تنفس در فضای خانواده معنوی قدرت مبارزه با تمایلات شهوانی را بالا می برد. چهار نوع فضا سازی داریم. ...
آینده نگری نوعی توانمندسازی روانی است.
فنون فضاسازی معنوی به کارگیری هنریست که قابل ستودن باشد و آن را به صورت ارزش نشان دهیم. ممارست و تکرار داشته باشیم؛ آراستگی منظم بودن و با برنامه بودن از فنون موثر در فضاسازی است.
عوامل و ابزارهای فضاسازی: ابزار انسانی؛ رسانه و وسایل ارتباطات جمعی؛ ابزار های معنوی.
ابزار های انسانی مانند ارتباط با انسان های شایسته و با اخلاق؛ رسانه مانند کلیپ که القائات معنوی دارند. ابزار ماوراء ماده مانند توسل و نذرهای مادرانه، دعاهای روزانه و توجه و باور به قدرت هدایت اهل بیت علیهم السلام.
در فضاسازی معنوی از وعده های دروغ پرهیز کنیم.
بهتر است ماوالد سخت گیر و پذیرنده باشیم یعنی ضوابط و قوانین را داشته باشیم و البته با حوصله و خوش رفتار باشیم.
اصل ۱۸ مقاومت‌های بیرونی؛ ما باید این این قدرت را ایجاد کنیم رو در روی دیگران بایستیم و توانایی نه گفتن و مقاومت کردن را داشته باشیم.
زن و شوهر هر کدام از خانواده الف و ب هستند؛ الف سبکی کاملا متفاوت با ب دارد و وقتی ازدواج می کنیم خانواده ی «الف ب» تشکیل شده است. باید یونیک باشیم؛ قدرت نه گفتن و قدرت جنگیدن با دیگران را داشته باشیم.
قدرت نیازمند عزت نفس می باشد
اصل ۱۹ آزمون های ساختگی و کنترل شده؛ به صورت آزمایشگاهی که فرآیند آن در آزمایشگاه قابل کنترل باشد شرایط آزمایشگاهی را فراهم کنیم و امتحان می کنیم.

 
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  28 دقیقه   اصل 20 اصل تقبیح؛ یعنی از بیکاری و راحت طلبی مشمئز باشیم. اینقدر مشغله داشته باشیم که اگر بیکار شدیم وجدان درد بگیریم. در مدیریت اوقات فراغت ابتدا از خود شروع کنیم؛ برای هر روز برنامه داشته باشیم .از بی برنامه گی متنفر باشیم از راحت طلبی به دور!

 


 


جلسه ی دهم - تاریخ: 1395/10/27

دانلود فایل صوتی
قسمت اول
  48 دقیقه مباحث مطرح شده: اهمیت تغذیه سالم در مدیریت میل جنسی نکته ای است که ما را در رساندن قایق تن به ساحل امن آرامش انسانی آن هم در دریای پر تلاطم از خواسته ها و کششها یاری می دهد و از این قدرت برخوردار است که میل جنسی را تا چهل درصد کاهش دهد و مدیریت کند. در این قسمت به معرفی تغذیه ها و خوراکی هایی پرداخته شده که بر میل جنسی اثر می گذارند.
مواردی باعث افزایش میل جنسی و برخی موارد باعث کاهش این میل می گردد.
همرا هان دغدغه مند را به این امر دعوت می کنیم که پیش از این که فرزندانشان وارد سالهای بلوغ شوند به عادات غذایی توجه داشته باشند.
در ادامه به قبیح دانستن استفاده از نوشیدنی های غیر مجاز، قائل بودن به حریم خصوصی در مقابل بیگانگان و مبحث غنا اشاره شد.
             
دانلود فایل صوتی
قسمت دوم
  16 دقیقه مباحث مطرح شده: استفاده از الفاظ مناسب برای گفت گوهای لازم درباره ی اندامهای جنسی و عمل کرد آن  قسمت ها نیازمند توجه است.
نوع واکنش در مواقع بحرانی و در موقعیت های خاص، و عدم بروز رفتارهای کنترل نشده در مقابل کودکانی که ممکن است برخی رفتار های  ایشان به نظر پر خطر بیاید امری است که به طور مبسوط درباره ی آن توضیح داده شد.
در قسمت پایانی از اصلی یاد می شود که ثمربخشِ همه ی زحمات و دشواری هایی است که در مسیر تربیت فرزندان، متحمل می شویم: توسل و دعا.