جلسه ی اول - تاریخ: 1395/3/7 دانلود فایل صوتی 32 دقیقه مباحث مطرح شده: معرفی کتاب کمال الدین و تمام النعمه. ۳ روایت بیان گردید. روایات بیانگر این بود که عصر غیبت، عصری است که باید برای قلب مراقبت داشت. همچنین بیان می داشت که غیبت تنها مختص امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نیست. در زمان انبیاء گذشته هم غیبت هایی وجود داشته است. وقتی حضرت نوح علیه السلام می خواستتد به امتشان هشدار دهند که مراقب باشید در ایام غیبت از دین منحرف نشوید، تعبیری چنین فرمودند: «حتى طال علیهم الامد و قست قلوب أکثرهم. وقتی زمان طولانی می شود، اکثرشان قلوبشان سخت می شود.» در روایت رسول الله عبارت ذیل دیده می شود: «ذَاکَ الَّذِی یَغِیبُ عَنْ شِیعَتِهِ وَ أَوْلِیَائِهِ غَیْبَهًْ لَا یَثْبُتُ فِیهَا عَلَی الْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ إِلَّا مَنِ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِیمَان. برای مهدی ما غیبتی است که این غیبت بسیار طولانی می شود. کسی بر امامت او می تواند باقی بماند که خدا او را در دین حفظ کند و باقی نگه دارد. کسی که خدا قلبش را به ایمان آزموده باشد». قلب چگونه قسی می شود؟ تَرکُ العِباده یُقسی القَلب. تَرکُ الذکره یُمیتُ النفس. اهل عبادت شدن، موجب می شود که قسی القلب نشویم. برای احیای دل باید بنده تر شد.
جلسه ی دوم - تاریخ: 1395/4/5 دانلود فایل صوتی 31 دقیقه مباحث مطرح شده: در توجه به قلب ۲ آیه از آیات شریف قرآن را مرور می کنیم: سوره مبارکه زمر آیه ۲۲: أَفَمَنْ شَرَحَ اللَّهُ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ فَهُوَ عَلَى نُورٍ مِنْ رَبِّهِ فَوَيْلٌ لِلْقَاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ أُولَئِكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ (پس آيا كسى كه خدا سينه اش را براى [پذيرش] اسلام گشاده و [در نتيجه] برخوردار از نورى از جانب پروردگارش مى باشد [همانند فرد تاريكدل است] پس واى بر آنان كه از سخت دلى ياد خدا نمى كنند اينانند كه در گمراهى آشكارند). عده ای هستند که خداوند قلب آنها را گشاده کرده و به آنها شرح صدر داده برای پذیرش حقیقت دین. سوره مبارکه حدید آیه ۱۶: أَ لَمْ يَأْنِ لِلَّذينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللهِ وَ ما نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَ لا يَكُونُوا كَالَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلُ فَطالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَ كَثيرٌ مِنْهُمْ فاسِقُونَ (آيا وقت آن نرسيده است كه دلهاى كسانى كه ايمان آوردهاند، در برابر ذكر خدا و آن چه از حق نازل شده است خاشع گردد و مانند كسانى نباشند كه در گذشته به آنها كتاب آسمانى داده شد، سپس زمانى طولانى بر آنها گذشت و قلبهايشان [بر اثر فراموشكارى] قساوت يافت؛ و بسيارى از آنها گنهكارند؟!). قلبی که خاشع نشود، احتمال اینکه به قساوت نزدیک شود بیشتر است. امام صادق علیه السلام فرمودند: «هرکس در آن زمان (آخرالزمان) بخواهد متمسّک به دینش باشد و دینش را حفظ کند، مانند کسی است که بخواهد شاخۀ پُر از خار قَتاد را با دستش بتراشد».
جلسه ی سوم - تاریخ: 1395/5/8 دانلود فایل صوتی 33 دقیقه مباحث مطرح شده: يَوْمَ لَا يَنْفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ إِلّا مَنْ أَتَى اللهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ «در آن روز كه مال و فرزندان سودى نمىبخشد، مگر كسى كه با قلب سليم به پيشگاه خدا آيد». اگر میخواهیم مطمئن باشیم که آیا می توانیم در لحظه ی مرگ به امامت امام زمان علیه السلام اقرار کنیم تنها زمانی می توانیم اطمینان حاصل کنیم، که خداوند قلب ما را به ایمان آزموده باشد و گرنه ره به جایی نمی بریم. أَ حَسِبَ النّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنّا وَ هُمْ لايُفْتَنُونَ (سوره عنکبوت آیه ۲) آيا مردم گمانكردند همين كه بگويند: «ايمان آورديم»، به حال خود رهامىشوند و آزمايش نخواهند شد؟! معمّربنخلّاد گوید: شنیدم امام کاظم علیه السلام تلاوت میفرمود: «أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَکُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یُفْتَنُونَ؛». سپس به من فرمود: «مقصود از فتنه چیست؟» عرض کردم: «فدایتان شوم! تا جایی که ما می دانیم مقصود آزمون در دین است». فرمود: «آزموده می شوند چنان که طلا آزموده [و به محک زده] می شود». سپس فرمود: «خالص می شوند چنانکه طلا خالص می شود».
