1. سخنرانی آقای فائق
مسجد اعظم قلهک ۱۴۰۳٫۱٫۱ .
ابتدا نکته‌ای احکامی گفتند: اگر مالی دارید که متعلق به سال‌های قبل است  خمس آن را نپرداخته‌اید و همچنان آن پول باقیست باید از مال خمس بپردازید. دو روایت داریم که اگر کسی غضب کند مال دیگری را در حالی که می‌تواند بازگرداند علاوه بر اینکه معصیت بزرگیست، اعمالش تا وقتی که پول را نداده به درجه قبول نمی‌رسد. در تفسیر برخی آیات سوره مبارکه مزمّل: آیه ۱۰: یکی از چیزهایی که خدای متعال مقدّر فرموده آن است که حرف دیگران بر آدم اثرگذار است. لذا صبر در مقابل مخالفین کار دشواری است. این زخم زبان‌ها فقط برای ما سخت نیست، برای پیامبر و اهل بیت هم دشوار است. از همین جهت قرآن می‌فرماید: وَصبِر !!! وقتی این را به پیامبر می‌گویند یعنی شما هم اگر می‌خواهید پیرو پیامبر باشید باید ظرفیت صبر را داشته باشید. اینگونه نیست که اگر بر اساس تمام ضوابط هم عمل کنید مورد مسخره و استهزاء قرار نگیرید. اگر کسی این ظرفیت را در خود ایجاد نکند، سرانجام ممکن است دست از اعتقاداتش بکشد. دین داری بی‌هزینه نیست. اینکه عده‌ای فکر می‌کنند که دینداری بدون هزینه ممکن است، برداشت درستی نیست. ما چهار وظیفه نسبت به دیگران داریم: ارشاد جاهل، تنبیه غافل، امر به معروف، نهی از منکر. در این دو مورد اخیر هم می‌داند و هم متذکر است ولی بدون عذر شرعی دارد از وظیفه الزامی اش تخطّی می‌کند. همه این چهار مورد هم در زمانی است که احتمال تأثیر داده شود. وَاهْجُرْهُمْ هَجْرًا جَمِيلًا . از آنها فاصله بگیر و خود این کناره گیری کردن طوری باشد که منشاء دعوا و نزاع نشود. آیه ۱۱: آنها که تکذیب کردند به من واگذار. أُولِي النَّعْمَةِ : آنها که در دنیا در خوشی هستند. البته بنا نیست زود سراغشان برویم و باید مهلت کمی به آنها داده شود. این سوره جزء چند سوره ی اولیه است که نازل شده است. در روایات دارد این مهلت تا جنگ بدر است. مهلتی که آدم‌ها در دنیا دارند در مقابل زمانی که در برزخ هستند خیلی کم است. آیه ۱۲ : أَنْكَالًا :  بندهای محکمی که برای دستگیر کردن استفاده می‌شود. آیه ۱۴: ذَا غُصَّةٍ : گلوگیر. بعضی این آیات قرآنی را خیلی جدی نمی‌گیرند.

