شرح برخی از خطب و نامه های نهج البلاغه

ارائه کننده ی بحث، استاد گرامی جناب آقای دکترسیدحمید خویی
میزان زمان وقتگذاری شده تا بهار 1400، حدود 50 ساعت

از عوامل جذب آقای دکتر خویی و مقبولیت ایشان در مجامع دینی، تحصیلات و فعالیت های طولانی ایشان در رشته ی داروسازی، بحث و شاخه ای کاملا نامرتبط با رشته ی اصلی فرمایشاتشان در موضوع «نهج البلاغه» است!
عدم معمم بودن ایشان برای عده ای جالب است و
تسلط بر زبان عربی و حتی کمی لهجه ی عربی، سخنشان را شیرین تر و دقیق تر می کند؛ اما ...
اخلاص ایشان و شور و حرارتشان در دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام اصلی ترین شاخصه ای است که ان شاء الله برای ایشان در عالم برزخ و قیامت موجب سعادت و آسایش خواهد بود.
دغدغه های تربیتی و اعتقادی شان در کلاس هایشان با دانش آموزان و دانشجویان تجلی دارد و سلوکِ دین مدارانه شان برای آشنایان با ایشان درس آموز است.
بنده هم توفیق داشته ام در مجموعه ای از بحث های ایشان شرکت کنم و بهره ببرم که چند خطی از یادداشت های کلاس هایشان را به عنوان نمونه ذکر می کنم:
 
• امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: إيّاكم والتَّلوُّنَ في دِينِ الله ... بعضی هر کجا هستند به رنگ همان جا در می آیند و یکی از عوامل اضطراب، چند شخصیتی بودن است.
• ما گاهی بچه هایمان را به دست خودمان به سوی چند شخصیتی بودن سوق می دهیم. ملاحظه ی مدرسه را می کنیم و به نحوی عمل می کنیم یا ملاحظه ی آبرو را می کنیم و در جمع به شکل دیگری عمل می کنیم! این ها زمینه های آموزش چند شخصیتی بودن است؛ از خصوصیات مؤمن یک دست بودن اوست و چون مؤمن این گونه است آرامش دارد.