جلسه ی چهارم - تاریخ: 1395/6/5 دانلود فایل صوتی 36 دقیقه مباحث مطرح شده: یکی از حقوق امامان بر گردن ما زیارت آن هاست. هر کس از روی رغبت و شوق آن بزرگواران را زیارت کند و این زیارت به همراه تصدیق و پذیرش حق آنها به گردنش باشد، آن بزرگواران شفیع او در روز قیامت خواهند بود. برترین حق ائمه، حق هدایت ما بوده و این حق جای شکر و تشکر دارد. در اولین تجلی خداوند، یعنی جایی که خداوند متعال از بندگان اعتراف گرفت (سوره اعراف آیه ۱۷۲)، از ویژگی و صفت «رب» بودن خود پرده برداشت. توضیح کلمه رب طبق ۳ روایت. خلاصه ی گفتار امیرالمومنین در خطبه ۸۲ نهج البلاغه: قلب ها برای مسیری که به نفعشان است سخت است و در مسیری می روند که نفعی برای ایشان نیست. گویی این همه پیغام و تذکر و عنایت و آیه و نشانه برای چیز دیگری بوده و برای قلب نبوده است! همه ی این ها برای این بوده که قلب در مسیر آید و دل خدایی شود و دل در مسیر بندگی قرار گیرد. انگار قلب فکر کرده رشدش در بدست آوردن دنیای بیشتر است. همه ی پیغام ها برای تغییر دل آمده، ولی ما دل را معطوف به دنیا کرده ایم!
جلسه ی پنجم - تاریخ: 1395/7/9 دانلود فایل صوتی دقیقه مباحث مطرح شده: متأسفانه فایل صوتی این جلسه، موجود نیست.
جلسه ی ششم - تاریخ: 1395/11/15 دانلود فایل صوتی 48 دقیقه مباحث مطرح شده: استماع آن چه که نباید شنید، قساوت قلب می آورد. اگر قلب اصلاح شد، ظواهر اهمیت خود را از دست می دهد. اگر این دنیا برای خدا ارزش داشت، آن را به اولیای خود می داد. روایت امیرالمومنین علیه السلام: هر کس خوشحال می شود که از یاران امام زمان علیه السلام باشد، باید منتظر باشد. در حالی که منتظر هست، باید ورع داشته باشد و باتقوی باشد. فجدوا وانتظروا: انتظار همراه با تلاش و مجاهده. توصیه به برگزاری مجالس خانگی که به نوعی تعظیم شعائرالله است. تلاش برای هدایت اطرافیان.
جلسه ی هفتم - تاریخ: 1395/6/5 دانلود فایل صوتی 43 دقیقه مباحث مطرح شده: یکی از کارهایی که مکتب خلفا در برابر مکتب اهل بیت علیهم السلام داشتند، این بود که روایات فضیلت های اهل بیت علیهم السلام را به سه روش از دور خارج می کردند. روش ۱: منکر یکسری روایات شدند. روش ۲: مشابه روایت و نقل، روایت و نقلی برای خود درست می کردند. روش ۳: عین تعابیر را برای خلفای خود به کار می برند. ما در اعتقادات و باورهایمان و نکته های تاریخی مثل قرآن، محکمات و متشابهات داریم. نباید به خاطر یکسری متشابهات، منکر اصل محکمات شویم.
جلسه ی هشتم - تاریخ: 1396/4/30 دانلود فایل صوتی 42 دقیقه مباحث مطرح شده: حدیث سوم از اصول کافی، کتاب الحجه: به جوان زیرکی به نام هشام بن سالم که از اصحاب امام صادق علیه السلام بود و در کوفه زندگی می کرد، در خصوص اعتقادات عمرو بن عبید خبر رسید، و فهمید که او در بصره مجلس دارد؛ به همین دلیل به بصره رفت. از عبید اجازه خواست تا از او سوال کند. نتیجه ی سوال و جواب ها این شد که: خداوند قلب را برای برطرف کردن شک و تردید در اعضا و جوارح آفریده. هشام از این تذکر استفاده کرد و به او گفت: ای ابومروان، خدایی که اعضا و جوارح تو را رها نکرده و برایشان رهبر و امامی قرار داده که صحیح را مشخص کند و با آن هر چه شک و شبهه هست برطرف گرداند، آیا این همه مخلوقات را در حیرانی و شک و اختلاف رها می کند و برای آنان رهبری قرار نمی دهد، تا هنگام حیرت به او مراجعه کنند؟