2. سخنرانی آقای فائق
جمعه ۱۱ رمضان المبارک ۱۴۰۳٫۱٫۳ .
مسئله گفته شد در ارتباط با امکان اقتدا به امام جماعت در رکوع. با فرض اینکه مانعی جز فاصله برای اقتدا نیست  البته به نظر می‌رسد به رکوع امام نمی‌رسد اگر بخواهد تا صف جماعت برود. در ادامه‌ی تفسیر سوره مزمّل: آیه ۱۴ : رَجَف : تزلزل . روزی که زمین به شدت می‌لرزد، اینجا ذکر خاصی بعد از عام شده که کوه‌ها دچار لرزش شدید می‌شوند و تبدیل به شن‌های روان می‌شوند. در قیامت کوه‌ها تبدیل می‌شوند به توده‌های سست. البته این مرحله اول است و بعد تبدیل به هَباءً مُنْبَثًّا یعنی گردهای ریز می‌شود. با این شرایط و وزش بادها، تمام زمین هم سطح می‌شود، آب‌ها هم که قبلاً از بین رفته‌اند. (آتش گرفته و تبخیر شده است) . آیات ۱۲ و ۱۳ می‌گوید ما غل و زنجیر و عذاب علیم را برای آن روز داریم. آیه ۱۵: شاهداً : پیامبر تنها کارش خبر دادن نیست. در قرآن موارد متعددی است که پیامبر غیر از ابلاغ پیام الهی شئون دیگری هم دارد و یکی از آن موارد همین آیه است. شاهد باید شهود کرده باشد. حدس و قرائن مشهود نیست. شاهد به علم خودش نمی‌تواند شهادت دهد، شهادت بر اساس عین و دیدن است. این آیه نشان می‌دهد که خدا به پیامبرش اجازه داده تا از احوالات مردم با خبر باشد. هم ظاهر مردم و هم باطن مردم. دستگاه خدا اینگونه است که در قیامت عده‌ای را شاهد می‌گیرد. خبری که بعد به فردی می‌دهند اسمش شهود نیست. شهود باید در حین ارتکاب عمل باشد. البته ممکن است شهود به چشم‌های دیگری باشد که برای ما قابل درک نیست. نسبت ما با پیامبر خدا و معصومین افرادی کم شنوا و کم بینا و حتی گاهی ناشنوا و نابیناست. آیه ۱۶: وَبِيلًا : سنگین و شدید. فرعون در سال‌های طولانی حاکمیتش یک بار حتی سردرد هم نشد. فرعون در جوانی یا نوجوانی به خدا عرضه کرد خدایا من که قیامت هیچ چیز از تو نمی‌خواهم، ولی دنیایی برای من فراهم کن که بر گرده مردم سوار شوم و هرچه می‌خواهم انجام دهم. و خدا این دعای او را مستجاب کرد. در ابتدای دعای علوی مصری این مطلب آمده است.

3. سخنرانی حاج آقای فائق
سحر یکشنبه مسجد اعظم قلهک ۱۴۰۳٫۱٫۵ .
پس از خوانده شدن دعای مجیر و بخشی از دعای شریف ابوحمزه. نکته‌هایی از این حضور: ۱- چگونگی عملکرد فرزند نسبت به پدر و مادر به سه شکل قابل تقسیم است. الف: وظایف مالی. ب: وظیفه نسبت به اوامر و نواحی. ج: فارغ از وظایف، مصاحبت به معروف. اگر پدر و مادر برای گذران حداقل زندگی‌شان ندارند باید برای والدین خرج کنند، بدون آنکه بعد بخواهند از برادر و خواهر ارث بگیرند. دادن خرج پدر و مادر واجب کفائی است. علاوه بر امر مالی نگهداری خوب از پدر و مادر هم وظیفه ی همه فرزندان است. گاهی گذاشتن پدر و مادر در آسایشگاه مغایر با این وظیفه است. دخترها اگر شوهر کرده‌اند و شوهر اجازه خروج از خانه برای انجام این وظایف نمی‌دهد، از گردن آنها ساقط می‌شود. در دعای ابوحمزه ابتدا جنبه‌های امید به رحمت خدا بیشتر است ولی بعد از قسمت اول حضرت جنبه خوف را توجه بیشتری می‌کند. المُؤمنُ بینَ الرَجاء و الخوف معرفت واقعی خدا در این حالت است. یک رجاء کاذب هم در روایات داریم که از آن به امنیه تعبیر شده است. خدای متعال اجازه نمی‌دهد کسی که به او امید داشته باشد دست خالی از خانه‌اش برود. بحث رجاء در آخرت هم اثر دارد. الف: گذشت، قبل از ورود به ماجرای قیامت همه باید از پل مرصاد عبور کنند. تنها کسانی می‌توانند از این پل عبور کنند که بدهی نسبت به کسی نداشته باشند. منادی می‌گوید اگر کسی از طلبش در این سوی پل بگذرد، آن طرف پل برایش جبران می‌کنیم. ب : اگر کسی امید به خدا داشته باشد به او عنایت می‌کند. این امید در لحظات آخر فرد به درد او می‌خورد و زمانی که امر می‌شود که او را به سمت جهنم ببرند. در روایت دارد که این در دنیا به من امید نداشته است ولی به امید اکنون او توجه می‌کنم.

