گزیده ای از تذکرات اخلاقیِ آیت الله ضیاء آبادی

تهیه و تولید از موسسه ی «نورالزهرا سلام الله علیها»
شنیده شده در پائیز 1397
زمان صرف شده برای شنیدن فایلها و یادداشت برداری، حدود 00 ساعت

جناب آقای ضیاء آبادی از افراد شناخته شده نزد متدینینِ قدیمی تهران هستند که البته شاید در سالهای اخیر و با پخش برخی فایلهای صوتی و قطعات تصویری در رادیو و تلویزیون شهرت بیشتری یافته باشند.
تا جایی که بنده می دانم، کتابهای ایشان از دهه ی 1350 مورد استفاده بوده و با آغاز به کار موسسه ی خیریه ی «الزهرا سلام الله علیها» سخنرانی های ایشان نیز پیاده شده و در بخش تفسیر و شرح زیارت شریف جامعه ی کبیره و زیارت شریف عاشورا به صورت جزوه و با شکلی منظم و به صورتِ رایگان منتشر و توزیع شده است.

این موسسه ی خیریه همچنین آثار تفسیری، اعتقادی و اخلاقی ایشان را در نمایشگاههای کتاب و در سطح وسیعی و با هزینه های بسیار کم، در محافل دینی عرضه نموده که از توفیقات الهی است که شامل حال ایشان شده، پشتیبانی علمی، اجرایی و مالی از آثار آقای ضیاء آبادی باعث شده که عناوینی نو نیز از میان سخنرانی ها و مکتوبات به صورت کتابهایی مستقل تولید شود و گستره ی استفاده از زحماتِ ایشان افزون گردد.

البته آن چنان که همیشه گفته شده، بزرگی و تلاشها و آثارِ مروّجان و مبلغان مکتب اهل بیت علیهم السلام هیچ گاه باعث نمی شود که ما آنان را بی اشکال و نقص بپنداریم و سر ارادتِ کامل را از در خانه ی قرآن و حضرات معصومین علیهم السلام به جای دیگری ببریم.
از آثار عده ای می توان بهره برد و استفاده ی از آن را نیز به دیگران پیشنهاد نمود، نوشته های عده ای را باید خواند و سخنانشان را باید شنید ولی نمی توان به دیگران توصیه نمود و بسیاری هم هستند که سخن و قلمشان ارزش گذراندن عمر را ندارد. همه ی اینها در سایه ی این سخن مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام قابل توجه است که: اِنَّ الْحَقَّ وَ الْباطِلَ لا یُعْرَفانِ بِاَقْدارِ الرِّجالِ، اِعْرِفِ الْحَقَّ تَعْرِفْ اَهْلَهُ وَ اعْرِفِ الْباطِلَ تَعْرِفْ اَهْلَهُ (روضة الواعظین، ص 31).
همه ی حقیقت بر در خانه ی قرآن و اهل بیت علیهم السلام است و افراد به میزان بهره مندی شان از این خانه ستودنی هستند.

در این مجموعه که از فرمایشات جناب آقای ضیاء آبادی شنیدم، عمدتاً دو بحث آورده شده است:
الف: مباحثی در دفاع از حریم امیرالمؤمنین علی علیه السلام که معمولاً بدون اشاره ی مستقیم به شبهات و حملات اعتقادی وهابیان و پیروان مکتب خلفاست.
ب: مباحث اخلاقی در مذمت دنیا و دل نبستن به آن و توجه به آخرت که یکی از جملات جالب در این زمینه آن بود که گفته شد: «دنیا آنقدر کوتاه است که گویی هیچ وقت نبوده، و آخرت آنقدر نزدیک است که گویی همیشه وجود داشته است!».

گرچه فرمایشات قابل استفاده و تذکراتِ ارزشمندی در این سی دی وجود دارد اما توجه به نکاتی چند لازم است:
1. در برخی موارد تذکر به تدبر و اندیشه ورزی در قرآن و به تبع آن ادعیه چنان پُر رنگ عرضه می شود و اکتفا نمودن به قرائت قرآن و حتی شنیدن و گفتن تفسیر چنان سبُک جلوه می کند که شنونده گمان می کند قرائت قرآن کریم بدون این تدبر و دقتهایی که گفته می شود هیچ ارزسی ندارد!
2.
3.