مقتل الحسین علیه السلام

به قلم: عبدالرزاق موسوی مقرم
ترجمه: عزیزالله عطاردی
در 480 صفحه
پایان مطالعه در  1375/7/18

تا آن جا که توانستم نکات مهم را یادداشت برداشتم. شنیده ام که جزو بهترین کتابها در موضوع مقتل است و بسیاری از مقتل های دیگر که پس از آن نوشته شده، از آن بهره گرفته اند.
کناره های بعضی صفحات را مشخص کردم تا جهت استفاده راحت تر باشد.

خواندن کتابهای مقتل غیر از آن چه به جهت دانش و معرفت (به لطف و عنایتِ الهی) بر مطالعه کننده می افزاید در حین خواندن نیز به میزان تقوا و توجه قلب، بر فرد مؤثر است.
شاید به کار بردن این پیشنهاد گره از زندگیِ برخی بگشاید که بر اساس روایات می توان گفت: «چه در ایام محرم و صفر و چه غیر از آن، شیاطین انسی و جِنّی را قوی تر از آن دیدیم که بتوانیم رضای امام عصر علیه السلام را بر هوای نفس و خواهشهای دل ترجیح دهیم، یکی از راههای سهل و مؤثر آن است که کتابی در ارتباط با وجود مقدس حضرت سیدالشهدا علیه السلام دست بگیریم و سعی کنیم بیش از قبل با حضرتش مأنوس شویم و اگر این کتاب، مقتل باشد که همان قطره های اشک کار خود را خواهد کرد! انشاء الله».
توجه به سکان دار سفینه ی نجات دستگیری ها کرده و می کند! ... چه بسیاری از مردم که در طول تاریخ با توسل به حضرت سیدالشهدا علیه السلام جان از این گردابهای نفسانی و دنیایی به در بُردند و عده ای هنوز ایستاده اند و با اقتدای به فرزندِ نا اهلِ حضرت نوح به دنبالِ بلندی ای برای رهایی از طوفان می گردند!
کشتی امام حسین علیه السلام همه ی را می پذیرد، حتی اگر زمانی همچون جنابِ حر، فرمانده ی سپاه کفر باشیم! ... فقط باید سوارِ کشتی شد!