4. سخنرانی آقای فائق
مسجد اعظم ۱۴۰۳٫۱٫۱۱ .
بیشتر فقها می‌گویند یک کارمند همان روز که شروع به کار می‌کند آغاز سال خمسی اوست. بعضی دیگر می‌گویند هر درآمدی برای خودش سال مجزا دارد. اگر کسی تنها از طریق اجاره دادن زندگی نمی‌کند ، طبق رأی اکثریت فقها باید همه را تلفیق کند و یک روز مشخص را برای همه قرار دهد، اما بر اساس رأی دوم هر دریافت اجاره می‌تواند یک سال خمس مجزا داشته باشد. در ادامه ی تفسیر سوره مبارکه جن: خدای متعال حکیم یا به عدلش با بندگان رفتار می‌کند یا با فضلش. برای خدا هم تفاوتی نمی‌کند و تفاوت این دو نوع برخورد برای ماست. ما در برابر خدایی هستیم که می‌تواند با عدلش با ما رفتار کند ولی با فضلش با ما رفتار می‌کند. روایت مربوط به حضرت موسی علیه السلام که از خداوند خواست شاکرترین بنده‌اش را به او نشان دهد! نمی‌شود گفت همه گرفتاری‌ها نتیجه اعمال خود ماست. همیشه بلایا نتیجه عقوبت اعمال نیست ولی برای ما بیشتر گرفتاری‌ها نتیجه اعمال خود ماست. همان لحظه‌ای که می‌خواهیم از گرفتاری‌ها شکایت کنیم اگر توجه کنیم می‌بینیم که غرق چقدر نعمت هستیم. دستورات دین دو نوع است که برخی جزء موارد الزامی و برخی جزء موارد غیر الزامی است هم در اعتقادات و هم در احکام. آیه ۱۶ سوره جن:  اگر مردم بر طریقه ولایت استقامت کنند  آب فراوان گوارا به این‌ها می‌نوشانیم. حضرت باز فرمودند منظور ایمان فراوان است. برخی یقین‌ها نتیجه عبادت است. نه اینکه بنشینند تا یقین بیاید و بعد عبادت کنند. نکته جالب: برخی هرچند وقت یک فضای معصیتی برای خود فراهم می‌کنند که در دینداریشان احساس خفگی نکنند. مثلاً چند وقت یکبار موسیقی گوش می‌دهد. از روایات برمی‌آید که مصیبت کربلا بعد از مصیبت شهادت رسول خدا و امیرالمؤمنین علی علیه السلام است.

5. سخنرانی آقای افتخارزاده
صبح جمعه ۱۴۰۲٫۱۱٫۲۷ .
با سرعت و عجله خودم را به جلسه رساندم که قبل از آغاز سخنرانی چند سؤال بپرسم که الحمداللّه میسر شد. آقا سید طه هم مرا در این حضور همراهی کردند. بعد از جلسه، چهاردهمین جلسه در محضر مکیال المکارم را داشتیم که باید خود را می‌رساندم. بخش قابل توجهی از سخنرانی تذکر به خیّرین بود و بزرگداشت ایام نیمه شعبان در جمع خانواده.

6. سخنرانی حاج اقای فائق
مسجد اعظم و در شب عید سعید غدیر خم. 4 تیر 1403
نکاتی در باره ی غدیر و پاسخ به این شبهه که چطور افراد ماجرای غدیر را که شادش بودند به فراموشی سپردند!

7. سخنرانی مجازی حاج آقای افتخارزاده
اول آذر 1403 - 19 جمادی الاول 1446
مبنای آفرینش همه اش «تافته ی جدا بافته» است. دو سر انگشت بین همه ی ان سان ها مساوی نیست! دو برگ درخت از همه ی جهات مساوری نیستند.

امام کاظم علیه السلام در سال 128 یا 130 هجری به دنیا آمدند.
برخی افراد در ملاکشان چیزیست که راجع به همه صادق نیست؛ ملاک امامت در ذهن برخی میدان داری در جنگ است.
در زمان درگیری بنی عباس و بنی امیه، سمیناری تشکیل شد به رهبری عبدالله بن حسن بن حسن بن علی بن ابی طالب؛ با تمام شخصیتی که داشت گفته بود حضرت صادق علی هالسلام را به این جلسه دعوت نکنید! ایشان این حرف ها را قبول ندارند!!
البته حضرت دعوت شده بودند و با یکی از اصحاب آمده بودند.
طرح شد که بعد از سقوط بنی امیه چه کسی بر مسند حکومت بنشیند؟ همه غیر از حضرت صادق علیه السلام همه با محمد بن عبدالله و ابراهیم ابن عبدالله، فرزندان عبدالله بن حسن مثنی بیعت کردند.
حضرت صادق فرمودند هیچکدام این ها به خلافت نمی رسند؛ صفاح به حکومت می رسد. 




8. 

9.

10.