فحش، طعن، لعن و انتقام جویی

سرشناسه: تهرانی، مجتبی ، ۱۳۱۶ - ۱۳۹۱
مشخصات نشر: تهران : مؤسسه فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی ، ۱۳۹۸ . چاپ سوم 1401
مشخصات ظاهری: ‏ ۱۷۴ ص
فروست: اخلاق ربانی. سلسله جلسات اخلاق، عرفان و معارف اسلامی - آفات زبان - دفتر 26
موضوع: تهرانی مجتبی ۱۳۱۶ - ۱۳۹۱ - وعظ
موضوع: انتقام - اسلام - جنبه های مذهبی
موضوع: خودسازی - جنبه های مذهبی - اسلام
موضوع: دشنام‌گویی - جنبه‌های مذهبی - اسلام

این کتاب را مادرم در سفری که در بهار 1403 به قم داشتیم خریدند؛ زیر سایه ی ایشان توفیق یافتم تا من هم آن را مطالعه کنم.
از مجموعه ی دوره ی 9 جلدی آفات زبان است؛ زبان! زبانی که خیلی ها را بیچاره کرده است! و البته عده ای را هم به واسطه ی استفاده ی مناسب از این نعمت الهی سعادتمند ساخته است. 
کتاب تذکرات خوبی دارد؛ البته در دو سه جای کتاب با فرمایشات حاج آقا مجتبی گفتمان علمی دارم و موافق نیستم ولی در مجموع کتاب حاوی مطالب مفیدی است.
بعد از پایان مطالعه ی کتاب نامه ای به این شکل برای مدیر محترم یکی از مدارس نوشتم که البته می تواند مدیران مؤسسات دیگر را هم مخاطب قرار دهد: 

«باسمه تعالی
استاد گرامی جناب آقای دکتر سید مهدی صدرالحفاظی

با اهدای سلام و آرزوی توفیقات روزافزون برای شما و همه دست‌اندرکاران امر تربیت جوانان و جوانان عزیز

پس از مطالعه ی یکی از مجلدات دوره ی 9 جلدی آفات زبان، که پیاده شده ی مواعظ مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی است به نظرم آمد پیشنهادی عرض کنم که امیدوارم با بررسی‌ها و تسلط تربیتی شما مقبول افتاده و مناسب تشخیص داده شود.
در این کتاب در آفت دهمِ زبان، عنوانی که مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است «خوض در باطل» است؛ چند صفحه‌ای بیش نیست؛ از این مجلدی که در اختیار من است صفحه 119 تا  125 کتاب را به خود اختصاص داده است. پیشنهاد می دهم در صورت صلاح دید:
1. متن این قسمت در جمع معلمان و مربیان موسسه به طور دقیق مورد مطالعه و مباحثه قرار گیرد؛ می‌شود متن این قسمت کتاب را در اختیار همه ی حاضران در جلسه قرار داد و با خوانش آن و توضیحات حاشیه‌ای، مطلب را در ذهن مربیان و جهت دهندگان اذهان دانش آموزان به خوبی تثبیت نمود؛ بدون شک توجه به این آفت زبانی هم در تربیت نفوس مربیان و به واسطه ی آگاهی آن ها در تربیت نفوس متربیان بسیار موثر است.
2. پیشنهاد دیگر آن است که در صورت صلاح دید این بحث در کلاس‌های اخلاقی موسسه برای دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد؛ مثال‌های نوجوانانه ی آن طرح شده و مطلب در جهت رشد معنوی و مقاوم سازی آن ها در مقابل شرایط محیطی، به خوبی تبیین گردد.

امیدوارم زحمات شما مقبول درگاه حق و با عنایات خاصه ی ولی الله الاعظم امام زمان سلام الله علیه منتج به نتایجی ماندگار گردد. سیدمحمد خردمند؛ ششم آبان 1403.»