دروس اخلاقی

مجموعه ی حدود 13 ساعت فایل صوتی از درسها و جلسات اخلاقی مرحوم سیدمحمدرضا شیرازی

در سایت «ویکی فقه» آمده است:
 
«آیت‌الله سید محمدرضا شیرازی»، در سال ۱۳۷۹ ق، در شهر کربلا متولد شد. او، فرزند آیت‌الله سید محمد حسینی شیرازی (۱۴۲۲ ق)، معروف به مجدد ثانی و صاحب موسوعه صد و ده جلدی «الفقه» و اولین نوه آیت‌الله العظمی سید میرزا مهدی شیرازی (وفات ۱۳۸۰) است.

تحصیل علوم دینی را از همان دوران کودکی با وارد شدن به مدرسه حفاظ کربلا آغاز کرد. در سن ۱۰ سالگی به دست پدر ملبس به لباس روحانیت شد. با وارد شدن به حوزه علمیه ی کربلا، مقدمات علوم دینی و سطوح اولیه حوزه را نزد اساتید معروف آن حوزه فراگرفت تا اینکه بر اثر فشارهای حکومت بعث عراق بر پدرش، مجبور به ترک عراق شده و به همراه پدر، ابتدا، به سوریه و از آن جا به کشور کویت هجرت نمودند.
با وارد شدن به کشور کویت، تحصیلات حوزوی خود را از سر گرفت. در کشور کویت، سطوح حوزه (رسائل و مکاسب) را طی می‌نمود تا اینکه در سال ۱۳۹۹ ق، در سن بیست سالگی، به همراه پدر وارد ایران شد. پس از اقامت در شهر قم، به حوزه ی علمیه آن شهر ملحق شد و بحوث عالیه حوزوی خود را در آن حوزه طی نموده، وارد بحث خارج شد.

او، در کویت به صورت مستمر برای عموم شیعیان سخنرانی دینی و علمی داشت. در شهر قم نیز به تدریس سطوح عالیه علوم دینی می‌پرداخت. در سال ۱۴۰۷ ق، با نوشتن کتاب «الترتب»، اجازه اجتهاد از برخی بزرگان کسب نمود. از آن پس، به تدریس مباحث مختلف علوم دینی، چون فقه، اصول، تفسیر، رجال و غیره مشغول شد، اما پس از مدتی به کویت بازگشت و چند سالی در آن جا اقامت نمود.
سرانجام در سال ۱۴۲۲ ق، برای بار دوم به ایران آمد و تا پایان عمر، در شهر قم، در کنار حرم حضرت معصومه اقامت گزید. از همان لحظه بازگشت و تا پایان عمر، مشغول به تدریس درس خارج و اصول بود. در کنار آن بحث‌های فقهی، رجالی، تفسیر و اخلاق نیز تدریس می‌کرد، تا اینکه چند روز پس از پایان دوره تحصیل و آغاز تعطیلات تابستانی در سحرگاه ۲۶ جمادی الاول ۱۴۲۹ ق، درگذشت.»

من ایشان را چند نوبت دیده بودم. گاهی تنها بود و گاهی با برخی شاگردان، اما آنچه حیرت انگیز بود تشییع جنازه ی فوق العاده ای بود که از ایشان و در کشور عراق انجام پذیرفت، در حالی که ظاهرا ایشان سکونت طولانی ای در عراق نداشته و مردم مراوده ی مستقیمی با وی نداشته اند! وقتی پرس و جو نمودم گفتند که یکی از علل (ظاهری) این استقبال از مرحوم شیرازی سخنرانی های اخلاقی ایشان بوده که از شبکه های ماهواره ای پخش می شده  و این شد که به شنیدن مباحث اخلاقی ایشان به زبان فارسی مشتاق شدم که می توانست گویای محتوا و نحوه ی بحث ایشان در سخنرانی های عربی نیز باشد.

از جمله تألیفات وی که اشاره به آن می تواند مذکری برای ما و تلاش برای معرفی بهتر و بیشتر مکتب اهل بیت علهم السلام باشد:

1.الترتب
2. كيف نفهم القرآن
3. التدبر في القرآن (3 مجلدات)
4. أبحاث أصوليه (4 جلد)
5. ومضات (بحوث عقائدية وأخلاقية)
6. سلسلة مهدوية
7. سلسلة الرسول والعترة عليهم السلام (16 مجلدات)
8. تعليقات عى مباني منهاج الصالحين (3 مجلدات)
9. الرسول الأعظم صلى الله عليه وآله رائد الحضارة الإنسانية
10. رسالة في الإجتهاد والإحتياط والتقليد
11. المباحث الرجالية
12. رسالة في أحكام النظر
13. رسالة في قاعدة التسامح
14. رسالة في الشهادة الثالثه
15. الشعائر الحسينية
16. البرائة من أعداء الله
17. خطبة الجمعة