حساس ترین فراز تاریخ یا داستان غدیر

یکشنبه – 16 خرداد 1378 – 21 صفر 1420– 6 ژوئن 1999

• امروز مطالعه ی کتاب «حساس ترین فراز تاریخ یا داستان غدیر»، ترجمه و نگارش جمعی از دبیران، از
انتشارات آفاق، چاپ پانزدهم (1376)، در 276 صفحه پایان یافت. 
• واقعاً و حقیقتاً کتاب ارزنده و قابل استفاده ای است؛ مخصوصا بعضی بخش های آن که از لحاظ برانگیختن عاطفه ی ولایی شیعه کم نظیر است.
• خداوند به حق امیرالمومنین از نگارندگانِ این اثر هر آن شخص که در قید حیات است طول عمر و سلامت و توفیق مرحمت فرماید و درگذشتگان ایشان را سعادت و غفران اُخروی عنایت نماید و به تمامی کسانی که از ابتدای نگارش این کتاب تا به امروز به نحوی در رساندن مفاهیم و مطالب پربارِ کتاب به جامعه زحمت کشیده اند خیر و سعادت مرحمت فرماید و ما را نیز در خدمت به مکتب علوی علیه السلام موفق گرداند.
• به گمانم کتاب برای معرفی و برگزاری مسابقه در دوره های متوسطه نیز مناسب است، گرچه به قول مسؤولان آموزش و پرورش کشور به جهت استرس و جوِّ فراگیر تحصیلات دانشگاهی، تربیت و آموزش های غیر کنکوری در سال های پایانی مدارس تعطیل است! و البته این اختصاص به مدارسِ خاصی ندارد! یادم هست چند سال قبل، در یکی از دبیرستان های مشهور تهران پس از چند جلسه گفتکو با مسؤولِ دوره ی پایانی دبیرستاد برای اقدامات مشاوره ای، اختلال سنجی، آموختن برخی مهارت های زندگی و آموزه های تربیتی در ارتباط با جنس مخالف، به نقطه ای رسیدیم که من یک سوال روشن پرسیدم و یک جواب منفیِ روشن دریافت کردم! گفتم «با این اوصاف که شما می گوئید هیچ کاری نمی شود کرد و تربیت در پیش دانشگاهی تعطیل است؟» ...
• و البته اگر تربیت شیعی فقط در یک سال تعطیل بود، آنقدر غصه نداشت که بر اساس برخی آمار ها بالای 80% دانش آموزان مدارس ما (نه مدارسِ سریلانکا و گینه ی نو!!) تا پایان تحصیلات مدرسه ای خود حتی یک کتاب در موضوع غدیر و حقانیتِ امیرالمؤمنین علیه السلام نمی خوانند! و نمی دانم از زمانی که این آمار را دیده ام تا به امروز اوضاع بهتر شده یا ...! زمان این حرف ها که می رسد یا سخن از وقت و هزینه است یا ...!